zabijak píše:Hanakocz píše:3) já bych to spíš prodával přes villagera (za nějakej "token")...villagerovi můžeš editací NBT tagů dát klidně i takovoudle věc
Ahoj hanako,
To to mě zaujalo ale nevím co si pod tím mám představit. Vysvětlil by jsi mi to?
Díky
Jde o to, že musíš mít nějakou věc, co nejde jinak získat...třeba nějakej item se speciálním názvem nebo jinýma datama (například bedrock kostka, pokud zablokuješ její pokládání , atp.)....v reálu vytvoříš fyzickou měnu, kterou půjde získávat omezeným způsobem. Pak už jen změníš data o villagerovi a můžeš si tam vyrobit obchod cokoliv za cokoliv a jedeš.
Problém s tím je jedinej - musíš mít nějakej dobrej způsob, jak editovat ty tagy. Já to dělám přímo ve hře, ale to ty těžko budeš moci použít....takže nejspíš budeš muset stáhnout soubor regionu , najít villagera a editovat (jsou na to programy, např NBTExplorer, na MC wiki je seznam použitelných věcí)
Teda...jde to i měnit v Commandbloku, ale musíš mít přesně správnou syntaxi, jinak si koleduješ o crash, když otevřeš villagera a on bude mít špatný data:) A neuvidíš tam, jak to tam bylo předtím. Doporučuji si to prostudovat, než se do něčeho takového pustíš. Ale zvlášť v 1.8+ jsi pak s NBT tagama král Minecraftu, protože pak máš i ve vanille docela neomezený možnosti (barevný názvy, popisky u itemů, speciální enchanty na čemkoliv, atd atd atd)