Server: nemám
Ahoj, již delší dobu se potýkám s jedním problémem. Dokážu vytvořit a nastavit skoro všechny základní věci pro server. Ovšem jeden problém vyřešit nedokážu, hledal jsem snad všude možně na google a nic.
Otázka je jednoduchá, pokud mám 40 slotový server + a chci velkou mapu světa (seed) na které se bohatě vleze těhc 40 lidí a bude tam spousta prostoru pro stavby. Nejsem schopen zjistit jak vygenerovat takový velký svět.
Vždy jak nechám náhodně vygenerovat seed, je z toho taková maličká plocha i když použiju fullrender přes dynmap je to stále malý svět tak pro 5 hráčů.
Nevím jestli existují speciální weby kde jsou seedy pro multiplayer servery přizpůsobené pro tolik hráčů.
Nebo je nutné si takovou mapu sám vytvořit což opravdu nechci. Já prozatím zkoušel náhodný seed a také přímo ve hře v ( singlu) vygenerovat dle nastavení svět, ovšem zase byl malý, tak nevím v čem dělám chybu.
Potřebuju velký svět, kde bude dostatek souše, písku, vody, prostě 50/50 pevnina a voda.
Ten bych poté rád zadal do nastavení serveru a dále spustil /dynmap fullrender
Díky
Jak vytvořit velký svět seed pro multiplayer server
-
nofx1
- Hanakocz
- Věk: 34
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak vytvořit velký svět seed pro multiplayer server
Mno, tak pokud nemáš u nás server, tak tu není správné místo se ptát, toto je technická podpora pouze pro uživatele serverů FakaHeda (tedy taková služba je v ceně serveru). Pravidla jsou jasná. Pokud tedy nebudeš mít server (a tedy přidělenou IP), tak ti tu nemáme oprávnění radit.
Nicméně i tak tě vyvedu z několika omylů :
Seed minimálně ovlivňuje zastoupení země a vody, na to jsou jiné parametry, tkeré bez pokročilých nástrojů neovlivníš. nezbývá, než zkoušet různé seedy. Mapa je nekonečná a při dostatečné velikosti je poměr země a vody přibližně pro většinu seedů podobný.
Velikost mapy ovlivníš nastavením hranic světa, nikoliv seedem. Buď je třeba mapu předgenerovat, nebo všechny části navštívit, do té doby se nemá co na mapě renderovat.
Téma zamykám, dokud nebudeš zákazník a nedodáš IP serveru. Klidně mne kontaktuj do soukromých zpráv , klidně téma poté odemknu a můžeme se rozepsat nad podrobnostmi & zodpovědět další dotazy. Rozhodně nechceme a ani nemáme v plánu radit zákazníkům konkurenčních hostingů.
Nicméně i tak tě vyvedu z několika omylů :
Seed minimálně ovlivňuje zastoupení země a vody, na to jsou jiné parametry, tkeré bez pokročilých nástrojů neovlivníš. nezbývá, než zkoušet různé seedy. Mapa je nekonečná a při dostatečné velikosti je poměr země a vody přibližně pro většinu seedů podobný.
Velikost mapy ovlivníš nastavením hranic světa, nikoliv seedem. Buď je třeba mapu předgenerovat, nebo všechny části navštívit, do té doby se nemá co na mapě renderovat.
Téma zamykám, dokud nebudeš zákazník a nedodáš IP serveru. Klidně mne kontaktuj do soukromých zpráv , klidně téma poté odemknu a můžeme se rozepsat nad podrobnostmi & zodpovědět další dotazy. Rozhodně nechceme a ani nemáme v plánu radit zákazníkům konkurenčních hostingů.
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)