Výtvarné okénko - hledají se pixel talenti

Pokec o čemkoliv ostatním

Chci kreslit?

Chci kreslit a umím to.
3
17%
Chci kreslit a neumím to.
2
11%
Zajímají mne jen postupy, návody, které by se tu mohly objevit.
1
6%
Téma mne nezajímá.
12
67%

Celkem hlasů: 18

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Výtvarné okénko - hledají se pixel talenti

#1 Příspěvekod Hanakocz » 06 lis 2015, 03:42

Ahoj,
rád bych našel někoho, kdo by uměl kreslit MC textury. Tedy pixelart, 16x16 nebo 32x32. Plus kdo by si rád pohrál s tvorbou skinů pro zvířata & "hráče".

O co jde:
Píšu si pro můj (stále nedodělaný) modpack a server vlastní mod, kde přidávám nové věci, bloky, příšerky....nicméně moje grafické výtvory jsou hrozné :D Proto bych se nebránil dát šanci nějakému mladému talentu, který by měl chuť kreslit.

Co to přinese:
Mám teoretické znalosti, včetně toho, jak se dělají animované předměty (měnící se textury), bloky....pokud by někdo měl zájem začít si vytvářet vlastní texturepack, tak je to ta samá práce, ty samé triky, postupy. Takže by to bylo dobré cvičení a zkušenost pro následnou vlastní tvorbu. Uvedení autorství textur je samozřejmostí. Peněžní odměna se konat nebude, neptejte se na ni. Toto je čistě fandovská záležitost a možnost zkusit si něco nového.

Co to může znamenat pro forum:
Můžeme zde rozebrat techniky výroby textur předmětů, bloků, animací, mobů, popsat si programy, ve kterých se to dá dělat. Pro pokročilejší by se dalo i zabrousit do vytvoření celého vlastního monstra včetně vlastního modelu (ale to už neumím), který by pak třeba mohl i obživnout do hry. Sice jde o vytváření textur pro nové věci, ale texturepacky využívají ty samé textury.

Pokud by někdo měl zájem, tak tu klidně pište, mohu rozvést, co přesně je potřeba namalovat. Pokud by nikdo zájem neměl, nevadí, mám známosti mezi zahraničními hráči, nebo stejnou nabídku hodím na MCF a tam se vždy někdo najde. Ale nejdřív chci dát šanci vám :) Teoreticky si tu pak můžeme veřejně rozvést, jak na to a může to být prospěšné všem.
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Esso

Re: Výtvarné okénko - hledají se pixel talenti

#2 Příspěvekod Esso » 06 lis 2015, 10:56

Bláboliš, ja osobne by som to tu nepísal ak viem, že inde sa určite niekto pridá, strata času ale ak si dzecko tak to všetko vysvetľuje.
Neďakuj, odrobíš! :)

Dr.Wolf

#3 Příspěvekod Dr.Wolf » 06 lis 2015, 15:06

mohu se zeptat, co proti tomu máš, že to vysvětluje ?
Obrázek

izyy
Věk: 10
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod izyy » 06 lis 2015, 15:06

Tento topic je označený ako dôležitý? Čo je na ňom dôležité? Nie je to zneužitie práv moderátora vo svoj osobný prospech? Ja si myslím, že je :)

Hanakocz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvekod Hanakocz » 06 lis 2015, 15:29

Esso, lidé jako ty jsou důvodem, proč jsem z české MC scény znechucený.
Izyy, tak je to označené po omezenou dobu + zde běží anketa a docela mne to zajímá, zda je tu o případnou takovou činnost zájem. Možná jsem to sepsal docela kostrbatě, ale ano, jeden z účelů je získat nějaké kresby pro můj projet, ale další z účelů tématu je zkusit zabrousit do osvěty, od toho je i ta anketa. Jsou lidi, které to nezajímá a pak netuším, proč to tu vůbec komentují, a pak jsou lidi, co to zajímá a těm je to určené. Pokud bude zájem, klidně k tomu uspořádám trochu víc, než jen "je třeba něco nakreslit", ale trochu komplexnější, nazvěme to workshop. Asi se nespletu, když budu tvrdit, že nic takového se tu neděje, už ani návody se nepíšou. Nicméně to záleží na tom, co opravdu lidi zajímá, zda je nabídka vlastních výtvarných děl pro server zaujme, nebo ne.

Texture packy můžou být docela výrazným odlišením i pro vanilla servery, kde to může skvěle doplnit tematiku serveru či prostě jen být pěkné. Teoreticky to ůmůžeme pro zájemce i rozšíit i směrem k modům, tedy ne předělávání textur pro stávající předměty, ale vytváření předmětů nových. Možnosti jsou otevřené.

PS: jistě by nebyl problém dát i jiná témata jako důležitá, ale to by a) musel někdo poprosit b) musely by být opravdu důležité a potenciálně přínosné většímu počtu lidí
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Dr.Wolf

#6 Příspěvekod Dr.Wolf » 06 lis 2015, 19:13

hanko myslím si,že je to ubohé nadávat někomu výše postavenému, že je děcko.
Obrázek

nejento
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvekod nejento » 07 lis 2015, 01:01

hanako obávám se, že zakládat anketu s tou čtvrtou možností nebyl dobrý nápad a jak vidíš, tak banda nesnášenlivců a závistivců ti to jenom omlátí o hlavu.
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: https://discord.fakaheda.eu/

Zdenek131
Věk: 62

#8 Příspěvekod Zdenek131 » 07 lis 2015, 15:43

Ahoj.

To by mě celkem zajímalo. Co je k tomu potřeba?
(kromě času a ochoty tvořit)
Osobně řečeno, takový plugin by ně taky zajímal. +;o)))
Zdeněk131

Esso

#9 Příspěvekod Esso » 07 lis 2015, 15:50

Hanakocz píše:Esso, lidé jako ty jsou důvodem, proč jsem z české MC scény znechucený.
Izyy, tak je to označené po omezenou dobu + zde běží anketa a docela mne to zajímá, zda je tu o případnou takovou činnost zájem. Možná jsem to sepsal docela kostrbatě, ale ano, jeden z účelů je získat nějaké kresby pro můj projet, ale další z účelů tématu je zkusit zabrousit do osvěty, od toho je i ta anketa. Jsou lidi, které to nezajímá a pak netuším, proč to tu vůbec komentují, a pak jsou lidi, co to zajímá a těm je to určené. Pokud bude zájem, klidně k tomu uspořádám trochu víc, než jen "je třeba něco nakreslit", ale trochu komplexnější, nazvěme to workshop. Asi se nespletu, když budu tvrdit, že nic takového se tu neděje, už ani návody se nepíšou. Nicméně to záleží na tom, co opravdu lidi zajímá, zda je nabídka vlastních výtvarných děl pro server zaujme, nebo ne.

Texture packy můžou být docela výrazným odlišením i pro vanilla servery, kde to může skvěle doplnit tematiku serveru či prostě jen být pěkné. Teoreticky to ůmůžeme pro zájemce i rozšíit i směrem k modům, tedy ne předělávání textur pro stávající předměty, ale vytváření předmětů nových. Možnosti jsou otevřené.

PS: jistě by nebyl problém dát i jiná témata jako důležitá, ale to by a) musel někdo poprosit b) musely by být opravdu důležité a potenciálně přínosné většímu počtu lidí

Mne je to fuk, ja som SLOVAK.
Neďakuj, odrobíš! :)

Hanakocz
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvekod Hanakocz » 07 lis 2015, 16:34

Aha, jako by češi a slováci nehráli tudle hru spolu, že.....tak abys měl dobré spaní, oprav si to tam na CZ/SK scéně. A už sem prosím nepiš.

Zpět na „Off topic“