Zdravím,
Poslední dobou mívám problém s zaseknutím serveru. Myslel jsem že to je tím že jsem neměl Reccomended Build tak jsem updatoval na nejnovější (1185) který reccomended je. Ale problém pořád přetrvává.
Bez jakéhokoliv náznaku nebo podnětu se server zasekne, všechny to za chvíli vyhodí (timeout) a ve statistikách mi to ukazuje vytížení CPU 100% a řešením je pouze restart - občas to znamená i rollback.
Posledních pár výpisů z logu.
Kód: Vybrat vše
2011-09-23 13:30:20 [INFO] [SlotGroups] Player FinderNecro87SK in slot group 'Member' quit. (Member: 1/14)
2011-09-23 13:30:24 [INFO] [SlotGroups] Allowing FinderNecro87SK in slot group 'Member' to join. (Member: 2/14)
2011-09-23 13:30:24 [INFO] FinderNecro87SK [IP] logged in with entity id 37637 at ([world] SOURADNICE)
2011-09-23 13:35:20 [INFO] Stopping server
Přibližně v 13:32 se to zaseklo. V logu tudíž nic není
Jak jsem již zmínil, nebyl žádný vědomý vnější podnět (žádné odpalování milionů TNT a podobně) a počet hráčů na serveru byl malý (3).
Používám následující pluginy:
Kód: Vybrat vše
Heroic Death - Hlásí kdo a proč zemřel do chatu.
Command Book - To je asi jasné
WorldEdit - Taky jasné
FakaHedaMinequery - To je od fakahedy, tím to snad nebude :D
RawcriticsOreObfuscationPluginSpout - Tím to také nebude, dal jsem to tam už v době kdy ten problém byl.
NoCheat - Anticheatovací plugin proti speedhackům, fly a podobně.
SlotGroups - Něco jako rezervace ale nepřekročí to 20 slotů, tj žádný restart kvůli nadměrnému počtu hráčů. Navíc je to nové, tím to taky nebude.
CraftBook(Mechanisms, Common) - Výtahy, mosty, brány etc.
WorldGuard - Proti šíření ohně, creepům a podobně.
BorderGuard - Omezení velikosti mapy
CombatTag - Zabije hráče pokud logoutne při boji (PVP Server)
SharedBanlist - Český plugin který automaticky banuje určité hráče. Používá například majncraft.cz tím to taky nebude.
Runecraft - Runy, teleportéry a pod.
Factions - Frakce (klany) zabírání území.
McMMO - Levely, expy a podobně.
Permissions - Tak to je jasný :D
Uvítám jakékoliv rady. Tenhle problém nejen způsobuje rollbacky a kazí kvalitu hraní (nemluvě o nutnosti restartu) ale také nechci mít problémy kvůli vytěžování celého jádra CPU - proto je nutné to řešit.