Vytvoření mapy na míru = odměna

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
ZionZangar
Věk: 60

Vytvoření mapy na míru = odměna

#1 Příspěvekod ZionZangar » 15 lis 2015, 10:30

Server: 82.208.17.24:27582

Ahoj všem :-) najde se tu někdo kdo by vytvořil mapy na míru dle náčrtku - skici?

Odměna je samozřejmostí.

Zion

MinfasCZE
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření mapy na míru = odměna

#2 Příspěvekod MinfasCZE » 15 lis 2015, 11:06

Záleží jak, jestli postavit nebo vygenerovat ?

ZionZangar

#3 Příspěvekod ZionZangar » 15 lis 2015, 12:54

:-) no jistě že postavit (tedy předpokládám) dost dobře si nedokážu představit, že by se mapa generovala presně dle mého zadání a skici ;-) nebo přinejmenším postavit na předgenerovaném terénu

Generování mapy mi je jasne :-) ale to mi nevyhovuje. Potřebuji zakázkový terén a proto tato poptávka ....

P.S. někdo tady na foru tuto práci nabízel, ale já to zaboha nemůžu zpětně najít

mannyvee
Věk: 26

#4 Příspěvekod mannyvee » 15 lis 2015, 13:08

Dr.Wolf - Stavění map a světa..
Ale počítej, že vlastní MAPA bude dražší :)

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvekod Hanakocz » 15 lis 2015, 17:09

Mapa se dá generovat podle obrázku, tedy alespoň terén. Stavby by sis musel postavit následně sám
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

ZionZangar

#6 Příspěvekod ZionZangar » 15 lis 2015, 18:59

Omlouvám se ohledně toho generovaní - pod pojmem generovaní jsem si představil original generátor v MC a na externí generátory jsem zapomněl.
Když to zjednoduším tak proste potřebuji vytvořit (vygenerovat) mapu tak aby zapadala do mého příběhu a představy. A jde mi jen o terén + vloženi jedné hotové osady.

Hanakocz
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvekod Hanakocz » 15 lis 2015, 19:23

I standardní generátor MC to umí, jen je potřeba si s tím vážně pohrát, nicméně tak lze získat primárně jen nějaký typ krajiny, než třeba něco dle předlohy....Takže pokud bys chtěl, že v nějaké reálné velikosti (např. 5000*5000 mapa) jsou třeba jen hory, to řešitelné je, ale aby ty hory splňovaly nějakou topografii (například aby byl podle nějaké mapy) , na to již by bylo třeba externích doplňků, ale ty není zas tak těžké ovládat. Vesnici lze pak vložit třeba pomocí schematicu :)
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

ZionZangar

#8 Příspěvekod ZionZangar » 15 lis 2015, 20:31

Já vím a možnosti standardního generátoru znám, ale ty mi nevyhovují. Znám i formát schemantic včetně základů WE
Vzhledem k tomu ze na mapě chci mít přesně v daných místech hory, jinde zase řeku a úrodné pláně :-) a na vše jsem úplně sám, hledám výpomoc.
V jedné české písničce se zpívá "ten umí to a ten zas tohle" a než bych veškeré externí programy našel a naučil se je a k tomu si osvojil veškeré dovednosti ohledně javy a MC jako takového, uplynulo by hodně času a tolik ho zas nemám ;-)
Nějak se s původního záměru udělat jednoduchý server pro mého syna nějak rozrostl v megalomanský projekt .... no jo no já za to nemůžu, už jsem takovej :-)

Hanakocz
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvekod Hanakocz » 15 lis 2015, 22:01

Pak bych navrhoval TerrainControl.
https://github.com/MCTCP/TerrainControl/wiki
Dokáže dělat divy.
Pokud chceš mít na daných místech hory, tak nutně potřebuješ nakreslit mapu a podle té to vygenerovat. Dělat to ručně stojí za ***
Nicméně pokud se tím prolouskáš, tak tuto funkci to má, tu je na to přímo návod: http://kartwork.de/tutorial/html/map_by_image.html

Samozřejmě je docela dobré to zkoušet v singleplayeru, nemusíš restartovat atd, jen se odhlásíš ze hry, změníš config, smažeš starou mapu a zas se přihlásíš...na to stačí si do klienta nainstalovat FORGE verzi, configy a nastavení to má stejné, stačí je pak penést na server a tam použít pro Bukkit verzi.

Zpět na „Minecraft, Tekkit“