Všichni porušují EULU!!!

Pokec o čemkoliv ostatním
Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: Všichni porušují EULU!!!

#11 Příspěvekod Hanakocz » 07 led 2015, 17:05

Sice Admin může být z řad hráčů, ale nepleť si příčinu a důsledek.
Admin vykonává službu pro "server" (tedy přeneseno majitele serveru) a je na majiteli, zda mu za to zaplatí -> protislužbou či penězmi. A nezáleží, zda Admin staví ve hře spawn, programuje pluginy, nebo hlídá hackery....stále koná službu pro "server".
Nicméně, pokud takový člověk na serveru hraje, tak by nijak neměl být zvýhodněn ve hře tím, že také dělá admina...prostě survival by měl být striktně oddělen od adminování. Pokud ne, porušuje tím rovnováhu zneužitím moci zasahováním do hry.
To EULA Nezakazuje, ani o tom nijak nehovoří. To je na každym, jak si to zařídí. Máš velkej server a admini to mají na plný úvazek za € ? No problem. Nebo když to dělají dobrovolně zadarmo? No problem. Je to služba PRO server.

ELUA hovoří o službách serveru pro HRÁČE. A tam je proti EULE za JAKOUKOLIV službu chtít peníze. Výjimky jsou : Připojení na server (ano, můžu vybírat poplatek za připojení, u větších bungee serverů na celek naráz pouze), nebo věc, která mi nedá herní výhodu před neplatícím hráčem -> kosmetické doplňky, globální bonusy působící na vše.

Pokud ti někdo zaplatí, aby mohl být adminem, je to proti EULE. Pokud ty někomu platíš, aby ti adminoval, je to v pořádku, ty na tom nevyděláváš.
A otázka z pohledu placeného admina? On dostává peníze za to, že svůj čas věnuje serveru. A nezáleží, zda staví, programuje nebo dělá něco jiného. I web je součástí serveru a webmaster dělá stejně důležitou službu, jako builder atd. A EULA o tom nehovoří :)
Jen v praxi moc placených adminů asi nebude, todle není WoW :D
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Frank_ACE

#12 Příspěvekod Frank_ACE » 08 led 2015, 01:17

Whitehouse píše:...takže tu nepiš takovýhle sr*čky.

Meles jako vzdy...cituji "sr*čky". Proc tam davas hvezdicku? Chces se vyhnout napomenuti za chovani? Prave ty a tobe podobny nemaji u mne zadnou sanci na hrani uz jen kvuli te fanaticnosti k tem vip a ruznym vip blbostem za prachy, ktery na 90% porusuji eulu aby si mohli udrzovat v provozu kid server. U mne aby nekdo mohol hrat plnohodnotne nemusi nic platit a ma vyhody ktere bezne nenajdes. A je mi uz trapny jak se nektery kidy chovaji k lidem ktery ani neznaji a mysli si ze maji stejny vek.

panChemicky
Věk: 33
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvekod panChemicky » 08 led 2015, 14:41

Víš, ta EULA se týká toho, když admina dáš za peníze, když je to zdarma, tak server žádná pravidla neporušuje.
Ano, hráči na serveru mají mít stejné herní podmínky, ale problém nastává ve chvili, kdy se razantně rozlišují "hodnosti" a platí se za to.

Když budu mít server a budu rozdávat VIP zdarma hráčům, kteří nahráli určitý počet hodin a nebudu za to chtít ani korunu, tak EULA neporušuju, protože na provoz server nevybírám žádné finance.
Když dám admina při náboru zdarma, tak EULA taky neporušuju. Ten samí příklad, jen v jiné situaci.

Pleteš si trošku pojmy.
ObrázekObrázek

Whitehouse

#14 Příspěvekod Whitehouse » 08 led 2015, 17:06

Dobře, nebudu tam dávat hvězdičku, meleš sračky. Nechci si s tebou hrát, či jak jsi to myslel, tvůj server mě absolutně nezajímá, tak nevím, proč sem o něm něco píšeš. Mě je 14, takže jsem jak říkáš 'kid', ale podle toho, jak se chováš ty, usuzuji, že tobě taky moc nebude. Pokud TY mi řekneš, že jsi dospělý, tak to bude velice smutné, jestli se takhle chovají někteří dospělí, soudí, ikdyž nemají žádný podklad, že jsem debilní kid, co si 'udrzuje v provozu kid server'. Prosímtě, příště, než nás zas obohatíš nějakou 'chytrou' myšlenkou se zamysli, přečti si to po sobě a pak to teprve odešli.
.

vojtamaniak
Věk: 26

#15 Příspěvekod vojtamaniak » 08 led 2015, 17:54

1.
Majitel i admin jsou pořád hráči, i v bukkitu je to pořád 'player', tak mi nevysvětluj, že Admini nejsou hráči.

Z této logiky kdybych si přeprogramoval bukkit, a pro hráče s mým jménem bych nenastavoval třídu player, ale mnou vytvořenou třídu MicrosoftOwner, tak bych mohl vyhodit všechny zaměstnance Microsoftu, protože bych byl majitel microsoftu? Dost těžko. :)
2. Mohl by si prosím citovat eulu v části, kde se píše o tom, že můžeš mít jen vanilla server/se "základními pluginy"?

A přestaňte tu vytvářet flame. Nikdo na to není zvědavý.

Whitehouse

#16 Příspěvekod Whitehouse » 08 led 2015, 21:38

1. Bavíme se o minecraftu, ještě jednou, o minecraftu, ne o reálném životě, doufám, že si to nepleteš. Podstatou toho je, že jsou všichni na serveru stejní hráči.
2. V eule je napsáno, že cokoliv, co ovlivňuje gameplay, nesmí být prodáváno. Když si někdo koupí server, dostane plnápráva, to ovlivňuje gameplay, už to někdo chápe?
.

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvekod Hanakocz » 08 led 2015, 21:56

Přečetl sis můj příspěvek? gameplay se týká jen hráčů.
Server je entita, která poskytuje službu "hraní" hráčům
Admin je entita, která poskytuje službu "správu" serveru
Hráč je entita, která využívá služeb serveru

Pokud je někdo hráč a admin zároveň, tak je to v pořádku, pokud tedy ovšem nezneužívá svého postavení. Já sám jako admin svého serveru na něm taky i hraju, ale nepožívám ve hře žádných výhod. Neporušuju EULU tím, že bych byl admin, protože co se týče gameplay, tak jsem rovnocen hráčům. A všichni mají stejné podmínky. O ničem jiném ta EULA není! jen STEJNÉ PODMÍNKY PRO HRÁČE.
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

DenOwq
Věk: 28

#18 Příspěvekod DenOwq » 08 led 2015, 21:57

Sakra už! Přečti si ji pořádně nebo požádej učitelku na angličtinu, tam je napsáno že HRÁČ nesmí mít práva jiné než ostatní jen když si je zaplatí.

Sám píšeš že to není real tak to nemá cenu řešit, je to na majiteli ty s tím nic NEUDĚLÁŠ!
Muhahha.

vojtamaniak
Věk: 26

#19 Příspěvekod vojtamaniak » 08 led 2015, 23:31

Ne, minecraft a realitu si nepletu. Tys jen začal psát absurdity, tak jsem myslel, že to je nějaká hra, ve který mám pokračovat. :)
1. Když majitel dá nějakému hráči admina, tak je to v pořádku. Kde je v tom problém, když mu nic neprodává? Prakticky nejde ani o to, aby byly všichni hráči na stejné úrovni, ale o to, aby někteří nebyli za peníze výše než ostatní.
2. Tohle už je vážně o slovíčkaření. V Eule se píše o "items", které ovlivňují hru. Nevím, proč by tohle měl být server. Z této logiky když si někdo koupí server, tak si koupí věc, co ovlivňuje hru, ať už na tom dělá cokoliv.

Můžeš napsat do Mojangu a nechat si potvrdit/vyvrátit svůj názor...

//EDIT: ad 2. Vzhledem k tomu, že majitel serveru by z toho měl problém, a ne fakaheda, takže majitel se dostává do problému tím, že platí sám sobě jakési "VIP"? Navíc, on si ty pluginy může doinstalovat na server, a za to neplatí, takže to zvýhodňující věc není.

_fantomas
Věk: 27

#20 Příspěvekod _fantomas » 10 led 2015, 22:32

A načo to tu do kapusty riešite keď týmito kecami aj tak hovno vyriešite, eula je a aj bude, eula je a aj bude porušovana, načo to tu riešiť.

Zpět na „Off topic“