Authme a Wordpress

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
jan134

Authme a Wordpress

#1 Příspěvekod jan134 » 21 říj 2013, 17:20

Server: 93.91.250.102:27461

Ahoj, měl bych tu menší problém a celkem by mě potěšilo dkyby mi někdo dokázal pomoci :) Propojil jsem Authme registrace s webem (wordpress), přičemž registrovat jde jen přes server. Ale nastvává problém - na serveru samozřejmě vše ok, na wordpress se taky každý přihlásí, ale jelikož nemá v mysql tabulce wp_usermeta nastavenou hodnost tak nemůže ani editovat svůj profil protože není v žádné kategorii. Zajímalo by mě jestl iby se to dalo nějakým způsobem řešit, kldině třeba že bych manualně zadával 1x denně nějaký sql příkaz, aby se to tam doplnilo, ale prostě aby se to nemuselo dělat manualně (nastavovat přes webadmin po cca 100 lidech pořád odznova) ;) A hodilo by se kdyby se tam doplnil i nickname kvůli minotaru.

Předem dík za každou odpověď :)

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

Re: Authme a Wordpress

#2 Příspěvekod Mysteria » 21 říj 2013, 18:23

Udělej dump té tabulky (nebo screen z PHPMYAdmina, ať jsou vidět všechny sloupečky).

jan134

#3 Příspěvekod jan134 » 21 říj 2013, 18:49

Tady wp_users (prihlasovaci udaje Authme + Wordpress)

Obrázek

Tady wp_usermeta - tam bych potřeboval dostat parametry které jsou označené akorat ostatních hráčů - nickname + wp_capabilities, jen by to bylo misto administratora a:1:{s:10:"subscriber";b:1;}

Obrázek

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod Mysteria » 21 říj 2013, 20:19

A do jakýho sloupečku co potřebuješ?

jan134

#5 Příspěvekod jan134 » 21 říj 2013, 22:04

No to je složity :D

1) Ve wp_usermeta bych potřeboval přetahnout do user_id sloupec ID z wp_users (tabulka nahoře) , vedle na řádek do meta_key vepsat wp_capabilities a do meta_value vepsat a:1:{s:10:"subscriber";b:1;} pro každé user_id

Takže teoreticky pro tohle by stačilo nějaký sql příkaz (pokud existuje) který by vytvořil řádek pro každé číslo dejme tomu od 1 do XXXX (user_id) , a vedle dopsal ty údaje co jsem napsal výše.

2) pokud možno udělat to samé s user_id, akorat vedle do řádku vepsat nickname a do řádku vedle ke každemu user_id nick jaký je v te horní tabulce u ID.... to předpokládám nepujde.

3. problém - neexistuje nejaky způsob jak bych u wp_users, konkretně u sloupce ID přepsal všechny ID? Jde o to že když jsem si hrál s tím wordpressem, tak jsem tam dopsal k jednomu hrači ID asi kolem 1 000 000 a teď se mi zaregistrovalo několik tisíc lidí s ID vyšším než milion, což je poněkud nepraktické, i když by nemuselo vadit. Takže pokud by byl nějaký způsob jak ty ID "resetovat" aby byla číselná posloupnost od 1 až po posledního hráče bylo by to fajn, myslím že by to nemělo mít ve hře na nic vliv.

Doufám že jde aspoň trochu pochopit co jsem chtěl, dneska mi to vyjadřovaní nějako nejde :DD

-- 21 říj 2013, 22:24 --

Nejlepší by bylo asi kdyby se dalo dopsat treba do authme, nebo nějakým způsobem zajistit aby se při každé nové registraci tyto údaje automaticky zapsaly, ale to by byl asi o hoodně větší problém udělat. A nebo pokud neznate nějaký lepší způsob jak to propojit aby šly registrace jen přes server a zaroveň aby wordpress byl po přihlášení plnohodnotně funkční.

Zpět na „Minecraft, Tekkit“