Fabric & Lithium optimalizace

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Message
Autor
smirenej
Příspěvky: 2
Registrován: 21 pro 2020, 15:56
Reputation: 0

Fabric & Lithium optimalizace

#1 Příspěvekod smirenej » 21 pro 2020, 16:11

Zdravím,
s pár přáteli již sedmým rokem provozujeme Minecraftový server Triton. Donedávna jsme byli zaseklí na verzi 1.7.4, nyní se snažíme updatovat na nejnovější verze. I když ne úplně s datem vydání, Nyní jsme na 1.15.2. na vanille a chystáme se brzy na nejnovější 1.16. Čím dál, tím více zjišťujeme, že nám výkon přestává stačit a že se při 5-6 hráčích již začíná hra opožďovat. Rádi bychom vyzkoušeli nějaké optimalizační možnosti - bukkit, spigot a paper není řešení kvůli změnám v základu hry, které nám dělají problémy (různé mechaniky nefungují tak, jak by měly).

Existuje jedna vyzkoušená věc, která by nám mohla být nápomocná, tou je podpora Fabricu, do kterého bychom přidali Lithium a Phosphor módy, jako tomu učinil nejeden zahraniční server na vyšších verzích. Ať však hledám, kde hledám, nějak se mi nedaří zjistit, jak bychom mohli na Fakahedě něčeho takového docílit. V reinstalacích vidím pouze podporu Forge, který nám též nepomůže, protože pokud vím, též sám o sobě není úplně přívětivý k vanillovým funkcím Minecraftu.

Rád bych se proto zeptal, zda již někdo takovýto problém řešil a dospěl k nějakému závěru a byl by tak moc hodný, že by nám nějak poradil, jak Fabric na Fakahedě rozjet. Případně, nemá někdo informace, zda Fakaheda plánuje v budoucnu podporu Fabricu?

Moc děkuji,
smirenej & Tritoňané

Uživatelský avatar
nejento
Příspěvky: 9815
Registrován: 28 lis 2011, 14:09
Reputation: 55
Kontaktovat uživatele:

Re: Fabric & Lithium optimalizace

#2 Příspěvekod nejento » 24 pro 2020, 17:22

Zdravím,
Fabric není vůbec problém nahodit. Stačí vzít třebas Forge server, stáhnout Fabric server, pojmenovat ho minecraft_server.jar a server nastartuje. Chová se to jako standardní Minecraft server, takže bez nejmenších problémů :)
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: http://discord.fakaheda.eu/

smirenej
Příspěvky: 2
Registrován: 21 pro 2020, 15:56
Reputation: 0

Re: Fabric & Lithium optimalizace

#3 Příspěvekod smirenej » 29 pro 2020, 00:10

Zdravím,
bohužel mě nenapadlo, že aby Fakahedí server přechroustal vlastní minecraft_server.jar, musím být původně na Forge instalaci. Vždy jsem to zkoušel přes vanillový, kde mi to hlásilo nalezení neznámého minecraft_server.jar.

Děkuji za informaci, jdu to otestovat a vrátím se s výsledkem pro případ, že by to v budoucnu někdo též hledal.

EDIT:
Bohužel se mi to stále nedaří. U sebe v PC bez problémů server spustím, nicméně jakmile server.jar přejmenuji na fakahedou požadovaný minecraft_server.jar, hodí mi to "Neznámý spouštěcí soubor" a nic se nestane.

Je mi líto, ale při instalaci Forge 1.15.2 se ve správci souborů objeví z nějakého důvodu Minecraft_server.jar a minecraft_server.1.15.2.jar. Vůbec netuším, který je který. Zkoušel jsem oba dva postupně zaměnit za fabricový server a vždy nastala ta samá chyba - "Neznámý spouštěcí soubor".

Vzhledem k tomu, že normálně mi to nedělá problémy a takhle ano, bylo by možné poprosit o nějaký podrobnější návod? Myslím si, že by to pomohlo vícero serverům, protože s výkonem bojuje prakticky každý …


Zpět na „Minecraft, Tekkit“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 53 hostů