NPC postavy bez pluginů - for Hanako

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
panChemicky
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

NPC postavy bez pluginů - for Hanako

#1 Příspěvekod panChemicky » 11 dub 2016, 12:16

82.208.17.20:27552

Hanako, můžeš mi prosím tedy popsat ten návod jak vytvořit NPC postavu bez pluginu. Jen aby stála a měla nad sebou třeba Nametag :)

Dřív jsem se k tomu nedostal, byl jsem pryč...
ObrázekObrázek

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: NPC postavy bez pluginů - for Hanako

#2 Příspěvekod Hanakocz » 11 dub 2016, 13:43

ok. Jen pár věcí. Nemůže to být by default hráčská postava. musí to být něco, co dokáže hra vysummonit, takže musíš použít nějakýho moba nebo villagera (ale u toho nemáš, jak zablokovat, aby se s ním nedalo obchodovat).
Nicméně teoreticky můžeš zombíkovi nasadit player head a on bude pak už vypadat trochu jako hráč.... :) Což by asi fungovalo jen na online=true serverech, aby si hra sosala skiny hlav v pořádku. (nepředpokládám, že bys neměl!)

Kód: Vybrat vše

/summon Zombie ~0 ~1 ~0 {CustomName:Pepa,CustomNameVisible:1,Attributes:[{Name:generic.knockbackResistance,Base:1}],Invulnerable:1,NoAI:1,Silent:1,PersistenceRequired:1}

Pokud chceš, aby něco držel v rukách atp, dá se to přidat.

Zkusil jsem udělat i tu hlavu a něco do ruky: V 1.9 vše fungovalo, jak se dalo.

/summon Zombie ~ ~1 ~ {CustomName:"Pepa",CustomNameVisible:1,ArmorItems:[{},{},{},{id:skull,Damage:3,Count:1,tag:{SkullOwner:hanakocz}}],HandItems:[{},{id:shield,Count:1,tag:{BlockEntityTag:{Base:15,Patterns:[{Pattern:flo,Color:1}]}}}],Attributes:[{Name:generic.knockbackResistance,Base:1}],Invulnerable:1,PersistenceRequired:1,NoAI:1,Silent:1}

Spoiler: zobrazit
2016-04-11_13.43.34.png
2016-04-11_13.43.34.png (846.24 KiB) Zobrazeno 1724 x

PS: Invulnerable znamená, že normálně je nezabiješ. Takže opatrně s tím. V 1.9 sice jdou zabít v cretivu, ale pro starší MC to není samozřejmé, třeba v 1.7.10 jsem se jich zbavoval tím, že jsem jim prokopal cestu do voidu, protože tam není ještě @e selektor, přes kterej to jde dneska docela pohodlně, když si stoupneš vedle nich a:

/kill @e[type=!Player,r=3]
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Zpět na „Minecraft, Tekkit“