KotasMan

Pokec o čemkoliv ostatním
Qefik
Kontaktovat uživatele:

Re: KotasMan

#31 Příspěvekod Qefik » 18 zář 2013, 15:00

Cernokneznik píše:a co když vypnou google? :P

Tak máš právě dokumentaci frameworku ;)
Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.
Mark Twain

SPiRIT
Věk: 35
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvekod SPiRIT » 18 zář 2013, 16:28

Cernokneznik píše:Nette není jen o našeptávání, ale o ulehčení funkcí, a podobně,a neříkám že je to špatný, jen to prostě nepoužívám,a mám toho míň co zapomenout.

Ale zakladni vec je prece ta, ze ma rychlejsi vyvoj, na co znova objevovat Ameriku kdyz uz to nekdo za tebe udelal, napr ty kdyz si chces zabezpecit web na SQL injection tak to musis vyescapovat a pamatovat si vsechno co se da zneuzit, zatimco treba v nette je pres fce frameworku uz vetsina vyresena za tebe, takze kdyz mysty chce napsat neco pouzitelnyho a bezpecnyho tak to udela rychleji s Nette nez ty kdyz to budes vsecko kodovat a nakonec zjistis ze tam mas o dost vice fatalnich chyb nez on s tim ze on to bude mit hotovy a ty budes nekde tak v pulce dost mozna ani ne.
Bude mit kod na min radku, jen s tim ze do toho celyho zatahne framework, ale bude to mit bezpecny a cas ztraveny na celym projektu bude nizsi, takze muze nabidnout treba i konkurence schopnejsi ceny svym zakazniku pokud bude kodovat weby na zakazku nez ty kterej to sice bude mit vsechno nakodovany pres vlastni fce v cistym php, ale zase na tom stravis cas.
V podstate bych rekl ze kodovat s frameworkem ma spise vice vyhod nez nevyhod, ono nemusis resit treba tolik to zabezpeceni protoze vetsinu udela framework, takze tva premisa o zapominani je podle me spatna.

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvekod Mysteria » 18 zář 2013, 17:24

Co se týká použití frameworků, nevím proč zrovna u PHP s tím jsou takový ofuky. Vezmi si třeba C#, kterej je celej postavenej na .NET FW od MS. Tím máš jednoduchej přístup k všem funkcím Windows. Ano, třeba v C++ se k tomu taky dostaneš, ale určitě ne jedním řádkem.

Co se týká PHPka, tak čisté PHP je výborný v tom, že je hodně rychlý. Když jsem zkoušel tu samou stránku v čistém PHP vs Nette, tak čisté PHP je zhruba 10x rychlejší, ale ptám se, vadí to něčemu? Samotnej PHP kód je to poslední co ti zpomaluje stránku, takže je fuk jestli ho máš vykonanej za 10ms nebo 100ms, protože další stovky milisekund tam budeš načítat jQuery a podobný věci.

Samozřejmě výhodu FW je taky bezpečnost. Veškerý výstupy z PHPka bys měl escapovat, ale pozor jinak se escapuje HTML, CSS a JS. Docela otrava. Nette automaticky pozná, kde ta část kódu je a vyescapuje za tebe. To samé dotazy, všechny MySQL dotazy musíš mít escapovaný, taky opruz, Nette to udělá za tebe. Přihlašování uživatele? Fajn není problém, ale pak musíš mít někde v sessions údaje o uživateli. Není lepší použít FW, kde máš metodu ->login() a ->logout(), kde si napíšeš logiku s databází a vytvoří se ti speciální session, kam si nacpeš co chceš? Samozřejmě při odhlášení se všechno automaticky smaže.

A to jsou tuny dalších věcí, třeba jak si dělal ten obrázek, pěkně hnusný názvy funkcí a ještě procedurání. Viděl jsi třídu Nette\Image? To co tys měl na 50 řádkách napíšu na 10 a nemusím řešit žádný posílání správných hlaviček aby to fungovalo 100% ve všech prohlížečích.

Proč vynalézat kolo když to už někdo udělal? Navíc když někomu něco píšeš, jeho nezajímá co použiješ, ale výsledek a to že týden budeš vymýšlet jak nejlíp udělat login, to ti nikdo nezaplatí.

Co se týká dokumentace, tak tu potřebuješ jak čistýmu PHP (pořadí parametrů, který není všude jednotný, demence) a u Nette taky. Programovat bez netu? To se snad ve 21. století nedělá. Proč to umět nazpaměť, když dáš mrkneš do API a hned to víš?

zdenda204
Věk: 36

#34 Příspěvekod zdenda204 » 18 zář 2013, 17:46

Ale ano, programuje se bez netu :D
Ten WebShop který dělám, 60% času ho píšu bez netu (ve škole, v autobuse,...)
A ano, Nette je super, jen na to nejsou návody a Mysty se fláká s překladem SAO, takže musím čekat :( A to mě to měl naučit už před 8-i dny :)
Přijímám zakázky na skripty/pluginy v PHP/Javě za malý poplatky! A kup mi sušenku :) Obrázek Obrázek
⇨Projekt Market⇦

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvekod Mysteria » 18 zář 2013, 17:48

Nestěžuj si. Nemůžu překládat na povel, musím na to mít náladu, teď jsem ji 5 dní neměl no. Snad bude příští tejden.

zdenda204
Věk: 36

#36 Příspěvekod zdenda204 » 18 zář 2013, 17:52

A jako, co jsi těch 5 dní dělal? :D
Lepil plakáty? :o
Radši místu R.U.S.E nebo CSka věnuj chvilku mě :P
Přijímám zakázky na skripty/pluginy v PHP/Javě za malý poplatky! A kup mi sušenku :) Obrázek Obrázek
⇨Projekt Market⇦

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvekod Mysteria » 18 zář 2013, 18:04

RUSE jsem hrál jednom jeden večer, takže klídeček, zbytek jsem makal na dvou projektech a jednou instaloval VPSko pro jeden z těch projektů.

Shaggy84675
Věk: 28
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvekod Shaggy84675 » 18 zář 2013, 19:14

Bootstrap je náhodou pěkný pro ty třeba co neumí moc grafiku.
Omluvte prosím moji nefunkčnost podpisu. Momentálně přesouvám podpis na svůj webserver.

Zpět na „Off topic“