Ahoj,
já vím, že toto není žádná profesionální počítačová poradna, ale mám takové „dilema“.
Budu si kupovat nový SSD disk.
No, našel jsem dva, u toho prvního se mi líbí, že je externí, může se odebrat. Má 128 GB a že má přenosovou rychlost až 4,8 GB/s. Ale zdá se mi, že to nemůžu být tak levné, velké a jednoduché. Není v tom nějaký ten háček?
Ten druhý je klasický SDD disk, který se připojí do slotu na zákl. desku (doufám, že se nepletu).
Jaký z nich by jste mi doporučovali?
První: http://pevne-disky.heureka.cz/verbatim-128gb-usb3_0-47622/#section
Druhý: http://pevne-disky.heureka.cz/intel-520-120gb-2_5-sataiii-ssdsc2cw120a310/
SDD disk
- zdenda204
- Věk: 36
Re: SDD disk
Na určitých věcech se nešetří každej haleř...
Obchod CZC, značka Kingston (Popřípadě A-Data), velikost 128GB minimálně.
Obchod CZC, značka Kingston (Popřípadě A-Data), velikost 128GB minimálně.
- Arcas
- Věk: 26
Pokud jsi člověk, který často využívá plochu jako skladiště, tak bych doporučil spíš SSHD. SSD se totiž používáním hodně opotřebovává a má celkem nízkou velikost. SSHD je kombinací SSD (8 GB) a HDD (500 GB - 1 TB) s tím, že počítač sám uzná za vhodné, co hodit na SSD a co nechat na standardním HDD (podle toho, jak často se daný soubor používá). Neopotřebovává se jako standardní SSD a dosahuje stejného výkonu 

Čeština a jiné jazyky jsou Freeware, ale ne Opensource!!! To znamená, že s nimi můžete nakládat jak chcete, ale nesmíte je upravovat...
// no comment
Uranus-Portal.com

// no comment
Uranus-Portal.com

- Mysteria
- Kontaktovat uživatele:
Arcas:Blbost, nikdy nemůže dosahovat takovýho výkonu jako čisté SSD, protože logicky může mít na SSD části jenom 8GB z XGB. Jakmile budeš chtít něco jinýho, tak jsi na rychlosti normálního HDD. Ideálně nějaký 256GB SSD na systém, programy a hry a na zbytek normální HDD. A co se týká opotřebovávání, tak dřív než se ti opotřebuje ho stejně vyměníš z důvodu kapacity / zastaralosti.
Výběr z vlastních projektů: MinecraftServerList.cz ✔ Minecraft Extended Punishment List ✔ Killing Floor2 servery ✔

Spoiler: zobrazit
- vasikxl
No tak. Je tedy dobrý ten externí nebo si prostě koupit ten interní? Interní, co? Nějaké tipy do 2 000? Nepotřebuji SDD v řádů tisíců GB, stačí mi i ten 128 GB.
- Rupynator
Kámoš si nedávno kupoval TENHLE a je spokojený 

Nezapomeň odměnit karmou ty, kteří ti pomohli vyřešit problém.
- Qefik
- Kontaktovat uživatele:
Jen trochu doplním Mystyho, hry stačí dávat na normální HDD, SSD nemá velký vliv na hraní.
Jinak externí SSD je podle mě pěkná ptákovina.
Jinak externí SSD je podle mě pěkná ptákovina.
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
Mark Twain
Mark Twain
- zdenda204
- Věk: 36
A ještě větší ptakovina je to s počítačem který ma jen USB 2.0 

- Mysteria
- Kontaktovat uživatele:
Jak na co. Třeba při načítání levelů, který se většinou dotahujou z disku to může třeba dvojnásobně zrychlit.Qefik píše:Jen trochu doplním Mystyho, hry stačí dávat na normální HDD, SSD nemá velký vliv na hraní.
Výběr z vlastních projektů: MinecraftServerList.cz ✔ Minecraft Extended Punishment List ✔ Killing Floor2 servery ✔

Spoiler: zobrazit