Tekkit server - Jak na něj a co s ním?

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
panChemicky
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Tekkit server - Jak na něj a co s ním?

#1 Příspěvekod panChemicky » 11 čer 2013, 14:48

Server: 93.91.250.136:27051

Zdravím. Chtěl bych založit tekkit server pro mého bratra a pár kamarádů.
Problém je, že já umím jen s CraftBukkitem a Tekkit poznám jen podle "loga" :D.
Přesto mi nedělá problém se naučit něco víc a zahrát si MC i trošku jinak. Hledal jsem různě po googlu, ale nenašel jsme nic čemu bych rozuměl (asi proto, že je to AJ a já tomu moc nerozumím)

Našla by se nějaká hodná duše a vysvětlila mi, jak takový server funguje, jak se na něj připojit, co všechno k tomu potřebuju, nějaké pluginy, verze hry a jejich výměna, atd?
Zkráceně: Prostě informace pro tekkit-začátečníka a jeho server.

Hledal jsem i tady na forum a nic nenašel, proto se obracím o pomoc s vlastním topicem.

Předem díky za každou odpověď.

P.S. Ip adresu jsem dal svého serveru, aby jste si nemysleli, že jsem nějaký zbloudilec, co šel zrovna okolo.
ObrázekObrázek

nejento
Kontaktovat uživatele:

Re: Tekkit server - Jak na něj a co s ním?

#2 Příspěvekod nejento » 11 čer 2013, 16:12

Tekkit server si můžeš koupit už přímo nastavený. Připojíš se tam pouze s těmi mody, které tam jsou. Podívej do Návodů. Něco o modech tam je.
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: https://discord.fakaheda.eu/

panChemicky
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvekod panChemicky » 11 čer 2013, 16:58

Nechci být neslušný hulvát, ale asi jsem to nenapsal dost jasně : Já tekkitu nerozumím, proto jsem založil nový topic.
Jiné topicy jsem samozřejmě prošel a buď jsou staré (říjen 2012 a méně) či se v nich rozebírají už samotné mody a další podobné a to je mi k ničemu.

Vím, že mi fakaheda už základní pluginy nainstaluje, protože jsem to četl a server založil (peněz mi líto není i když to třeba nerozjedu, jde mi spíš o ztracený čas)
Problém je, že na to asi potřebuji technic launcher a já nevím, co s tím, protože to, co jsem našel je na 1.2.5 a server má verzy 1.3.

Dále, nevím jestli je to Tekkit Classic nebo Technik server - nevyznám se v tom, takže ani přesně nevím, co mám hledat.

P.S. :Ať si někdo třeba píše, že bzch k tomu neměl lést, když tomu nerozumím,a le nějak se to naučit musím.
ObrázekObrázek

nejento
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod nejento » 11 čer 2013, 20:49

Jo, to samozřejmě :D
Protože ještě nemáš IP adresu toho server, tak ti řeknu jenom pár základností.
1) Mody musí být stejné jak v klientu, tak na serveru
2) Mody musí odpovídat verzi serveru
3) Mody se strkají stejné verze jak pro server, tak pro klienta, pokud to autorem modu není jinak určeno
4) Mody se strkají do složek, tak jak autor napsal. Buď do mods nebo coremods
5) Configy modů musí souhlasit klient = server
6) Pluginy pro server:
a) Pokud jde o portnuté mody na 1.2.5, pluginy musí být pro verzi 1.2.5 a strkány do složky plugins
b) Pokud nejde o 1.2.5, můžeš použít napšíklad BukkiForge, který přidá Bukkit API do klasikého Minecraftu. Dává se do složky coremods to tpotom vytvoří složku plugins a tam strkej klasické pluginy. Nějaké oezení to ovšem má. (http://build.technicpack.net/job/BukkitForge/)

Pokud bys měl nějakou specifičtější otázku, ptej se, ale už s IP a PORTem
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: https://discord.fakaheda.eu/

Zpět na „Minecraft, Tekkit“