Vesničané a zvířata se bugují do bloků a mizí.

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Jo_Do
Kontaktovat uživatele:

Vesničané a zvířata se bugují do bloků a mizí.

#1 Příspěvekod Jo_Do » 24 čer 2016, 22:01

Server: IP:PORT 82.208.17.13:27521

Mám maličký testovací skyblock server na 6 slotů, jede asi 14 dní, pojal jsem to jako skyblock RPG.
Verze 1.8.8 (poslední na fakahedě dostupná), Javu jsem zkoušel nejnovější, i nejstarší dostupnou, plugin askyblock (snadné nastavení, hodně návodů).

Bohužel, zápasím s velkými technickými potížemi a tak přicházím s prosbou, jestli by někdo nevěděl, neznal, nesetkal se s něčím podobným.

1. V některých místech se neustále ztrácejí zvířata a vesničané. Bugují se do bloků a udusí se. Někde je to naprosto OK, neztratí se nikdo, jinde jsou všichni za chvíli mrtví.
Asi nemusím vykládat, jak jsou pak hráči na mě naštvaní, když pracně získají nějaké zvíře nebo vesničana a druhý den už tam není.
Chvíli jsem to pozoroval. Jedno zvíře jde, vrazí do jiného, a zasune ho do pevného bloku, který jako by tam najednou nebyl. Nechápu, jak je taková věc možná. Špatný systém kolizí? Ptal jsem se všude možně a nikdo nehlásí podobné potíže. Zkoušel jsem mapu projet přes regionfixer, ale žádný problém nenašel, vše OK. Neporadil by někdo co s tím?

2. Poslední release askyblock pluginu 3.0.1, si u mě nechce zapamatovat /is settings. Jde o to, že mám vytvořené ostrovy bez majitelů, kde hráči musí mít právo kopat a pokládat. Vytvořit je nebyl problém, ale poslední verze askyblocku po každém restartu "zapomene" /is settings, což mě neskutečně vytáčí. Ignoruje i to, když do hry nahraju zálohu souboru islands.yml a po /asadmin reload nebo restartu, to zase změní na default, takže hráčům to hlásí "island protected". Vyřešil jsem to prozatímně návratem k původní beta verzi, která funguje OK. Má někdo podobný problém?

Problémů má samozřejmě víc, ale tyhle dva, zvlášť ten problém s mizením zvířat, jsou pro mě noční můra.

Zpět na „Minecraft, Tekkit“