Chyba na mapě? - vyhazování hráčů

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Mo00mi
Věk: 26

Chyba na mapě? - vyhazování hráčů

#1 Příspěvekod Mo00mi » 21 črc 2016, 17:42

IP: 82.208.17.38:27118, verze 1.8

Dobrý den,
Mám menší problém,.. existují různé hacky a některé jsou opravdu otravné,..
Nebudu raději nic jmenovat, jen popíšu,..
Když nějaký ten hráč položí cedulku a nebo dá nametag na zvíře, tak se něco stane v tom chunku a ten hráč se z něj už nemůže dostat, při připojení na server ho to automaticky vykopne,..
Potřeboval bych nějakou radu, jak bych toto měl řešit - s tím nametagem asi pomocí /killall all, s těmi cedulky je to daleko horší,..

Když se nějaký hráč dostane do té oblasti,..

Kód: Vybrat vše

[17:25:13] [Server thread/INFO]: 99RudyCZ issued server command: /tppos 3 74 -97
[17:25:14] [Netty Server IO #3/ERROR]: io.netty.handler.codec.EncoderException: String too big (was 36000 bytes encoded, max 32767)
[17:25:14] [Netty Server IO #3/ERROR]: io.netty.handler.codec.EncoderException: String too big (was 36000 bytes encoded, max 32767)
[17:25:14] [Server thread/INFO]: 99RudyCZ lost connection: Disconnected
Obrázek

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyba na mapě? - vyhazování hráčů

#2 Příspěvekod Hanakocz » 21 črc 2016, 18:43

Nu, 1) máš mít zabezpečený server, vypínat onlie ochranu se prostě nevyplácí. Sice to nechytí všechny cheatery, ale 99%
2) budeš muset přistoupit k manuální editaci mapy.
To znamená vypnout server, stáhnout kus mapy, kde to je, upravit, a vrátit to tam.
V tebou uvedeném případě je to tento soubor -> r.0.-1.mca, ale liší se to podle souřadnic. Který soubor vždy, tak použij tento nástroj -> https://dinnerbone.com/minecraft/tools/coordinates/
Pak už jen potřebuješ NBT Editor, například dobrý je tento -> http://www.minecraftforum.net/forums/ma ... ws-and-mac (ale můžeš použít i jiný, v případě Forge serveru je zcela bezkonkurenční mít ingame editor )
V tom si to otevřeš, najdeš v daném chunku (zase použij výše uvedený nástroj, který ti řekne, který chunk to je) tu cedulku a data opravíš - prostě je zkrátíš pod uvedenou mez.

Pozor, nejde jen tak něco smazat, pokud bys nesmazal i blok jako takový , blok, kde jsou očekávána data , a kde by data chyběla, je potenciální problém - ale na to bys musel použít například MCEdit a podobně (tím by to nejspíš taky šlo)

Po opravení ten soubor ulož a nahraj zpátky na server a ten spusť.

Nezapomeň vždy před zásahem provést zálohu!!!
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Mike8748

#3 Příspěvekod Mike8748 » 21 črc 2016, 21:34

buď přejdi na vyšši verzi serveru, spigot 1.8.7 danou chybu už "opravuje"

nebo přidej plugin např. https://www.spigotmc.org/resources/anti-signcrash.8923/ (těch pluginů se dá najít víc, případně napsat vlastní)

Mo00mi
Věk: 26

#4 Příspěvekod Mo00mi » 22 črc 2016, 16:24

Online mode neřeší všechno, takže,.. i tak bych určitě někdy řešil takovýto problém,..
Svůj vlastní server mám asi už od někdy půlky roku nebo konce roku 2013, takže něco pod 3 roky a zatím se mi nic takovéto nestalo, ale to bude spíše tím, že jsem server měl hlavně na verzi 1.5.2 =D

Díky za návod na opravu toho regionu, opravdu to je obsáhlé, za to si tu karmu zasloužíš,..
Ale i tak raději sáhnu po tom druhém,.. :) je to snadnější přeci jen a o problém méně :D takže karmu budete mít oba navíc ;)

A ještě menší otázečka, celou dobu mám servery typu CraftBukkit, jaký je rozdíl oproti Spigotu?
Nějaké výhodu u obou už vím, ale prostě nevím v čem je to odlišné,..
Obrázek

Zpět na „Minecraft, Tekkit“