Minecraft - FTB Infinity výkon

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Tituss
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Minecraft - FTB Infinity výkon

#1 Příspěvekod Tituss » 04 čer 2015, 15:12

Server: 93.91.250.119:27562

Zdravim, mam server FTB Infinity najde sa tu niekto kto ho ma/mal tiez a ma prehlad v jeho modoch a vie priblizne ako su mody narocne?
Chcel by som modpack trochu orezat aby som dosiahol:
- rychlejsi boot (v mojom pripade 10minut a aj dalsim so slabsim hw)
- viac FPS (niektorym hracom hra ide na 20-30fps, mne tak na 40-50 co je este ok)
- v konecnom dosledky by sa znizila aj zataz serveru

problem je ze neviem ktore mody co narocne a ktore vyzaduju silnejsi HW.
Napriklad ja mam notebook, 4gb ram, GT740m, a nejaky i5 procesor model presne neviem ale je to 2,8ghz s boostom na 3,2ghz
Modpack je hlavne zrut ramky mam 4gb a ked hram idem na 90-95%

MODlist: https://feedthebeast.atlassian.net/wiki ... finity+1.7

Nerad by som ale odstranil mody ktore su vyuzivane ako: IC2, Thaumcraft, Witchery, Biomes o plenty, agricraft, Botania atd.
Mali by ste nejaky tip co dat prec aby sa zlepsil vykon?
PS: Pouzivam navyse aj Optifine Ultra
Aktualne sa po osmich rokoch hostovania MC snazim uzivat Valheim privatny server

Hanakocz
Kontaktovat uživatele:

Re: Minecraft - FTB Infinity výkon

#2 Příspěvekod Hanakocz » 04 čer 2015, 15:46

Todle se blbě radí, protože ti poradím ax to, co bych si do packu dal/nikdy nedal já...
Všeobecně se dobře vyškrtávaj věci, který jsou obsloužený více modama naráz a výsledek je stejnej...
Nebudu ti říkat žádný konkrétnosti, ale půlku toho modpacku můžu nahradit GregTechem....ale to už je pak trochu jiná hra xD

Zaměř se na to, co tvoji hráči hrajou a co nehrajou. Napiš si hlavní mody, co maj všichni rádi, vedle toho si napiš ty, co nikdo nepoužívá...a taky ty, který poskytujou stejnou nabídku věcí, který poskytujou už ty, co máš v první kolonce. Nepotřebuješ AE2 a naráz Logistic pipes. Dělaj to samý. Nepotřebuješ BigReactors, IC2 má dobrý reaktory...Nepotřebuješ JABBA, když máš IronChests...Naco Gendustry na včely, když máš Forestry? .....atd atd....

Ono FeedTheBeast je prostě BEAST modpack. nacpali tam vše, co našli. Krom toho GT, který by jim zrušilo pocit hraní v creativu xD
Možná by stálo za to, zauvažovat o tom, udělat si modpack podle toho, co chcou hráči, případně nějak zaměřený....a ne podle toho, co se tam vše nacpe xD

Jinak co se týče náročnosti jednotlivých modů....nejvíc náročný jsou velký mody...ale typicky ty velký mody tam potřebuješ mít xD takže je to nekonečný boj :)
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Tituss
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvekod Tituss » 04 čer 2015, 17:19

Postol som to na nasu stranku a odpoved jedneho z hracov ktory sa podla mna vyzna u nas do modov asi najviac odpisal toto:

No, AE2 třeba neznám, ale bez LogicPipe bych se neobešel, BigReactor je bezpečný na rozdíl od IC2, srovnávat JABBA a IronChest je trochu jako hrušky s jabkama a o včelách toho zatím moc nevím. Jistě, zvolili jsme dost náročný modpack, ale to jsme věděli už na začátku. 161 modů holt udělá pořádnou paseku.
Jediný způbob řešení by byl opravdu velký čistý řez, technika/magie, možná menší mapa (i když nevím jestli to má u klienta na něco vliv) a začít znovu.
Na mě, bohudík, toto rozhodnutí není. A i když mně to jede zcela v pohodě, podřídím se zvolenému řešení. Je pro mě důležitější aby zůstali stávající hráči, které jsem si už stihl oblíbit, než pár ztracených módů co se dají vždy nějak obejít.

samozrejme je este risenie kupit lepsie PC a notebooky :Dtí co maju 16gb ram, i7 procesori s grafikami GTX z rady 700,900 nemaju ziaden problem :D ale kto by kvoli MC kupoval novy HW za 1000eur :D :D :D
Hold mi co mame low/mid end radu mame trochu problem
Aktualne sa po osmich rokoch hostovania MC snazim uzivat Valheim privatny server

Hanakocz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod Hanakocz » 04 čer 2015, 19:25

AE2 je o dost lepší verze logistic pipek...
Co se týče bezpečnosti těch reaktorů...tak buď hraješ á la reative styl, nebo hraješ Minecraft. Jaderný reaktor MÁ být nebezpečný....ale to už je o tom, co jsem psal i o GT. Buď máš modpack, kde jsou věci easy, nebo kde se trochu zapotíš a máš mnohem lepší požitek ze hry....ale to záleží, jaký hráče máš, kidi radši výsledky hned a zadarmo (TE, big reactors, atd), ti náročnější pak jdou do zajímavějšího....ale to si taky musíš vybrat

Mapa je jen velikost místa na disku, nic víc....
A lepší PC? Vyplatí se....určitě nejen na MC...já když do škol potřebuju pustit pár programů, tak to sežere taky pár GB RAM ani nemrknu....:)
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Zpět na „Minecraft, Tekkit“