Tvorba vlastních server statusů

Pokec o čemkoliv ostatním
Haxedus
Kontaktovat uživatele:

Tvorba vlastních server statusů

#1 Příspěvekod Haxedus » 27 kvě 2016, 19:30

Zdravím,
Rád bych pro svůj herní portál udělal server list, do kterého by mohl přispívat i kdokoliv jiný. Co všechno by k tomu bylo potřeba (kromě znalost PHP), a co by bylo dobré vědět / z čeho případně čerpat? Týkalo by se to především CS:GO a Minecraftu. Něco jen třeba na způsobu tohodle: http://www.serverbook.cz/

Smexhy
Věk: 25
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvorba vlastních server statusů

#2 Příspěvekod Smexhy » 27 kvě 2016, 20:28

PHP, HTML, CSS, to by ti malo na takýto obyčajný serverlist stačiť. Každopádne je ich už XY, takže nevidím v tom hlbší zmysel.

Haxedus
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvekod Haxedus » 27 kvě 2016, 20:40

Mám svoje vlastní plány. Spíš jsem doufal v něco, od čeho by se dalo tak nějak odrazit. Nevíš o něčem?

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod Mysteria » 27 kvě 2016, 21:35

Od čeho se chceš odrážet? 99% CZ/SK serverlistů je v základu tak jednoduchá věc, že to není problém za hodinu naprogramovat (bez designu).
Základ je nějak získat IP adresy serverů, který budeš zobrazovat (buď tím že ti je zadaj uživatelé sami nebo třeba jako to mám já přímo od hostingu).
Prostřední část je napsat si třeba PHP skript, kerý ti každých X minut projede všechny servery a aktualizuje informace. Což v případě 99% CZ/SK serverlistů znamená, že si aktualizuješ počet hráčů a jména hráčů na serveru. Na tohle najdeš na netu knihovny, který ti dokážou z MC query vytáhnout požadované údaje.
No a poslední část je už jenom jednoduchý vypsání do nějaký tabulky. A to je všechno, základní serverlist máš vytvořen. Další část je pak hlasování, komentáře a tak dále.

Nevím většina lidí si představuje že jsou serverlisty kdovíjak složité, přitom základní funkčnost je hodně primitivní. :)

Haxedus
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvekod Haxedus » 27 kvě 2016, 21:54

Mysteria píše:Nevím většina lidí si představuje že jsou serverlisty kdovíjak složité, přitom základní funkčnost je hodně primitivní. :)

Ano, pokud v tom máš praxi a nějaké zkušenosti, tak v tom taktéž nevidím nic složitého. Jde spíše alespoň o nějaký částečný kód nebo prostě cokoliv, jako kdyby jsi to měl vysvětlovat blbečkovi. Čím a jak začít. Tímto, co jsi napsal, jsi mi popravdě nesdělil nic, co bych již nevěděl.

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvekod Mysteria » 27 kvě 2016, 22:47

Dobře tak jinak.

Buď umíš programovat v PHP a znáš SQL pro komunikaci s databází a pak tu základní verzi zvládneš naprogramovat bez problému.
Dokonce bych řekl, že nic víc než základy použití cizích knihoven ve vlastním kódu a práci s databází k tomu nepotřebuješ.
Tzn. si vystačí asi tak nejpozději s 10. lekcí každého PHP tutoriálu pro začátečníky. Sice ten kód bude nejspíš hodně hnusnej a zastaralej, ale to se dá vylepšit časem zkušenostmi.

No a nebo programovat neumíš a nepomůže ti nic jinýho, než se to naučit z nějakých tutoriálů třeba zrovna na tomhle příkladu nebo si to dát někomu udělat. :)

SamerLP

#7 Příspěvekod SamerLP » 27 kvě 2016, 22:51

Odporúčam sa na to vysrať, je tu fakt moc serverlistov, každý je len iný designom jedine inak sú funkciovo to isté, a všetky si chcú zarobiť tým, že server ktorý si zaplatí TOP je prvý v zozname... a pritom nemusí takto získať hráčov. A taktiež keď sa aj rozhodneš to robiť, nerob to ako všetci na pofidérnom PHP-Fusione kde dáš LGSL a prerobíš ho...

izyy
Věk: 10
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvekod izyy » 27 kvě 2016, 23:12

SamerLP píše:Odporúčam sa na to vysrať, je tu fakt moc serverlistov, každý je len iný designom jedine inak sú funkciovo to isté, a všetky si chcú zarobiť tým, že server ktorý si zaplatí TOP je prvý v zozname... a pritom nemusí takto získať hráčov. A taktiež keď sa aj rozhodneš to robiť, nerob to ako všetci na pofidérnom PHP-Fusione kde dáš LGSL a prerobíš ho...

Netreba hádzať všetkých do jedného vreca, hoci my nie sme zďaleka hotový, ale už sa to blíži k aktuálne finálnemu výsledku :) Hlavným je pre nás užívateľ, nie zisk, služby typu TIP dokonca ani neposkytujeme :)

Čo sa týka nápadu na ďalší serverlist, vo väčšine prípadov je to zbytočné, v prípade nejakého geniálneho nápadu si treba pozrieť aká je aktuálna konkurencia na cz/sk a použvažovať, či do toho vážne ísť a premyslieť si jednu vec - ako dlho mi bude trvať "poskladať" niečo, čo bude konkurencie schopné?

Alebo za zváženie stojí aj myšlienka pokúsiť sa pripojiť k už existujúcemu projektu podobného typu, ktorého myšlienka sa ti najviac páči ;)

Haxedus
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvekod Haxedus » 28 kvě 2016, 10:06

SamerLP píše:Odporúčam sa na to vysrať, je tu fakt moc serverlistov, každý je len iný designom jedine inak sú funkciovo to isté, a všetky si chcú zarobiť tým, že server ktorý si zaplatí TOP je prvý v zozname... a pritom nemusí takto získať hráčov. A taktiež keď sa aj rozhodneš to robiť, nerob to ako všetci na pofidérnom PHP-Fusione kde dáš LGSL a prerobíš ho...

Nějakej moc chytrej :P Jak jsem řekl, nepodceňuj mě, mám své vlastní plány. Ale oceňuji tvojí starost

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvekod Hanakocz » 28 kvě 2016, 14:10

Kromě Mystyho server listu, který je opravdu pouze statistický a je tam vše, tak ostatní CZ server listy jsou prakticky jen přehlídkou humus warez serverů, které když by někdo se vydal nahlašovat Mojangu, (pro již dnes fungující blacklist), tak stačí prakticky jít popořadě. Fakt přehled úpadku českých serverů....

Pokud by byl nějaký server list, který by toto zohledňoval - tedy jen online=true, plus servery dodržující EULU atd, tak já bych ho třeba využil. Nebo kdyby takové servery měly automaticky přednost v listech a byly jasně označený, že to jsou dobré servery aspoň tímto.... Protože to je důležitá hodnota, kterou nikdo momentálně nezohledňuje (berte to jako informaci pro uživatele : "tento server je čistý, takže nehrozí jeho zablokování Blacklistem ").....což by docela rychle mohla být docela podstatná informace. Plus by lidem pomohla takové lepší servery nalézt a zjistit, že tu existuje i něco lepšího, než jsou zvyklí. A v neposlední řadě by to těmto serverům pomohlo se udržet, což by měl být cíl nás všech, aby hnusné warez pay2win servery postupně skončily a nahradily je lepší.

Pro mne toto je něco jako "základní kvalita" serveru a nikdo na ní nebere ohled. Udělej toto a máš kvalitní server list, který tu ještě není a je to. Samozřejmě to pak sice chce trochu ověřování, jak ty servery na tom skutečně jsou, ale bez práce nic není...
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Zpět na „Off topic“