Authme - Registrácia s mailom

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
izyy
Věk: 10
Kontaktovat uživatele:

Authme - Registrácia s mailom

#1 Příspěvekod izyy » 01 dub 2016, 20:42

casa27.fakaheda.eu:27264

Zdravím,

mám na serveri authme, nastavené vyžadovanie emailovej adresy od hráča (naozaj na to mám pár vážnych dôvodov ktoré nebudeme rozoberať). Takže sa to automaticky správa tak, že to od hráča pri registrácii prijma iba email a heslo mu pošle na mal. Hráč teda musí ísť do svojej emailovej schránky, skopírovať si heslo a potom ho zmeniť. Ja však nepotrebujem aby mal hráč takto potvrdený email a už vôbec nechcem hráčov obťažovať takouto komplikovanejšou registráciou.

Vedel by niekto poradiť možné riešenie, kde by sa hráč vedel zaregistrovať štandardným spôsobom zadania /register heslo potvrdenie_hesla + email ? Ďakujem.

TopCz
Věk: 27
Kontaktovat uživatele:

Re: Authme - Registrácia s mailom

#2 Příspěvekod TopCz » 01 dub 2016, 20:59

Authme je celkově bulshit, řešení ?

Vytvořit si vlastní auth plugin.
Obrázek

izyy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvekod izyy » 01 dub 2016, 21:17

Fakt úžasný tip, mám záujem používať authme nakoľko s ním mám ja osobne nejaké tie skúsenosti. Budem rád ak mi niekto pomôže vyriešiť môj problém.

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod Hanakocz » 02 dub 2016, 00:27

Buď tvoje řešení, nebo zadání mejlu dobrovolně. Od authme fakt víc nečekej, to je plugin ze spodního okraje kvality. Budeš se s tím muset smířit.

Pokud si myslíš, že to hráče obtěžuje jít do mejlu, tak věř tomu, že normální hráče obtěžuje i pokaždé jak blbce zadávat /login, protože neumíš standardně zabezpečit server. Nějakej mejl navíc, to je oproti tomu v otravování prkotina...
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

izyy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvekod izyy » 02 dub 2016, 02:08

Jaké iné riešenie okrem authme, podporujúce databázi by si mi odporučil ty? Ak mám byť úprimný, mc vôbec nie je moja parketa a okrem authme nepoznám iné riešenie zabezpečenia účtov.

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvekod Hanakocz » 02 dub 2016, 04:04

Zabezpečení účtů ve hře řeší Mojang.
Pokud chceš po lidech e-mail, já osobně bych to napojil na něco, co budou chtít. Webshop. Nalinkuj si účet na webu a dostaneš toto a toto zdarma. Prostě pozitivní motivace. Nebudeš tak mít každýho, ale určitě každýho, kdo to s tvým serverem myslí vážněji, na delší dobu, než 15 minut....Jak bezpečně? Koukni na Hypixel atd. Na webu zadáš nick, ve hře ti to pošle kód, ten následně zadáš na webu a jsi in - poprvé. Zadáš e-mail jako přihlašovací jméno (a ověřovací) + heslo, máš zabitých několik much jednou ranou. Co uživatel, to e-mail, na který jim můžeš posílat spam atp, mají to bezpečné (dle jména ve hře neuhodnou přihlašovací jméno), tvůj webshop může jednoduše posílat faktury, nebo jen vypisovat historii plateb , kdo si co koupí (a ano, toto je taky povinné! Byť jen, aby si jakýkoliv rodič mohl zpětně zjistit, co kdy jeho dítko platilo...)
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

MarekBurget

#7 Příspěvekod MarekBurget » 03 dub 2016, 15:20

Šlo by to, /register <heslo> <heslo> <mail> <znova mail> alebo iba raz bez potvrdenia teda toho <znova mail>.
napoj si authme na databazu a v configu authme najdi:

Kód: Vybrat vše

registration:
    enabled: true
    messageInterval: 5
    force: true
    enableEmailRegistrationSystem: false
    doubleEmailCheck: false
    forceKickAfterRegister: false
    forceLoginAfterRegister: false

enableEmailRegistrationSystem: dáš na true
pokial chceš ako som písal aby pisal 2x mail čo ale nedoporučujem ked niekto má XX velký mail tak sa mu to do chatu nepomesti, tak daš doubleEmailCheck: na true.

izyy
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvekod izyy » 05 dub 2016, 23:00

Marek, tvoje riešenie som už samozrejme skúšal, avšak v tomto prípade sa nevyžaduje heslo - pretože sa automaticky pošle na mail.

Zpět na „Minecraft, Tekkit“