
Těsto
Do mísy dáte 300 gramů hladký mouky, lžičku soli, lžičku sušeného droždí, lžíci oleje a 200 mililitrů vlažné vody. To vše dobře smícháte a necháte stát.
Omáčka
Dáte 100 mililitrů kečupu, stroužek česneku (který rozmačkáte), špetku soli a pepře, lžičku bazalky nebo oregána (na tom nesejde). Všechno to zamícháte.
Příprava na plech
Vezmete si plech a rozetřete po něm stolní tuk (to je Hera), ale můžete použít i olej. Potom těsto reznesete po celém plechu. Těsto se může lepit na prsty a dělat se v něm díry, proto doporučuju dát si na prsty trochu oleje, jde to pak líp.
Na těsto pak rozetřete omáčku a dáte oblohu.
Doporučuje se úplně první vrstva z cibule, ale já dávám radši porek, ovšem není to nutnost. Na pizzu si pak můžete dát cokoliv. Rajče, papriku, jakýkoliv salám či sýr, kukuřici, hrášek, vejce. Prostě cokoliv
Připravenou pizzu pak dáte do trouby péct na 150 až 180 stupňů na 15 až 25 minut . Musíte si to hlídat, protože mouka je pokaždé jiná, i když používáte stejnou značku - vím o čem mluvím...
Poznámky
Sušené droždí koupíte v každym supermarketu. Stojí od 4 do 10 korun. Pokud nemáte můžete použít i normální droždí.
Olej můžete použít jakýkoliv - slunečnicový, stolní, olivový
Do omáčky můžete dát bazalku nebo oregáno. Na chuti si nic nezmění, ale bazalka je dostupnější.
Místo kečupu můžete použít i pastovaná rajčata nebo rajčatový protlak,je to bude trošku kyselejší
Na pomázání plechu můžete použít i olej, ale tuk je lepší.
Těsto na pizzu se dá udělat i dietní z pšeničné celozrnné mouky či žitné mouky. Sice to pak není ono, ale jde to taky.
Já doufám, že Vám to bude chutnat. Je to fakt jednoduchý.
