Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

Message
Autor
Uživatelský avatar
SPiRIT
Příspěvky: 921
Věk: 29
Registrován: 02 led 2010, 17:38
Reputation: 2
Kontaktovat uživatele:

Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#1 Příspěvekod SPiRIT » 01 úno 2013, 22:26

Inspirace proběhla tady:

http://forum.fakaheda.eu/viewtopic.php?f=4&t=11917

O minecraftech nic moc nevim, ale třeba tohle někomu pomůže.

Pokud vlastníte doménu, můžete docílit toho, že se připojíte na server bez použití portu např: (mine.mineportal.cz)

Jak na to...

Je potřeba udělat 2 DNS záznamy.

1. záznam typu A
a.png
a.png (1.89 KiB) Zobrazeno 14731 x

Např u wedosu se to nakonfiguruje takto:
b.png
b.png (25.86 KiB) Zobrazeno 14731 x


2.Záznam je potřeba udělat typu SRV (tento postup funguje jen u her které umí zpracovat SRV záznamy kam se řadí třeba minecrafty, u dalších her tohle aplikovat nelze, pokud nemaji nativní podporu)

c.png
c.png (4.04 KiB) Zobrazeno 14731 x

Opet napr konfigurace u wedosu:
d.png
d.png (27.1 KiB) Zobrazeno 14731 x


Prioritu a Váhu SRV záznamu nemusíte resit, tohle slouzí k load balancing, coz my nepotrebujeme, tudiz hodnoty mohou zustat 5 a 5.

Výsledek je ze na server s IP 37.157.199.103:27566, by jste se v minecraftu pripojili pres alias mine.mineportal.cz

Rekapitulace: IP serveru je obsazena v A zaznamu co jsme udelali v kroku 1, a port je obsazen v SRV zaznamu co jsme delali v kroku 2, kde jsme pouzili aliasy z A zaznamu

UPOZORNENI: Efekt neni okamzity, musite taky pocitat s tim ,ze nez se vsechny DNS zaznamy aktualizuji muze to nekomu fungovat a nekomu ne... Ale pokud to nefunguje do hodiny uz je to divne a mate nekde chybu (nebo ja v tutorialu :P ). Zkuste za behu treba prohodit DNS na googlovske (8.8.8.8 a 8.8.4.4) a pak treba po nejake dobe na ty vaseho providera.. obvykle pres DHCP.

Ověření registrátoři domén, kteří vedou SRV záznamy:
active24.cz
wedos.cz
Endora.cz


Pokud Váš registrátor domény SRV záznamy nevede pak asi jedinou mozností je přeregistrovat doménu k někomu kdo tyto záznamy vede...např:
https://hosting.wedos.com/cs/domeny/order-transfer.html?tld=cz&step=1

Konfigurace endory:
Obrázek

Obrázek
Credits:
zdenda204 - Beta tester kteremu to nefungovalo, ale poskytl mi cracked minecraft :D

Uživatelský avatar
tommymortago
Příspěvky: 85
Registrován: 30 led 2012, 18:51
Reputation: 0

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#2 Příspěvekod tommymortago » 01 úno 2013, 22:52

V případě, že teď používám to přesměrování na port. Půjde mi po přidání toho srv záznamu i ta verze s portem? (pro hráče co již mají s portem).
play.dyjacraft.eu
Obrázek

Uživatelský avatar
SPiRIT
Příspěvky: 921
Věk: 29
Registrován: 02 led 2010, 17:38
Reputation: 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#3 Příspěvekod SPiRIT » 01 úno 2013, 22:53

Ano tohle na to nema vliv.. pujde i puvodni i tohle... pod tim nazvem se vytvori jen jakysi alias kdy A zaznam klientovi sdeli IP ciloveho serveru a SRV nasmeruje port.. ale stavajici aliasy to vubec neovlivni..
tzn:
subdomena.domena.neco:XXXXX
i
XXX.XXX.XXX.XXX:XXXXX
kde X jsou cisla fungovat bude stale.
K tomu akorat bude fungovat ten tvar kde neni potreba port

Uživatelský avatar
zdenda204
Příspěvky: 3617
Věk: 30
Registrován: 23 kvě 2012, 21:38
Reputation: 0

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#4 Příspěvekod zdenda204 » 01 úno 2013, 22:54

Nefunguje :-D
Stale se nemuzu pripojit :-P
A kde je obsirna poznamka pod carou ze jsem pomahal se sprovoznenim? :-D :-D :-D
Přijímám zakázky na skripty/pluginy v PHP/Javě za malý poplatky! A kup mi sušenku :) Obrázek Obrázek
⇨Projekt Market⇦

Uživatelský avatar
SPiRIT
Příspěvky: 921
Věk: 29
Registrován: 02 led 2010, 17:38
Reputation: 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#5 Příspěvekod SPiRIT » 01 úno 2013, 22:56

Voe jak nefunguje :D funguje :D jsem to zkousel a pres netstat jsem se koukal jestli to hrabe na IP na spravnych portech a funguje to... btw dopisu credits :D
Pokud to nekomu fakt nejde, tak at si prehodi ty dnska na chvilu na googlacky..

btw...pres to moje se uz fakt nepripojis bo ja jsem to smeroval uz jinam... ja jsem to nesmeroval na minecraft server, ale na svy VPS a jen jsem koukal pres netstat jestli se klient snazi pripojit na spravny port coz fungovalo.. to ze to neslo tobe mohlo mit vice duvodu.. mas nejak zkurvene nacachovane dns servery, nebo mas dns z talibanu kde to odkazuje na aljazeeru... ja nevim :lol:

Uživatelský avatar
tommymortago
Příspěvky: 85
Registrován: 30 led 2012, 18:51
Reputation: 0

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#6 Příspěvekod tommymortago » 01 úno 2013, 23:36

potvrzuju, ze to v pohode fici ;) IP: play.dyjacraft.eu
play.dyjacraft.eu
Obrázek

Uživatelský avatar
SPiRIT
Příspěvky: 921
Věk: 29
Registrován: 02 led 2010, 17:38
Reputation: 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#7 Příspěvekod SPiRIT » 01 úno 2013, 23:40

Oki v navodu jsem chybu neudelal, potvrzuju i od sebe ze pres dany alias jsem se nekam pripojil :lol:

Pokud s tim ma nekdo problemy tak napiste a muzeme se na to podivat, evidentne to funguje.
Popripade muzete zde nascreenovat konfiguraci u ruznych poskytovatelu domen, podobne jako jsem to udelal u wedosu ja.

Uživatelský avatar
Shaggy84675
Příspěvky: 1239
Věk: 22
Registrován: 23 srp 2011, 12:53
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#8 Příspěvekod Shaggy84675 » 02 úno 2013, 00:09

Týjo skvělý.
Chci se zeptat, na něco podobnýho co bych potřeboval. Jde udělat, že by na jedné doméně bylo nastaveno DNS na více subdomén z jednoho VPS? Na tom VPS by byly třeba složky neco neco2 atd. a to uz by pak se priradilo k DNS zaznamu u domeny. Doufam, ze chapete jak to myslim :)
Omluvte prosím moji nefunkčnost podpisu. Momentálně přesouvám podpis na svůj webserver.

Uživatelský avatar
SPiRIT
Příspěvky: 921
Věk: 29
Registrován: 02 led 2010, 17:38
Reputation: 2
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#9 Příspěvekod SPiRIT » 02 úno 2013, 00:14

Nejak to moc teda nechapu... DNS zaznam pouze odkazuji na nejakou IP s tim ze treba ten zazanam typu SRV dokaze presmerovat i port s tim ze to musi umet clientska aplikace zpracovat..
To co ty chces nejak nepobiram.. vysvetli nejak lip co vlastne chces.. na co chces aby ty dns odkazovaly...

Uživatelský avatar
Shaggy84675
Příspěvky: 1239
Věk: 22
Registrován: 23 srp 2011, 12:53
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytvoření plně jmenného aliasu serveru bez potřeby portu

#10 Příspěvekod Shaggy84675 » 02 úno 2013, 00:19

Priklad: na VPSku bude nekolik slozek u Linuxu /var/www/nazevslozky
na domene nastavi aby A zaznam byl na IP adrese VPSka
takze kdyz by nekdo zadal neco.domena.eu, tak by to bralo z VPS napr. ze slozky neco
kdyz by nekdo zadal neco2.domena.eu, tak by to bralo z toho sameho VPS napr. ze slozky neco2
kdyz by nekdo zadal neco3.domena.eu, tak by to bralo z toho sameho VPS napr. ze slozky neco3
atd. atd.
Omluvte prosím moji nefunkčnost podpisu. Momentálně přesouvám podpis na svůj webserver.


Zpět na „Návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host