Prostor na disku

Technická podpora k herním serverům Minecraft a Tekkit
Smexhy
Věk: 26
Kontaktovat uživatele:

Re: Prostor na disku

#11 Příspěvekod Smexhy » 21 led 2017, 10:40

Ten skywars error musí vyriešiť autor pluginu, poprípade poradiť s čím kolizuje, my by sme to hľadali len veľmi ťažko. (Poprípade skontroluj či máš najnovšiu verziu pluginu, vrátane najnovšieho beta buildu)

TheLaoming
Věk: 27
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvekod TheLaoming » 21 led 2017, 12:45

No, právě že to je nejnovější verze...takže skywars asi pryč :D.

Co se týče toho mysql, tak bych mohl napojit ještě možná pex, authme a worldguard. Zkoušel jsem WG včera napojit, zadal jsem správné údaje, podle nějakých témat tu jsem to nastavil tak, jak to tam bylo...a psalo mi to nějaký error, s vytvořením tabulky...takže sem to asi špatně napojil.

Takto jsem zkoušel

Kód: Vybrat vše

sql:
        use: true
        dsn: jdbc:mysql://localhost/worldguard
        username: 230624_mysql_db
        password: mám
        table-prefix: ''

I takto:

sql:
        dsn: jdbc:mysql://localhost/230624_mysql_db
        username: 230624_mysql_db
        password: mám
        table-prefix: ''

A taky přepsat sql na mysql a ani jedna z těch 3 variant nešla. Btw ještě otázka, kdybych napojil Authme na mysql teď, asi mi to smaže účty všechny ne? Nebo to mám nějak importovat/exportovat tu db nebo něco podobného ? :)
AMXMODX PAWNER, FORMER MAPER
My
Steam acc. a lot of lost years in my life lol
Discord: ^TheLaoming#6969
Obrázek

Obrázek
Obrázek

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvekod Hanakocz » 21 led 2017, 15:24

Nejlíp se to samozřejmě dělá při smazání starých údajů. Tím vlastně zaručíš, že tam nemáš milion let staré údaje, které zabírají jen místo. Na MySQL nově budou zabírat místo zvlášť , mimo server, což je jedním z účelů (druhým větším je to, že to bude rychlejší pro server a třeba v případě authme ti to po X uživatelích neshodí celý server...což nastává, když SQlite soubor má takovou velikost, že v tom server nezvládá efektivně číst (tak cca od 1000 historických hráčů výš))

Většina pluginů má v sobě zabudovanou exportní funkci, tu pak stačí použít. Konzultuj vždy návod k daným pluginům. Pak tu jsou takové low-low-quality pluginy jako authme, které to nemají, no tu někde v návodech byl postup, jak to konvertovat, si ho najdi, měl by stále plus mínus platit.

Ten WG:

sql:
        dsn: jdbc:mysql://casaX.fakaheda.eu/19XX52_mysql_db
        username: 19XX52_mysql_db
        password: ****
        table-prefix: 'wg_'

table prefix je možné jakýkoliv, ale měj nějaký, pokud je možné, že bys tam měl víc pluginů, které by mohly mít stejný název tabulky (players, region, atd - vždy existuje možnost, no lepší je jasně oddělit od sebe, kolizi si nechceš udělat!)
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Jo_Do
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvekod Jo_Do » 22 led 2017, 01:45

Logy sice tvoří spousta malých souborů které zatěžují server hledáním (world\playerdata, Essentials\userdata, askyblock, authme - nevím co máš.), ale celkově mají nula-nic velikost.
Prostor na disku neuvolníš nijak jinak, než smazáním starých regionů, které jsou v podstatě krajinou, vygenerovanou ze seedu a uloženou .
Pokud máš omezené místo pro svou mapu, omez server hranicemi, nebo maž staré regiony, nic lepšího ti nikdo neporadí.

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvekod Mysteria » 24 led 2017, 16:07

Hanakocz píše:Většina pluginů má v sobě zabudovanou exportní funkci, tu pak stačí použít. Konzultuj vždy návod k daným pluginům. Pak tu jsou takové low-low-quality pluginy jako authme, které to nemají, no tu někde v návodech byl postup, jak to konvertovat, si ho najdi, měl by stále plus mínus platit.
Jenom pro případné lidi, kteří by náhodou hledali (já vím sci-fi), doplním, že návod je zde: viewtopic.php?f=85&t=14487

Zpět na „Minecraft, Tekkit“