Zdravím. Tento večer jsme dokončovali poslední "mušky" před spustěním server a řekl jsem si, že by bylo vhodné updatovat verze některých pluginů. Najel jsem si na pluginy serveru a dám update na novější verzi pluginu MobArena. Podívám se znovu na pluginy, co eště je potřeba a většina pluginů pryč! Přesně po tom co jsem updatoval plugin MobArena většina pluginů zmizela. Tak jsem si říkal že je to nějaký bug, restartuju server. Nic.. Nahraju zálohu- NIC! Můžete se na to prosím vás podívat nebo poradit jak bych to mohl vrátit ? Nemohl jsem udělat nic špatně a rozhodně ty pluginy, kterými jsem se hrabal hodiny aby byly vypiplané (samozřejmě do jisté míry- nerozumím tomu až moc) a ted kvůli nějaké hloupé MobAreně mi zmizí?! Jako opravdu?!
Problém celkově s pluginy.
-
Sendy159
Problém celkově s pluginy.
[b]Server: IP:82.208.17.26:27970 Jméno: Chillcon
Zdravím. Tento večer jsme dokončovali poslední "mušky" před spustěním server a řekl jsem si, že by bylo vhodné updatovat verze některých pluginů. Najel jsem si na pluginy serveru a dám update na novější verzi pluginu MobArena. Podívám se znovu na pluginy, co eště je potřeba a většina pluginů pryč! Přesně po tom co jsem updatoval plugin MobArena většina pluginů zmizela. Tak jsem si říkal že je to nějaký bug, restartuju server. Nic.. Nahraju zálohu- NIC! Můžete se na to prosím vás podívat nebo poradit jak bych to mohl vrátit ? Nemohl jsem udělat nic špatně a rozhodně ty pluginy, kterými jsem se hrabal hodiny aby byly vypiplané (samozřejmě do jisté míry- nerozumím tomu až moc) a ted kvůli nějaké hloupé MobAreně mi zmizí?! Jako opravdu?!
- TheAmazingCave
Re: Problém celkově s pluginy.
skus nahrať zalohu napr. z rána, resp. pred updatovaním MA, nesvietia ti pluginy na červeno? alebo niesu vôbec? pridaj log 

-
Sendy159
Nahrál jsem zálohu před tím než jsem updatoval. Pluginy tam vůbec nejsou, to mě zaráží. A prosím co je LOG?
-
zabijak
- Věk: 28
Log je "To co píše konzole po startu serveru"
-
Sendy159
Oh áno. - Tady... jinak už dávno předtím mě děsilo kolik těch warnů tam je..
- Přílohy
-
- latest.log
- (23.79 KiB) Staženo 209 x
- Hanakocz
- Věk: 34
- Kontaktovat uživatele:
Nejsou kde? ve hře, když použiješ příkaz? Nebo ve složce?
LOG je kouzelná věc, ze který zjistíme všechny chyby, který na serveru jsou. Je to víceméně uložený výpis, co píše konzole...ale přehlednější.
Otevři si soubory serveru a ve složce LOGS najdi latest.log . Ten nám sem buď vkopíruj do tagu CODE (tlačítko nahoře v editoru zpráv) , nebo přilož jako přílohu, poté, co ho stáhneš. (Pokd je ten log delší, tak to budeš muset udělat, zprávy jsou omezený na počet znaků)
Když už budeš v těch souborech, zkontroluj si, zda ve složce PLUGINS jsou JAR soubory těch pluginů, který tam chceš mít.
PS: Jistota je updatovat pluginy manuálně, poté, co je stáhneš z webu autora. Plugin Manager je sice krásný, ale je poměrně omezený a hlavně ti neřekne, když je sice plugin novější, ale již ta nová verze nepodporuje tvoji verzi serveru (nejčastěji, když máš nějakou starší verzi MC)...a hlavně nemáš takovou kontrolu nad pluginy, jako když to děláš přes FTP
V tom logu je opravdu všecko. Klidně se do něj můžeš kouknout i sám a zkusit si ty chyby najít (a umět najít a rozluštit všechny chyby je nejlepší krok k tomu umět si poradit na serveru s čímkoliv). Ale tu jsme na to specializováni, tak ti rádi poradíme:P
Edit: hm, jsem pomalý ve psaní příspěvků
LOG je kouzelná věc, ze který zjistíme všechny chyby, který na serveru jsou. Je to víceméně uložený výpis, co píše konzole...ale přehlednější.
Otevři si soubory serveru a ve složce LOGS najdi latest.log . Ten nám sem buď vkopíruj do tagu CODE (tlačítko nahoře v editoru zpráv) , nebo přilož jako přílohu, poté, co ho stáhneš. (Pokd je ten log delší, tak to budeš muset udělat, zprávy jsou omezený na počet znaků)
Když už budeš v těch souborech, zkontroluj si, zda ve složce PLUGINS jsou JAR soubory těch pluginů, který tam chceš mít.
PS: Jistota je updatovat pluginy manuálně, poté, co je stáhneš z webu autora. Plugin Manager je sice krásný, ale je poměrně omezený a hlavně ti neřekne, když je sice plugin novější, ale již ta nová verze nepodporuje tvoji verzi serveru (nejčastěji, když máš nějakou starší verzi MC)...a hlavně nemáš takovou kontrolu nad pluginy, jako když to děláš přes FTP
V tom logu je opravdu všecko. Klidně se do něj můžeš kouknout i sám a zkusit si ty chyby najít (a umět najít a rozluštit všechny chyby je nejlepší krok k tomu umět si poradit na serveru s čímkoliv). Ale tu jsme na to specializováni, tak ti rádi poradíme:P
Edit: hm, jsem pomalý ve psaní příspěvků
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)
-
Sendy159
Vpořádku, hlavně jestli bude nějaká pomoc:)) No ve správcích souborů ty pluginy jsou, ale na serveru ani na plugin manageru nejsou. (na serveru nefungují). a ano, než jsem to poslal koukal jsem se na to a je to opravdu dobrá věc, v poslední době se snažím hodně porozumět aby nás server byl tím, co si představuji:).
- Hanakocz
- Kontaktovat uživatele:
Kód: Vybrat vše
[21:38:29] [Server thread/WARN]: [CountryLoginMessage] Are you sure 'GeoIPTools' plugin is running?Zkontroluj, zda máš to GEOIPTOOLS nainstalovaný, protože tento plugin si myslí, že ne a říká, že to chce ke svému běhu
[21:38:30] [Server thread/INFO]: Database: jdbc:h2:/hlserver/27970/plugins/MyWarp/warps (H2 1.3)Todle není chyba, ale je vhodnější využít MySQL, kterou máš k serveru zdarma. Urychlí běh spousty věcí (hlavně authme, permissions, worldguard, warpy, LWC, atd)....hlavně těch pluginů, co ukládají velké množství informací a třeba je i často čtou (a Permissions se kontrolují pokaždé, co člověk udělá příkaz nebo akci, podobně worldguard regiony atd atd)
TeĎ ta arena
[21:38:31] [Server thread/WARN]: [MobArena] Failed to parse item: carrotscarrots je blok, carrot je item
[21:38:31] [Server thread/WARN]: [MobArena] Unable to parse health of boss 'boss1' in arena 'Basic'. Defaulting to medium. Value was 'very_low'Zkontroluj si, jaký hodnoty zdraví ten plugin má na výběr
[21:38:31] [Server thread/ERROR]: WARNING: you seem to not be using the Xerial SQLite driver. See ORMLite docs on SQLite: http://ormlite.com/docs/sqliteChestshop je také velmi vhodné napojit na MySQL
[21:38:32] [Server thread/ERROR]: [ChestShop] You are using an old version of Residence! Please update to the newest one, which supports UUIDs: http://ci.drtshock.net/job/Residence/Používáš starou verzi rezidencí...ale tam dej pozor, na kterou aktualizuješ, u rezidencí je tak trochu...zmatek
Všeobecně:
Dej ty věci na MySQL. Dokud není server puštěný, tak to tolik nevadí, ale když se pak nastřádaj informace a server začne kvůli nepoužití MySQL lagovat, tak se to pak docela komplikovaně konvertuje. Permissions, Worldguard atd mají migrovací příkazy, authme třeba určitě ne....authme + pár tisíc účtů + bez MySQL = lag při každým připojení hráče...
Aktualizace pluginů:
Pokud to plugin umožňuje, vypni automatickou aktualizaci, vždy to dělej manuálně. Avšak informace o tom, že máš neaktuální verzi, není na škodu (takže informovat ano, samo stahovat a aktualizovat - ne ...)
Jinak to vypadá docela dobře.
-
Sendy159
Dobře ale ty jsi se ztratil asi v tématu, přečti si mojí první zprávu.. 
- Hanakocz
- Kontaktovat uživatele:
Neztratil, podle logu, který jsi poskytl, se mobaréna i další pluginy tváří (až na vypsané chyby) , že vše běží, jak má.
Pokud jsi vracel zálohu, tak to mohl být starý log (kde to mohlo být ještě všecko v cajku). Pokud chceš řešit původní problém, musíš provést znovu to, co jsi provedl a vygenerovat / poslat nový log, kde se ten problém projeví....
Pokud jsi vracel zálohu, tak to mohl být starý log (kde to mohlo být ještě všecko v cajku). Pokud chceš řešit původní problém, musíš provést znovu to, co jsi provedl a vygenerovat / poslat nový log, kde se ten problém projeví....