Veřejná ip adresa minecraft server

Pokec o čemkoliv ostatním
Dr.Wolf

Veřejná ip adresa minecraft server

#1 Příspěvekod Dr.Wolf » 30 črc 2015, 20:20

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je to, kdybych si chtěl hostovat minecraft server na svém počítači s ip adresou někde jsem se dočetl, že potřebuji nějakou veřejnou ip adresu. Kdyby mi někdo trošičku ujasnil o co jde byl bych rád.
Obrázek

izyy
Věk: 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Veřejná ip adresa minecraft server

#2 Příspěvekod izyy » 30 črc 2015, 20:37

Statickú, každý učastník internetu má pridelenú IP adresu, je však v tomto prípade potrebné aby sa nemenila ale bola pevná - statická. To, aby sa cez tú IP dalo na PC pripojiť na konkrétnom porte, to už zvládneš na úrovni softwaru :)

Dr.Wolf

#3 Příspěvekod Dr.Wolf » 30 črc 2015, 22:08

Tak, abych to nějak upřesnil mám počítač a internet (veřejná ip adresa).
Díval jsem se na návod jak to udělat a nepochopil jsem tomu pochopil jsem jenom, že se musím připojit k nějakému routru, ale já wifi nemám, protože na ten server mám oddělený internet (jiný než pro domácnost ). Takže stačí, abych napsal do server.pro tu veřejnou ip adresu a už to je ?
Obrázek

izyy
Věk: 10
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod izyy » 30 črc 2015, 22:37

Ja neviem či to robíš cez hamachi, alebo si si z PC spravil fyzický server. Ani to takto podrobne neviem, na to nie som expert. Ale myslím že to pôjde aj bez routra.

TheLastChaos

#5 Příspěvekod TheLastChaos » 31 črc 2015, 01:48

Představ si internet jako poštu. Pošta v tomto případě využívá jako adresy domů IP adresu. Bohužel IP adres je nedostatek a tak se řeší jednoduše - „pošta“ (čti poskytovatel internetu) si vytvoří vlastní síť (adresy domů) a přidělí tak např. celému bloku domů tu samou adresu. Pokud je z jednoho z těchto domů odeslán požadavek např. na stažení webové stránky, server ji vrátí na IP adresu, kterou však sdílí celý blok domů. Provider však ví, komu požadavek (dopis) předat, neboť ví, kdo požadavek odeslal.
Opačně to však nelze, pokud ti chce někdo poslat dopis (požadavek), odešle ho na IP adresu (veřejnou, sdílenou celým blokem domů) a provider neví, komu požadavek poslat.

To je tedy rozdíl, mezi veřejnou a neveřejnou IP adresou. Veřejná je pouze tvá, unikátní, neveřejná je sice pouze tvá a unikátní, ale pouze v rozsahu „bloku domů“.
Na hostování serveru (ať jde o minecraft či jiný) tedy potřebuješ veřejnou IP adresu, nebo nějaké externí řešení jako např. Hamachi.

U tvého providera lze jistě veřejnou IP adresu zřídit, ovšem za příplatek. Někdy provider přidělí veřejnou IP adresu sám od sebe.

Ať už máš wifi, nebo ne, určitě máte doma router/modem. To je ta krabička, do které ti vede z počítače kabel. Nastavení tohoto routeru/modemu lze otevřít v prohlížeči zadáním jeho IP adresy. U O2 jde například o http://10.0.0.138/.
Zde je nutné nastavit pro Minecraft tzv. port forwarding. Tento router/modem, je dělaný na připojení více počítačů k internetu. Vytvoří tedy vlastní (domácí-lan) síť a jedná se o podobný problém, jako při veřejná/neveřejná IP adresa. Ale zde se řeší porty. Minecraft běží defaultně na portu 25565 pod protokolem TCP. Je tedy nutné routeru říct, že pokud přijde zvenku požadavek na port 25565 pod protokolem TCP, že má požadavek předat právě na tvůj počítač.
S pozdravem,
TheLastChaos

Katalog serverů - http://minecraft-server-list.cz

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvekod Hanakocz » 31 črc 2015, 04:00

řešení je ipv6
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

TheLastChaos

#7 Příspěvekod TheLastChaos » 31 črc 2015, 04:58

A můžeš nám vysvětlit, jak mu globální řešení nedostatku ipv4 má pomoct tady a teď s pochopením jaký je rozdíl mezi veřejnou a neveřejnou IP adresou?
S pozdravem,
TheLastChaos

Dr.Wolf

#8 Příspěvekod Dr.Wolf » 31 črc 2015, 09:37

Děkuji za vysvětlení a myslíte, že jak bych si zařizoval ten nový internet na to, že kdybych požádal technika, aby mi to udělal za nějaký menší příplatek, nebo si to musím udělat sám ?
Obrázek

TheLastChaos

#9 Příspěvekod TheLastChaos » 31 črc 2015, 11:13

Veřejnou IP adresu ti sjedná poskytovatel internetu, nejlépe již při sjednání smlouvy. Technik ti to určitě na místě neudělá.

Co se týče nastavení, to ti pravděpodobně taky nebude chtít udělat, ale nejde o nic složitého a určitě to zvládneš sám. Navíc v případě budoucích úprav je nutné, aby jsi to sám uměl, nebudeš přeci kvůli změně volat technikovy, který přijde a za 5 minut si naúčtuje pár tisíc.
S pozdravem,
TheLastChaos

Dr.Wolf

#10 Příspěvekod Dr.Wolf » 31 črc 2015, 11:39

No tak jako trošililinku jsem tomu pochopil tak by to mělo bejt v pohodě, ale štve mě, že jsem mu dnes volal a on si bere 50 kč plus DPH za tu veřejnou ip adresu.
Obrázek

Zpět na „Off topic“