PermissionsEx + Bungee + MySQL

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Batllefury
Věk: 28
Kontaktovat uživatele:

PermissionsEx + Bungee + MySQL

#1 Příspěvekod Batllefury » 26 srp 2015, 19:35

Server: IP:lion.fakaheda.eu:27820

ZDravím.

Mám servery propojené pomocí bungee a chci Pexy propojit pomocí MySQL, aby VIP měli na všech serverech ale jsem trochu zmatený.

Když to přeci spojím pomocí jedné databáze a VIP hráčům nastavím pexu essentials.fly (chci jen pro lobby), jak přeci budou mít tuto pexu i na survival serveru. Nebo ne?
Pomoc se odměňuje karmou !

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: PermissionsEx + Bungee + MySQL

#2 Příspěvekod Hanakocz » 26 srp 2015, 19:54

Tak si v mysql to otevři a zjistíš, že tam je kolonka WORLD u každé permisse
Tu, když vyplníš, tak ta permission působí jen na dané mapě(pokud vyplňuješ v mysql, tak pak musíš reload). Jen dej pozor, ať se ti mapy na víc serverech nejmenujou stejně. Jinak nevím, zda je moudré mít sdílený PEX pro víc serverů,...aby to nějak nekolidovalo... :)
Jinak ten world jde vyplňovat už při zadávání permissionu, je to volitelný parametr na konec příkazu
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Batllefury
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvekod Batllefury » 26 srp 2015, 20:20

A jak např. vymažu z Multiverse "world" ? Vždy mi to zamítne, že nělze vymazat mapu world.
A nemělo by to, při vytvoření dalšího servoru jim to VIP tam dát? Když je to v mysql a mají groupu VIP...

A našel jsem další záhadný kousek :D
Když si na serveru dám do CustomJoinItems command: 'server lobby' vypisuje to neznámí příkaz, ale klasicky /server lobby jde :D

ypxo
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod ypxo » 26 srp 2015, 22:39

K tomu druhýmu: musíš si třeba v MyCommand udělat příkaz, který tě teleportuje na jinej server a ten potom přidat do CustomJoinItems.

Kód: Vybrat vše

'bungeecord_survival':
  command: /survival
  type: BUNGEE_TP
  server_name: survival
  permission-required: false
Obrázek

Batllefury
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvekod Batllefury » 30 srp 2015, 17:51

Když nebudu mít pexy na MySQL, tak jak mám dát všem, co již VIP mají, VIP na novém serveru? Při MySQL by jim to mělo automaticky dát nebo ne?

ypxo
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvekod ypxo » 30 srp 2015, 18:28

Napadá mě jedině exportovat tabulku permissions_entity a importovat ji do jiné databáze.
Obrázek

Batllefury
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvekod Batllefury » 02 zář 2015, 18:36

Importování určitě ne... Takže když bude mít každý server jiný název světa, půjde to? :o

Hanakocz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvekod Hanakocz » 02 zář 2015, 21:08

To by teoreticky mělo jít. Jen fakt není vyzkoušeno, jak se to bude chovat, když dva pluginy budou šahat do stejný tabulky...

Minimálně budeš muset dávat pozor, aby se ta informace aktualizovala....stejně, když uděláš změnu přímo v databázi, tak musíš plugin reloadnout, aby tu změnu z databáze byl schopen zaznamenat (třeba prefixy atd, co je načetlý jednou a pak se to neaktualizuje, dokud s tím něco neuděláš - ale tak, že to ten plugin zaznamená - třeba příkaz)
Protože když PEX na serveru 1 udělá změnu, tak to pro PEX na serveru 2 bude stále, jako kdyby se nic nestalo....s permissionama to asi vadit nebude, s prefixama atd...mno těžko říct....ale pokud něco takového nastane, /pex reload by to měl spravit
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

marty_
Věk: 54
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvekod marty_ » 03 zář 2015, 13:18

kdysi sem s tim take laboroval a pexy chtel napojit globalne. U mne se to povedlo v poradku, neb servery vcetne mysql mi bezi na jednom stroji a tak to byla pohoda. A tim odpadly ruzne veci pri nastavovani VIP a dalsich globalnich veci...
Jenze nemam potuchy jak ma fakaheda servery a databaze propojene, zdali muzes ze serveru A nejakym pluginem se napojit na db serveru B :-)
Všechny své servery jsem sloučil pomocí BungeeCordu na jediny multiserver play.hero-craft.cz a jsem maximálně spokojenej :)
Jsou to tyto:
Lobby (1.11), Creativ(1.12), Skyblock(1.12), Planet(1.12), Games(1.9.4), Hranice(1.11), Classic(1.12), , Seniorcraft (1.12), a dalsi pripravuji... (aktualne RPG 1.12)

Hanakocz
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvekod Hanakocz » 03 zář 2015, 13:34

Tak na databázi se dá zvenčí připojit(pomocí IP ), my na GM taky některé údaje sdílíme napříč serverama. ale je vždy lepší mít důležité věci na localhostu, a permissions důležité jsou. Z bezpečnostního hlediska je tedy lepší řešení mít to pro každý server zvlášť a mít skript, který updatuje všecko naráz. Taky brát data z jiného serveru může server trochu víc zpomalovat.

Protože pokud ti klekne jeden server, znamená to všechny servery, oproti tomu, že když klekne jeden, ostatní běží...vše má víc řešení :)

Zpět na „Minecraft, Tekkit“