OK, trochu jsem si s tím hrál a vynašel jsem, že vesničani jsou absolutně rozbití, to jsem si o nich nemyslel xD
Takže commandbloky, které nejsou zas tak těžké, jak se zdálo.
Pokud budeš chtít, sestrojím ti to přímo na serveru (byl jsem se tam podívat a stojí za nic, bych řekl

- proč jim nedáš creative, když mají všecko už teď bez práce? O čem ta hra pak je? ), ale z popisu bys to měl zvládnout sám a zcela jistě to tu někdo taky rád využije.
Nejdřív trochu teoretických poznatků, díky kterým je třeba to udělat tak, jak to bude následovně popsáno:
1) Villager neumí rozlišit NBT tagy ani Enchanty.
2) /kill @e příkaz neumí rozlišit NBT ani Enchanty
3) /testfor to umí, ale ten už nerozlišuje LORE, nicméně jak enchant, tak jméno se musí shodovat.
4) comparátory drží redstone signál, takže se to musí resetovat
Návod: Jak udělat obchod speciální věc (token) -> libovolná věc 1) Budou potřeba 3 commandbloky(plus na získávání věcí),dva redstone comparátory, 3redstone torch, 9 redstone, 2 buttony, 2 redstone lampy a nějaký bloky. Prostor 6x3x5+ stěny
2) Postavíme podle schématu:

- Schéma 1
- 2015-11-03_02.48.52.png (1.21 MiB) Zobrazeno 4709 x
Commandblock A:
Kód: Vybrat vše
/testfor @e[x=-335,y=82,z=288,r=0,type=Item] {Item:{id:minecraft:paper,tag:{display:{Name:papir},ench:[{id:34,lvl:1}]}}}Commandblock B:
/kill @e[x=-335,y=82,z=288,r=0,type=Item] {Item:{id:minecraft:paper,tag:{display:{Name:papir},ench:[{id:34,lvl:1}]}}}Commandblock C:
/give @p[x=-335,y=84,z=288,r=5] diamond 1 0Poté přidáme zlaté bloky, redstone na ně a lampy (viz) schéma:

- Schéma 2
- 2015-11-03_02.53.10.png (676.8 KiB) Zobrazeno 4709 x
Tyto lampy plní důležitou funkci, jedná se o potřebu detekovat stav zařízení a případný jeho reset.

- Návod
- 2015-11-03_02.54.45.png (213.81 KiB) Zobrazeno 4709 x
Na obrázku je vidět díra se žebříkem 2 bloky hluboká, souřadnice v commandblocku A a B jsou souřadnicemi bloku na spodku díry, do kterého je nutno papír vhodit. I když se tam hodí víc papíru či normální papír + ten speciální, zničí to všechen v tom místě. Nedá se to tedy ochcat tím,že by jeden command checkoval jeden papír (spejšl) a druhý command ničil druhý papír (obyč)
Commandblok C je pak směřován o 2 bloky výš, tudíž diamant se dá tomu hráči, kdo stojí nejblíže (ale max 5 bloků)
Ještě potřebuješ jeden command, a to na vytvoření takového papíru....jak ho budeš distribuovat, je už na tobě..
/give @p paper 1 0 {display:{Name:papir,Lore:["Poukaz na diamant"]},ench:[{id:34,lvl:1}]}Poznámky:
Nemá to ochranu před stupiditou uživatelů. Když neumí číst a řídit se pokyny, je to jejich blbost. Pokud tam hodí víc papíru naráz, jejich blbost.
Teoreticky se to dá udělat ještě přes /clear command rovnou z inventáře, kde to odmaže počet itemů, který člověk stanoví, a taky by to mělo umět NBT. Ale o tom třeba příště...