modpack

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
honzaban

modpack

#1 Příspěvekod honzaban » 05 bře 2017, 23:06

server 82.208.17.22:27114

Dobrý den,
mám otázku.
Mám modovaný server s modpackem tekkit legends na 1.7.10
Má otázka zní: dá se nějak vypnout celý mod v tom modpacku? Myslím tím nejen upravy v modu, ale vypnutí např. celého "forestry"
Ne mazat, jen vypnout.
Díky za odpovědi.

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: modpack

#2 Příspěvekod Hanakocz » 06 bře 2017, 01:18

deaktivovat mod lze jen buď jeho smazáním , nebo třeba že ho přejmenuješ tak, že ho server nepozná (místo forestry.jar to změníš třeba na forestry.jar.disabled , pro server to pak nebude soubor správnýho typu a vynechá ho). Pro server je to ale se zcela identickými následky, všechny věci z toho modu budou násilně ze hry smazány, neboť je server už nebude znát. Opětovné vrácení modu sice znovu umožní ty věci mít a používat, ale již to nevrátí to, co se smazalo, stejně tak jako nebude ve světě to, co se vygenerovalo původně (musel bys buď přemazat mapu nebo jít do nových chunků).

Jediná věc, jak zamezit používání věcí z nějakého modu, aniž by ty věci zcela zmizely, je jim odebrat všechny recepty, například přes minetweaker. Ale je to teoreticky piplačka a stejně to nezamezí používání věcí, které se získávají jinak, než craftěním.

PS: Zrovna Forestry je super mod, to bych z toho Legends raději odebral všechny thermal expansiony a tak, než forestry :D ale to už je na tobě. Pokud tam nějaký mod nechceš, doporučuji ti prostě si udělat vlastní modpack obsahující jen to, co chceš :) Přes Technic Launcher pak jde takový modpack jednoduše distribuovat hráčům a můžeš si tam dělat věci zcela na míru tvému serveru. Kdybys k tomu chtěl vědět víc a tak, tak mi klidně napiš, už to několik let dělám taky.
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

honzaban

Re: modpack

#3 Příspěvekod honzaban » 07 bře 2017, 21:20

Děkuji za vyčerpavající odpověd. Zase jsem o něco chytřejší. Forestry byl jen jako příklad, jasně že ho nebudu deaktivovat. Něco vymyslím a ozvu se rád o případnou pomoc požádám.

Zpět na „Minecraft, Tekkit“