Tekkit Classic chyby

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Fanatixteam

Tekkit Classic chyby

#1 Příspěvekod Fanatixteam » 14 kvě 2017, 16:09

Server: 82.208.17.41:27555

Zdravím,
nedávno jsem si zakoupil server on FH zaměřený na Tekkit, nainstaloval jsem Tekkit Classic 3.1.2 RECOMMENDED a s kamarádem ve 2 hrajeme na serveru.. Ale už od začátku se mi zdá, že se stává spousta divných věcí oproti Singleplayeru. Počítám že to nebude jako na singleplayeru ale chci se i přesto zeptat na nějaké okolnosti:
1) Při zabíjení mobu se často stane že se prostě bugnou do bloku a na chvíli je nejde vůbec vidět
2) Mám quarry ze kterého mi putují itemy do teleportu, kde se sice portují ale já vidím že se vrací (textura)
3) Při teleportování itemů od quarry a následnému putování do bedny nejdou vůbec vidět ale do bedny doputují (zase textura)
4) Generování mapy, kolikrát se nám stalo že najednou chyběl kus terénu, potom jsme se odpojili a připojili a najednou byla na místě sopka..

Budu rád pokud mi jakkoliv poradíte, pokud bych měl přeinstalovat server na tu verzi 3.1.3, něco nastavit nebo cokoliv. Byl bych dost rád pokud by se aspon část chyb vytratila aby byla hra o něco příjemnější

Díky :)

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: Tekkit Classic chyby

#2 Příspěvekod Hanakocz » 14 kvě 2017, 18:52

1) nejspíš nestabilním TPS na serveru, pokud se server laguje, může to mít takové následky.
2) totéž co 1)
3) totéž co 1)
4) totéž co 1)

...to jsem tě docela odbyl, co? :P
Generování mapy je všeobecně nejnáročnější věc, co zatěžuje server. Zvláště u toho můžeš očekávat lagy, zvlášť u špatně/odbytě nastavených modpacků...samozřejmě třeba i jedna zvířecí farma dokáže spolehlivě zaříznout server, pokud ji někdo udělá á la koncentrák....
Máte server nově a tudíž se celá mapa musí postupně nagenerovat, takže dokud budete kolem sebe objevovat nové chunky, tak můžete očekávat lagy. Sice tu jsou nástroje pro předgenerování mapy, ale pro verzi 1.2.5 s nimi rozhodně nepočítej :)
Samozřejmě výrazně může pomoci třeba nehrát na starých verzích, ale zkusit aspoň 1.7.10 :)
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Fanatixteam

#3 Příspěvekod Fanatixteam » 14 kvě 2017, 19:19

Dobře, pokud bych chtěl přeinstalovat server na verzi 1.7.10 jak mi zde radíš, tak co přesně mám dát při reinstalaci serveru ? nějak se v tom ztrácím + budu moci nahrát zpětně zálohu mapy + inv atp... ?

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod Hanakocz » 14 kvě 2017, 19:46

Tak mapy by nebyly kompatibilní vůbec, a zcela určitě. Museli byste začít znovu. Už jen kvůli jinému složení modpacku, neboť spoustu starých zabugovaných modů přestali autoři vyvíjet a byly nahrazeny pomocí jiných...

Co se týče instalace, tak buď si vybrat nějaký modpack mezi předpřipravenými, nebo prostě přes FTP všechno smazat a nahrát si zcela vlastní modpack nebo nějaký stažený z webu atd. Pro 1.7.10 je třeba Tekkit Legends, nebo se dá hrát něco založené kolem GregTechu (nejlepší technický mod ever), atp. Důležité je si rozmyslet, co člověk chce, a podle toho si udělat server :) Zvlášť, když si člověk skládá vlastní modpack, tak se tam dají dělat doslova kouzla. Samotná instalace předpokládá:
[*]složku MODS, obsahující všechny mody, co chceš mít na serveru. Nesmí tam jít mody do klienta jako optifine atp, jinak server crashne. ůležité je si pohlídat, abys měl všechny potřebné mody pro další mody (typicky NEI potřebuje CodeChickenCore atp, musíš hlídat podle instrukcí u daných modů)
[*] Forge server.jar, který přejmenuješ na minecraft_Server.jar
[*] Nastavené configy podle chuti :)

Udělat si server úplně dle sebe lze, jen to záleží, kolik práce si s tím chceš dát. Pokud chceš jen nahrát modpack a hrát, poohlédni se po již hotových. Pokud si to chceš postavit podle sebe (třeba i včetně změněných crafting receptů atd), tak to zabere času trochu víc.

1.2.5 jsem hrál, když jsem začínal s MC. Dneska hraju modpack na 1.10.2 a na nižší verzi bych šel maximálně na těch 1.7.10 kvůli GregTechu, ale níž ani za zlatý prase. Ten vývoj šel natolik dopředu, že se fakt nedá měnit, jakmile si člověk přičuchne k lepšímu ;-)

Pokud bys chtěl konzultovat některé mody nebo modpacky, tak mne neváhej kontaktovat třeba na Discordu, můžeme si tam o tom napsat nejen pár řádků, je to rychlejší a pohodlnější. Ale neočekávej, že ti řeknu, které mody máš na serveru mít, to musíš mít rozmyšlené ty xD Já ti maximálně můžu říct, které jsou dobré k tvé již vymyšlené vizi atp :)
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Zpět na „Minecraft, Tekkit“