Minecraft aktivní chunk

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Message
Autor
Promheteus
Příspěvky: 9
Registrován: 21 úno 2016, 14:35
Reputation: 0

Minecraft aktivní chunk

#1 Příspěvekod Promheteus » 02 úno 2019, 09:44

Dobrý den.
již nekolik dní mě trápí jeden problém a nemohu na něj přijít.

Pokud to chápu správně tak spawn chunk by měl být aktivní 24 hodin na serveru. Bohužel tomu tak není.
Odzkoušeno na iron golem farmě. nerostou plodiny atpod. Vzpomínám si že před 2 lety sem s tímto problémy neměl.

IP server:82.208.17.22:27370
nepouživám žádné mody ani pluginy.

Předem díky za váš čas

Uživatelský avatar
nejento
Příspěvky: 9465
Registrován: 28 lis 2011, 14:09
Reputation: 28
Kontaktovat uživatele:

Re: Minecraft aktivní chunk

#2 Příspěvekod nejento » 02 úno 2019, 15:27

Spawn chunk se nestane spawnchunkem pouze použitím příkazu /setspawn, ale je jím ten onen prapůvodní chunk, případně takový, který je přenastavený základním Minecraftovým příkazem /setworldspawn

Ve tvé verzi (1.13.2) si ovšem můžeš sám nadiktovat, který chunk má zůstat permanentně načten a to poměrně jednoduše příkazem /forceload (viz https://minecraft.gamepedia.com/Commands/forceload)
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: http://discord.fakaheda.eu/

Promheteus
Příspěvky: 9
Registrován: 21 úno 2016, 14:35
Reputation: 0

Re: Minecraft aktivní chunk

#3 Příspěvekod Promheteus » 02 úno 2019, 15:56

děkuji.
pokud původní (prapůvodní) je ten kde se poprvé objevíte na mapě tak přesně tam tu iron golem farmu mám.
Farma bezproblémů funguje i když jsem kdekoliv na světě klidně i 1000 bloků.
Jen zkrátka nefunguje pokud na serveru není nikdo přítomen.
Forceload vyzkouším snad to dám dokupy jsem v tomto totální amatér.

Promheteus
Příspěvky: 9
Registrován: 21 úno 2016, 14:35
Reputation: 0

Re: Minecraft aktivní chunk

#4 Příspěvekod Promheteus » 07 úno 2019, 09:42

Tak problém mám neustále. Nic nepomohlo.
mám nastavený /setworldspawn
zkoušel sem označit chunky kde je iron golem farma přes ten /forceload

bohužel nic


Zpět na „Minecraft, Tekkit“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Baidu [Spider] a 6 hostů