Server: 93.91.240.151:27855
Chci se zeptat existuje nějaká možnost jak z nějaká subdomény (vlastním doménu, a u ní bych udělal subdoménu) mi to dokázalo přesměrovat na můj minecraft server. Myslím to tak že ve hře by se v multiplayeru nezadávalo: 93.91.240.151:27855, ale třeba: mc.mujweb.cz . Přecejenom se to pamatuje líp než to číslo. Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
Přesměrování ze subdomény na server IP
-
- Mysteria
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přesměrování ze subdomény na server IP
Samozřejmě že ano. Udělej si nějakou subdoménu (někde to mají přímo v administraci domén, jindy to musíš dělat přes .htaccess) a pak pro tuhle subdoménu vytvoř DNS záznam A, tak aby odkazovala na IP adresu toho svého MC serveru 

Výběr z vlastních projektů: MinecraftServerList.cz ✔ Minecraft Extended Punishment List ✔ Killing Floor2 servery ✔

Spoiler: zobrazit
- MiniMe
- Site Admin
- Věk: 38
- Kontaktovat uživatele:
Musí se nasměrovat přímo A záznam, jinak to nefunguje, nějaký .htaccess je nesmysl, Minecraft nejede na http protokolu...
FakaHeda admin
Nezapomeňte ohodnotit karmou ty, kteří Vám pomohli.
- Mysteria
- Kontaktovat uživatele:
Ten .htaccess jsem nemyslel na přesměrování,ale na vytvoření subdomény. Můj poskytovatel neumožňuje přímo tvoření subdomén pro doménu, takže to řeším uděláním složky na ftp, pojmenuju ji tak jak chci název subdomény a pak do té složky vložím .htaccess s nějakým kódem (vygooglenej) a pak můžu přistupovat k té složce přes nazevslozky(subdomena).domena.cz. Na nic lepšího, jak tohle vyřešit jsem zatím nepřišel a i na technický podpoře mi tenhle způsob doporučili 

Výběr z vlastních projektů: MinecraftServerList.cz ✔ Minecraft Extended Punishment List ✔ Killing Floor2 servery ✔

Spoiler: zobrazit
- MiniMe
- Site Admin
- Věk: 38
- Kontaktovat uživatele:
On ale nepotřebuje vytvořit subdoménu. Potřebuje na DNS serverech nasměrovat subdoménu na jinou IP adresu. To je třeba nastavit na výchozím nameserveru. Ty popisuješ případ, kdy je celá doména (*.fakaheda.eu) nasměrována na jednu IP. A ono vytvoření adresáře souvisí pouze s konfigurací apache serveru a nasměrování DocumentRoot subdomény do tohoto adresáře.
FakaHeda admin