Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

Message
Autor
kuma
Příspěvky: 41
Registrován: 13 črc 2013, 02:46
Reputation: 0

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#81 Příspěvekod kuma » 20 zář 2013, 18:54

kde je to DNS kde to mam nastavit ja neviem o tom nic nechapem tomu mozes mi to vysvetlit jednoduchsie moje IP: 93.91.250.131:27577 chcel by som tam mat alias official-kuma.webs.com:27577 da sa to ??? ale ja neviem kde mam to DNS a tie veci nastavit to na webovej stranke alebo kde ja mam web cez webs.com ... :?

vojtamaniak
Příspěvky: 3512
Věk: 20
Registrován: 18 úno 2012, 21:02
Reputation: 11

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#82 Příspěvekod vojtamaniak » 20 zář 2013, 19:33

Není možná. Musíš mít koupenou doménu 2. řádu (třeba u wedos)

Uživatelský avatar
SPiRIT
Příspěvky: 921
Věk: 29
Registrován: 02 led 2010, 17:38
Reputation: 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#83 Příspěvekod SPiRIT » 20 zář 2013, 23:40

Iwitrag: endora ma totalne na hovno neprehlednou administraci DNS zaznamu , uz ta minula verze stala za kikirikí, ale tedko i kdyz design predelali tak je to na jedno brdo, ja jsem v te wedosacke nemel problem to nastavit na poprvy, ale endoru kvuli tomu fakt nemam rad,shit je to. To ze tam maj vlastne navic jeste pridelany to klikatko na nasaveni priority te jeste splete kdyz to nefunguje.. u wedosu si pripadne muzu vyjet aktualni stav DNS zaznamu na jejich DNS serveru a vidim jak celej zaznam vypada a kdyz vim jak se dns zaznamy zapisuji tak jsem schopnej odhalit chybu, pokud vim tohle endora nema.

kuma: Bez koupene vlastni domeny to neudelas, az si ji koupis tak u svyho registratora domeny v administraci DNS zaznamu si to muzes nastavit, ale zatim mas smulu.

Jinak kdyby nekdo mel dotaz k BungeeCordu, tak tento postup jde aplikovat i na nej, pokud hracum strkate jmennou podobu pro pripojovani tak se pro ne vizualne nic nemusi menit, jen presmerujete zaznamem IP a port na IP a port bungee serveru, pres kterej se lidi pripojej na servery

Uživatelský avatar
Pgsa
Příspěvky: 225
Registrován: 31 led 2013, 15:16
Reputation: 0

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#84 Příspěvekod Pgsa » 26 lis 2013, 21:49

Neviete kde robím chybu? Tu mám tie 2 záznamy:
mine.bonicraft.eu. 1800 IN A 93.91.250.148
_minecraft._tcp.mine.bonicraft.eu. 1800 IN SRV 5 5 27413 mine.bonicraft.eu.

Ak sa chcem pripjit na adresu mine.bonicraft.eu:27413 tak všetko ide no bez portu nie.
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
majky249
Příspěvky: 55
Věk: 21
Registrován: 19 pro 2013, 16:00
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#85 Příspěvekod majky249 » 22 pro 2013, 18:46

93.91.250.118:27835
Zdravím, mám stejný problém. s portem vše funguje ale bez něj ne.
Tady je moje konfigurace:
1.JPG
1.JPG (48.54 KiB) Zobrazeno 1784 x

2.JPG
2.JPG (27.33 KiB) Zobrazeno 1784 x

Je tam někde chyba?
Předem děkuji.
Tak u TS3 serveru už to jde.
Ale u MC to nejde už od včera.
Obrázek

vojtamaniak
Příspěvky: 3512
Věk: 20
Registrován: 18 úno 2012, 21:02
Reputation: 11

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#86 Příspěvekod vojtamaniak » 22 pro 2013, 22:25

majky, v tom SRV záznamu u minecraftu máš _tpc, ale je to _tcp

Uživatelský avatar
majky249
Příspěvky: 55
Věk: 21
Registrován: 19 pro 2013, 16:00
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#87 Příspěvekod majky249 » 22 pro 2013, 22:31

díky :)
Obrázek

SPQR_Brutus
Příspěvky: 3
Věk: 20
Registrován: 23 úno 2013, 18:49
Reputation: 0
Bydliště: Prievidza
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#88 Příspěvekod SPQR_Brutus » 02 led 2014, 03:17

Mam domenu na wedose a hosting na endore. Nevedel som kde to mam nadstavit tak som to nadstavil aj tam aj tam a nejde mi to :) ked sa prihlasim na ip mc.iposgp.eu tak mi vyhodi toto:
Obrázek

Tu su zaznami Endori
Obrázek
A tu wedosu
Obrázek
Vopred dakujem za odpovede :)

Uživatelský avatar
zdenda204
Příspěvky: 3617
Věk: 30
Registrován: 23 kvě 2012, 21:38
Reputation: 0

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#89 Příspěvekod zdenda204 » 02 led 2014, 03:45

U wedosu to máš nejspíše správně, přesto zbytečně.
U Endory je to chybně. Co tam dělá to písmenko i na konci v tom sloupečku "název"? To by tam být nemělo.
Přijímám zakázky na skripty/pluginy v PHP/Javě za malý poplatky! A kup mi sušenku :) Obrázek Obrázek
⇨Projekt Market⇦

Uživatelský avatar
jan134
Příspěvky: 106
Registrován: 06 kvě 2013, 02:04
Reputation: 0

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#90 Příspěvekod jan134 » 02 led 2014, 03:50

zdenda204 píše:U Endory je to chybně. Co tam dělá to písmenko i na konci v tom sloupečku "název"? To by tam být nemělo.

Nejspíš mělo, endora to zkracuje, to je prostě zkrácený zbytek domény který tam má být. Podle mě je vše nastavené dobře, jen tam je důležité počkat těch 1800 sekund než se to aktualizuje. (vlastní zkušenost - hodněkrát mě to zmátlo :-) )


Zpět na „Návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti