Jak si zkompilovat nejnovejsi verzi spigot 1.8.1 a vys

marty_
Věk: 54
Kontaktovat uživatele:

Jak si zkompilovat nejnovejsi verzi spigot 1.8.1 a vys

#1 Příspěvekod marty_ » 17 pro 2014, 18:46

Vcera jsem si zkompiloval svuj prvni spigot, a protoze jsem se s tim chvili zapasil, tak jsem pro vas udelal maly navod.
Vrhl jsem se na to proto, nebot stazeny spigot z netu ktery se tvaril ze je posledni verze, tak neumel klikani na cedulky, tzn ze chestchop a essentials tak nefungovaly a v logu nebyla zminka o tom ze to je kvuli spigotu a ja furt hledal a aktualizoval ty dva pluginy. A az jeden clovicek zde na foru mne na tu spravnou cestu privedl (Mike8748)
Je to tedy muj prvni navod, tak snad bude mit hlavu a patu a bude vam k necemu dobry:-)
takze co potrebujeme?
Krome PC, internetu a casu nic :-)

EDIT: nize uvedene casy jsou dle meho pomaleho notebooku, takze si je klidne podelte tremi.

Takze jako prvni stahneme Java SE Development Kit 8u25
Pozor zalezi jaky mate windows bud 64bit nebo 32bit.
Zde jsou odkazy: pro 32BIT a zde pro 64bit.
Stazeny soubor nainstalujeme. Trva to cca 5-10 minut, zalezi na rychlosti vaseho pc.

Nyni stahneme dalsi instalacku a tou je: Git for Windows odkaz je zde: https://github.com/msysgit/msysgit/releases/download/Git-1.9.4-preview20140929/Git-1.9.4-preview20140929.exe
Opet to nainstalujeme. (zde neresime zda je to na win64bit anebo na 32bit.)

Ted stahneme BuildTools.jar coz je posledni soubor ke stazeni , ci spise souborek oproti tem minulym :-)
https://hub.spigotmc.org/jenkins/job/BuildTools/lastSuccessfulBuild/artifact/target/BuildTools.jar

Tak a jsme pripraveni.
Nyni bude i maly fotonavod jak jsem to delal ja.
Vytvoril jsem si slozku kompilace a do ni nakopiroval stazeny soubor BuildTools.jar
Ted si otevrete poznamkovy blok, notepad++, pspad, no proste cokoliv. Jiste vite co to je.
Do nej vlozite nasledujici kod:
pro windows32bit:

Kód: Vybrat vše

JAVA_HOME="C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_25" java -jar BuildTools.jar

pro windows64bit:

JAVA_HOME="C:\Program Files (x86)\Java\jdk1.8.0_25" java -jar BuildTools.jar

Pak kliknete na ULOZIT JAKO a ulozte to pod nazvem start.sh (nezapomente to ulozit, nebo pak zkopirovat do slozky kde mame ten BuildTools.jar, tzn do slozky kompilace).
Spoiler: zobrazit
kompl1.JPG
slozka kompilace a v ni dva soubory
kompl1.JPG (26.88 KiB) Zobrazeno 6158 x

Tak a ted se ukaze zda mame vse jak ma byt.
Pokud je vse OK otevre se CMD okno (podtsate je to GIT okno co sme stahli) a v nem se automaticky zkompiluje nejnovejsi spigot.
kompl5.JPG
Spustena kompilace
kompl5.JPG (75.71 KiB) Zobrazeno 6157 x

Ted uz jen musite cekat 10-30 minut nez to cele probehne.

Pokud to vse probehne OK, tak se zkusime podivat zda se nam spigot v poradku zkompiloval.
Jiste si vsimnete ze k vasim dvema souborum (start.sh a BuildTools.jar) pribylo par dalsich slozek.
Nas ale zajima slozka spigot, v ni dalsi slozka spigot-server, v ni dalsi slozka target a v ni konecne najdeme spigot-1.8-R0.1-SNAPSHOT.jar
kompl4.JPG
Nas zkompilovany spigot
kompl4.JPG (53.9 KiB) Zobrazeno 6157 x

Co s nim asi nemusim vysvetlovat:-)
I kdyz radeji ano. tento soubor si dejte na svuj server pod nazvem jakym potrebujete. Na fakahedu pod nazvem minecraft_server.jar .

PS: jeste musim rict ze na win s 32bity jsem neuspel s kompliaci :(
Vse fungovalo jak melo a ke konci kompilace to proste se vyplo (po 16ti minutach) a v logu jsem nasel chybu o tom ze moje RAM nestiha ( a to mam 4GB).
tak jsem upravil soubor start.sh na takto:

set MAVEN_OPTS=-Xmx1024m -XX:MaxPermSize=512m
JAVA_HOME="C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_25" java -jar BuildTools.jar

A to pomohlo a kompilovalo to podstatne dyl (cca 28minut), nicmene to do uspesneho konce nedojelo..
Uz sem nemel naladu hybat s XMX hodnotama, tak jsem toto cele jak jsem v tomto prispevku udelal na serveru kde mam win764bit s 32gbram a tam se spigot vygeneroval za 9 minut :-)

PPS: Toto je navod pouze na widle, na tucnaka (linuxe) jsem to zde nepsal nebot nepredpokladam ze by bekdo pracoval v linuxu a pokud nekdo ano, tak ten jiste vi sam jak to udelat a tento navod je mu jen k pousmani.

ahojte
marty

PPS: tuto kompilaci muzete delat klidne i jednou tydne, pokud chcete mit vzdy nejnovejsi verzi spigotu. Ciste teoreticky jsou takto uvolnene zdrojove kody ktere si sami kompilujem jen ty ktere jsou uspesne (tzn nemaji zadnou chybu o ktere se vi uz pri sestaveni konkretni verze)
Naposledy upravil(a) marty_ dne 18 pro 2014, 16:27, celkem upraveno 2 x.
Všechny své servery jsem sloučil pomocí BungeeCordu na jediny multiserver play.hero-craft.cz a jsem maximálně spokojenej :)
Jsou to tyto:
Lobby (1.11), Creativ(1.12), Skyblock(1.12), Planet(1.12), Games(1.9.4), Hranice(1.11), Classic(1.12), , Seniorcraft (1.12), a dalsi pripravuji... (aktualne RPG 1.12)

Frank_ACE

Re: Jak si zkompilovat nejnovejsi verzi spigot 1.8.1 a vys

#2 Příspěvekod Frank_ACE » 18 pro 2014, 01:22

Navod odskousen a potvrzuji funkcnost. Jen mas prohozeny verze windowsu s obsahem souboru start.sh.
A mala rada, nepis cas trvani jednotlivych kroku, malem si odradil i mne. Nechctelo se mi cekat 15-30 minut. Ale nakonec mi to udelalo za 8 minut :D

marty_
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvekod marty_ » 18 pro 2014, 16:23

dik za pripominku. ale prave ze si myslim, ze jak to je napsano mnou ze to je v poradku, nebot nejspise na spigot.org to maji naopak.
Opravdu, myslim si, ze nikdy ve win32 nenajdes slozku Program Files (x86) protoze to maji jen verze 64bit.
Pokud bys to dal naopak jak to mas ja, tak ti ta kompilace spadne v okamziku, kdy se BuildTools.jar bude chcit na javu napojit, coz je asi po minute behu scriptu pri prvnim spusteni.
A mas pravdu o tech mych dlouhych casech tam dam jeste vsuvku.
Všechny své servery jsem sloučil pomocí BungeeCordu na jediny multiserver play.hero-craft.cz a jsem maximálně spokojenej :)
Jsou to tyto:
Lobby (1.11), Creativ(1.12), Skyblock(1.12), Planet(1.12), Games(1.9.4), Hranice(1.11), Classic(1.12), , Seniorcraft (1.12), a dalsi pripravuji... (aktualne RPG 1.12)

Frank_ACE

#4 Příspěvekod Frank_ACE » 19 pro 2014, 22:57

Praveze 32 bit win maji slozku program files x86.

DenOwq
Věk: 28

#5 Příspěvekod DenOwq » 19 pro 2014, 23:15

Ale ve většině případu tam je normálně Program files.
Muhahha.

Frank_ACE

#6 Příspěvekod Frank_ACE » 19 pro 2014, 23:27

Asi jo. Ja uz sem zvyklej z win 8 ze tam mam program files x86 a program files.

matyasvane
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvekod matyasvane » 04 led 2015, 23:16

Nemohu najít složku "spigot-server"

Konec logu:

[INFO] Changes detected - recompiling the module!
[INFO] Compiling 655 source files to C:\Users\Sabi\Desktop\aktualizace\Bukkit\target\classes
[INFO] -------------------------------------------------------------
[ERROR] COMPILATION ERROR :
[ERROR] No compiler is provided in this environment. Perhaps you are running on a JRE rather than a JDK?
[INFO] 1 error
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] BUILD FAILURE
[INFO] Total time: 02:00 min
[INFO] Finished at: 2015-01-04T16:58:09+01:00
[INFO] Final Memory: 8M/19M
[ERROR] Failed to execute goal org.apache.maven.plugins:maven-compiler-plugin:3.2:compile (default-compile) on project bukkit: Compilation failure
[ERROR] No compiler is provided in this environment. Perhaps you are running on a JRE rather than a JDK?
[ERROR] -> [Help 1]
[ERROR]
[ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e switch.
[ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
[ERROR]
[ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please read the following articles:
[ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/MojoFailureException
Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: Error running command, return status !=0: [sh, C:\Users\Sabi\Desktop\aktualizace\apache-maven-3.2.3/bin/mvn, clean, install]
   at org.spigotmc.builder.Builder.runProcess(Builder.java:380)
   at org.spigotmc.builder.Builder.main(Builder.java:304)

Nevíte co mam dělat? :/
Obrázek

http://www.MultiCraft.cz - Můj z brusu nový portál, snad se zase chopíme první příčky.

DenOwq

#8 Příspěvekod DenOwq » 04 led 2015, 23:42

Pokud to neumíš použij viewtopic.php?f=85&t=23675
Muhahha.

marty_
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvekod marty_ » 04 led 2015, 23:52

Java SE Development Kit 8u25
toto mas v poradku nainstalovane? spravnou verzi?
PS: pokud ti kompilace neprojde uspesne az do konce, tak tu slozku tam mit nebudes.
Jsou to tyto:

matyasvane
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvekod matyasvane » 05 led 2015, 00:10

Vše sem měl, projel jsem to celé znova nyní mám další chybu:

[INFO] BUILD SUCCESS
[INFO] Total time: 07:21 min
[INFO] Finished at: 2015-01-04T23:06:23+01:00
[INFO] Final Memory: 15M/247M
[ERROR] Java heap space -> [Help 1]
[ERROR]
[ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e switch.
[ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
[ERROR]
[ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please read the following articles:
[ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/OutOfMemoryError
Exception in thread "main" java.lang.RuntimeException: Error running command, return status !=0: [sh, C:\Users\Sabi\Desktop\aktualizace\apache-maven-3.2.3/bin/mvn, clean, install]
   at org.spigotmc.builder.Builder.runProcess(Builder.java:380)
   at org.spigotmc.builder.Builder.main(Builder.java:307)

údajně mám použít

set MAVEN_OPTS=-Xmx512m -XX:MaxPermSize=128m

Tak to jdu ještě tedy zkusit..
Obrázek

http://www.MultiCraft.cz - Můj z brusu nový portál, snad se zase chopíme první příčky.

Zpět na „Návody“