Farmy

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Message
Autor
Uživatelský avatar
Batllefury
Příspěvky: 1058
Věk: 22
Registrován: 07 bře 2013, 15:35
Reputation: 4
Kontaktovat uživatele:

Farmy

#1 Příspěvekod Batllefury » 18 črc 2020, 18:45

82.208.17.54:27951

Zdravím,
lze nějak na verzi 1.16.1 udělat, aby se mi určitý chunk načítal neustále? Např chunk, kde je farma na obilí, nebo skeleton farma, když jsem od ní např 16 bloků? Všude nalézám jen pluginy, ale zda to nejde i bez pluginu. NAšel jsem jakýsi command forceload, ale ten mi asi nefunguje. Mám farmu na souřadnicích tředa 100 54 200 a když dám, forceload add 100 54 200, tak i přes to nefunguje farma :/

Kdyby někdo věděl co a jak, nebo co dělám zle, budu rád za pomoc :-)
Pomoc se odměňuje karmou !

Uživatelský avatar
nejento
Příspěvky: 9626
Registrován: 28 lis 2011, 14:09
Reputation: 44
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmy

#2 Příspěvekod nejento » 19 črc 2020, 13:53

Forceload je nejlepší řešení, neboť je výchozího Minecraftu. Souřadnice musíš zadávat mapy, ne chunku. A pokud příkaz nefunguje, zkus /minecraft:forceload add x1 z1 x2 z2 (viz https://minecraft.gamepedia.com/Commands/forceload)
Případně můžeš zkusit řešení jako tohle: https://www.spigotmc.org/resources/keepchunks.23307/ ale i ten výchozí příkaz by měl mít efekt.
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: http://discord.fakaheda.eu/

Uživatelský avatar
variodriver
Příspěvky: 1158
Věk: 9
Registrován: 08 lis 2015, 00:04
Reputation: 48
Bydliště: localhost
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmy

#3 Příspěvekod variodriver » 20 črc 2020, 17:13

To, že je něco ve výchozím Minecraftu neznamená, že to je nejlepší řešení, a bohužel dost často to ani nezaručuje, že bude dobré, jelikož mnoho funkcí minecraftu není úplně šťastně navrženo a jsou velmi špatně optimalizované, takže stojí za to si je udělat buď vlastní verzí Minecraft serveru a nebo vlastním pluginem.
Obrázek
ObrázekObrázek

Uživatelský avatar
nejento
Příspěvky: 9626
Registrován: 28 lis 2011, 14:09
Reputation: 44
Kontaktovat uživatele:

Re: Farmy

#4 Příspěvekod nejento » 23 črc 2020, 01:40

V případě vynuceného načtení chunku máš jen dva stavy. Chunk je načten a je aktivní a tickuje a nebo načtený není. Není v paměti a není potřeba nad ním dělat žádnou práci. To, jestli se potom děje růst obilnin, jestli se hýbají monstra a co dále se děje, je už záležitost jiného problému a jiného řešení problému.
To, co bude držet v paměti načtený chunk je buď výchozí řešení, které je prostě nějak nastavené a funguje, nebo řešení externí funkcí, která ti buď může fungovat nebo nemusí, nebo se může chovat jinak. Může přidávat další funkce a další nároky.
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: http://discord.fakaheda.eu/


Zpět na „Minecraft, Tekkit“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 121 hostů