Diskusia nejako ožila

Online=True k tomu sa proste vyjadrovať nebudem, áno a basta nechce sa mi tu písať seminárka :p
Čo sa týka dobrého kolektívu atď. v roku 2010 sme mali svoj prvý server, bolo nás tam cca 10 ľudí čo sa poznáme osobne, potom par z nich pritiahlo svojich známych zo SŠ a pod. a bolo nás celkovo asi 30 takže všetko to boli overene dôveryhodne osoby, odvždy u nás platilo že mat originál je nutnosť, bolo nás dosť a vystačili sme si sami.
Toto je celkovo náš štvrtý server, nehráme nonstop, chvíľu hráme chvíľu nehráme, potom po pol roku/roku sa k hre sa zasa vrátime po nových verziách a updatoch...no teraz je problém skôr to že ľudia akosi ubúdajú, už nie sme na SŠ a pod. práca, niektorí rodina atď. takže z jadra +-30 aktívnych ľudí ktorí sú si blízky ostalo možno tak 5...tak preto som sa rozhodol spraviť niečo takéto, naberať skratka nove pošili čo majú originál a majú aspoň nejaký vek a rozum, a to sa celkom darí zatiaľ sa na serveri nikto na nič nesťažoval, žiadne krádeže, ani ničenie mapy ci stavieb a to nepoužívam jeden jediný mód/pľugin na protekciu.
Počas tohto "náboru" čo beží asi týždeň tak sa mi naozaj podarilo získať dobrých ľudí, dokonca oveľa starších ako ja, dvaja majú tak okolo 40 (+-5r), našli sa nejaký z VŠ čo sa nudia cez prednášky a podobne.
Je pravda že získať starších ľudí je naozaj ťažké, neverím tomu že MC nehrajú len sa asi vyhýbajú FB skupinám a stránkam kde je priemerný vek 13r a sám admin ma tak 10r, alebo majú svoj vlastný server s vlastnou komunitou keďže dnes môže mat MC server každý za takmer zadarmo. Zatiaľ náš na serveri nenič veľa a aktivita neni extra vysoká (je nás asi 15 a najviac na serveri bolo zatiaľ asi 9 ľudí v jednu chvíľu) no sem tam sa mi niekto ozve a komunita pomaly rastie
Čo sa týka financovania tak od nikoho nič nepýtam, ani som o tom nehovoril ani nič nenavrhoval, kým nemám 50 slotový server s 8gb ram a neplatím 150e mesačne tak to zvládam utiahnuť

(aktuálne je tu niečo malo cez 300kc/m-11e/m). Skratka hráme pre zábavu, na odreagovanie po práci a pod. radšej mam malú dôveryhodnú skupinu, ako skupinu s 50ludmi o ktorých nič neviem a po čase by sa mi to vymklo cele s pod ruky
Čo sa týka SMS platieb, no k tomu sa zasa netreba vyjadrovať

veľa z tých sme sú získane podvodmi a deťmi zo sociálnych sieti (pokec, fb, lide atd.)
Neraz mi prišla sprava od neznámej krásnej dievčiny ktorá je veľmi v núdzi a že za jednu smsku jej veľmi pomôžem a odvďačí sa mi za to erotickými fotkami alebo skypom

Mal som chuť to aj začať screenhovat a nahlasovať na FH no za tu námahu my to nestalo, určite tak spravili ďalší a myslím si že FH určite často dostáva sťažnosti od ľudí že si našli nehorázne poplatky vo faktúrach v domnienke že sms stoji iba 1e sa zrazu vykľula 20eura sms a nebodaj ak ju poslali aj viac krát

ale za to si čiastočne môžu aj oni sami keď nerozmýšľajú.