NOVÝ UPDATE - Minecraft 1.7

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Shadowhacker
Věk: 30

Re: NOVÝ UPDATE - Minecraft 1.7.2

#81 Příspěvekod Shadowhacker » 02 pro 2013, 09:57

http://dl.bukkit.org/downloads/craftbukkit/view/02402_1.7.2-R0.1/
Aktuálně nejnovější .. Ale jak říkají ostatní, lepší bude BETA, popř. i ten dev, ale později..
Jinak, pro ty lidi, co se stále ptají co je tohle, tamto v configu, tak se podívejte prostě sem..
http://minecraft.gamepedia.com/Version_history#1.7.2
Obrázek

panChemicky
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

11

#82 Příspěvekod panChemicky » 07 pro 2013, 10:30

Rád bych sem přidal pár poznatků k 1.7.2.
Nejnovější craftbukkit je docela stabilní

Kód: Vybrat vše

http://dl.bukkit.org/downloads/craftbukkit/view/02417_1.7.2-R0.1/

Ovšem verze 1.7.2 je plná chyb a vypadá to, že mojang sám udělal pěkný chyby.

Pouze hráči s originální hrou Vám mohou "občas" shodit server. Stává se to jen u některých hráčů a tito hráči ty servery shahazují všude. V konzoli se Vám při pádu objeví chunk error.
Ty pády se stávají jen tehdy, kdy hráč načítá nové chunky a sám od sebe se v něm "jakoby" bugne a tím server shodí. Upozorňuju, že tohle dělají jen hráči s originálním mc - warezáci to nedělají.
Jediným možným způsobem, jak se toho zbavit je najít toho hráče a zabanovat ho. Odport na spawn nepomůže. Pokaždé když tento hráč načte nový chunk, server shodí a tenhle problém řeší už i mojang.

Další problém, kterého jsem si všimnul jsou problémy s FigAdmin, kde nefunguje správně trvalý ban /ban nick důvod. Hráč se druhý den normálně připojí na server i přesto, že je na banlistě. Časový ban funguje normálně.

Další problém je s essentials, kdy nejdou určité permisse. Bez op nejde měnit spawner. Hráčům jde pouze jeden home i přesto, že mají permissi na nekonečno domovů - celý essentials mám aktualizovaný na jednu verzi.

Z neznámého důvodu jde GM (pokud mají hráči výhodu) jen na některých mapách. Nefunkční GM se většinou týká map, které byly vygenerováný ještě před přechodem na 1.7.2 - spawn mapa, skyblock. Upozorňuju, že pokud vygenerujete třeba nový skyblock musíte ho pojmenovat jinak než ten předchozí, jinak problém zůstane.

Další problém je, že hráči mohou vyndavat věci z rámečků i přesto, že je vše zabezpečené. Pěkně to naštve, když máte na serveru shop, eventy s ukázkou odměny či třeba výherní automaty. Vyřešil jsem to tak, že jsem před rámeček dal skleněný tabulky - prostě výloha.
Dodatek 14:50- Dnes jsem dodělával shop a rámečky zmizeli sami od sebe. Prostě se despawnuli, takže toto je další bug.

Samozřejme částečná či úplná nefunkčnost některých pluginů - například build it, tntrun. Co mi bylo hlášeno je bugování redstone obvodů, ale to nevím jistě.

Těch chyb je momentálně hodně, ale vypadá to, že ne všechny jsou zapříčiněné craftbukkitem.
Tímto jen upozorňuji na chyby, které jsem odkoukal. Já tyhle problémy řeším s klidem a hráči to chápu - musíte jen dobře argumentovat :D

Ještě jsem zapoměl: MOTD nejde upravit. Respektive, upravíte, uložíte, restartujete server a změny se vrátí na dobu před uložením a když vymažete server.log, any jste si načetli nový, tak se vám po restartu nový server.log neobjeví :D
ObrázekObrázek

marty_
Věk: 54
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvekod marty_ » 08 pro 2013, 19:32

server.log
toto byl orisek :-D
nezapisuje ani omylem, snazil sem se to rozdychat a nic :-)
a dnes najednou sem objevil v rootu (tzn tam kde mate mapy a treba server.properities) slozku s nazvem LOGS a ejhle vsechny logy jsou v ni zazipovane pod priponou GZ :-)
uraa, takze to jde, a tyto logy se mi libi vic nez to predtim :-)
nahled:
logs.JPG
nahled slozky s logy :)
logs.JPG (80.22 KiB) Zobrazeno 4621 x
Všechny své servery jsem sloučil pomocí BungeeCordu na jediny multiserver play.hero-craft.cz a jsem maximálně spokojenej :)
Jsou to tyto:
Lobby (1.11), Creativ(1.12), Skyblock(1.12), Planet(1.12), Games(1.9.4), Hranice(1.11), Classic(1.12), , Seniorcraft (1.12), a dalsi pripravuji... (aktualne RPG 1.12)

nejento
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvekod nejento » 10 pro 2013, 19:26

Vyšel Minecraft 1.7.4

Verze serveru i klienta jsou zpětně kompatibilní. S klientem 1.7.4 se připojíte na server 1.7.2 a naopak.
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: https://discord.fakaheda.eu/

Misso
Věk: 28
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvekod Misso » 10 pro 2013, 19:42

tam by mali byť opravené chyby čo boli v 1.7.2 ?

nejento
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvekod nejento » 10 pro 2013, 19:58

Jenom tak s klientem. Jinak nemohlo se jednat o nic zásadního ohledně hry, protože jsou verze zpětně kompatibilní se serverem. Ostatní MinecraftWiki funguje, ne? :D
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: https://discord.fakaheda.eu/

Limeth

#87 Příspěvekod Limeth » 11 pro 2013, 18:52

CraftBukkit tým neustále dodělává a vylepšuje 1.7.2 verzi, aktuální vývojářské verze jsou poměrně stabilní a nemám s nimi žádný velký problém. Pokud jdete s časem (každý den kontrolujete nové verze CB), eliminujete jakékoliv možné výskyty dosavadních bugů. Jediný problém je, že většina pluginů byla poškozena změnou infrastruktury CB, tudíž updaty pluginů trvají déle, než při běžném MC updatu.
Buď jeden z prvních, kdo přidá svůj server na nový seznam ListCraft.cz!

Obrázek
Vyzkoušej si server nyní; IP: bp.projectsurvive.cz

nejento
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvekod nejento » 11 pro 2013, 19:10

Meh... Jenom ty, co měnily nějakým zásadnějším způsobem hru... Jinak to, co využívalo eventů Bukkitu (základnější možná i trochu rozvinutější) pořád fungujou...
Obrázek

Shaggy84675
Věk: 28
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvekod Shaggy84675 » 20 pro 2013, 22:37

A titulek nezmění a nezmění :D
Omluvte prosím moji nefunkčnost podpisu. Momentálně přesouvám podpis na svůj webserver.

Zpět na „Minecraft, Tekkit“