Čaute,
mam problém že keď zapínam Minecraft tak mi začne hučať pc.
Pc je nový nezavírovaný keby bol tak by som nemal antivírus. A to mi robilo i na starom pc. Kamošom to nerobí len mne.
Prosím poradte
Minecraft spôsobuje pc bolesť ?
- Enderman
- Kontaktovat uživatele:
Minecraft spôsobuje pc bolesť ?
Hľadam miesto na minecraft servery v A-Teame je mi jedno čo 

- nejento
- Kontaktovat uživatele:
Re: Minecraft spôsobuje pc bolesť ?
Tak ono záleží taky jaký výkon ten počítač má, kolik je využíváno, jestli je správně nainstalovaný třeba grafický ovladač, jestli nemáš jenom integrovanou grafiku, apod.
Spoiler: zobrazit

- Qefik
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to hádal spíš na normální stav, záleží jak máš v BIOSu nebo ovladači grafiky nastavený počet otáček. Otevři si PC, zapni MC a postupně zastavuj na chvíli větráky (dej prst na střed a jemně zatlač). Když bude hučet ten od grafiky, tak je to v pohodě, prostě na tvém modelu větrák víc hučí. Jestli ti počítač nepadá nebo nedělá nějaké věci, co by neměl, tak bych to vůbec neřešil.
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
Mark Twain
Mark Twain
- Enderman
- Kontaktovat uživatele:
Qefik
to radšej nebodudem skúšať niesom nato skusený.
Ale nikdy mi nepadá minecraft ani pc ale niekedy to strašne hučí.
Ale keď nemam papnuti mc tak ani pc nepočujem

Ale nikdy mi nepadá minecraft ani pc ale niekedy to strašne hučí.
Ale keď nemam papnuti mc tak ani pc nepočujem
Hľadam miesto na minecraft servery v A-Teame je mi jedno čo 

- zdenda204
- Věk: 36
Tak jestli se nechceš hrabat v BIOSu nebo strčit hlavu do case a poslouchat tak stáhni SpeedFan a zkus regulovat.
- Frank_ACE
Nejento.
Presne tohle sem skousel asi pred 15 lety ale se sroubovakem...Krasne zajiskrilo a odesli jenom 3 soucastky se zdroje
Presne tohle sem skousel asi pred 15 lety ale se sroubovakem...Krasne zajiskrilo a odesli jenom 3 soucastky se zdroje

Spoiler: zobrazit
- Qefik
- Kontaktovat uživatele:
Je logické, že ti počítač bude v zátěži hučet více, to není nic nenormálního. Pokud ti to nepůsobí potíže, neřešil bych to.
Mark Twain
Mark Twain
- vasikxl
Nebo si kup ledničku s tvořičem na led. Lednička ti bude sice na nic, ale ten led můžeš vést hadičkou a vesele chladit. Nebo si počkej na zimu, třeba napadne sníh.
Tak, seriozně, je rozdíl, jaký jsi si koupil PC a komponenty. Jak jsem tu už někde četl, počítač jsi si sestavoval, co? Když si ho sestavíš, tak že jo, nevíš, jak to bude rychlý, hezký a jestli to bude hučet dobře. To to už rovnou hotových počítačů nebývá. A netaktoval jsi si třeba PC? To taky způsobuje nechvalně známé funění
Tak, seriozně, je rozdíl, jaký jsi si koupil PC a komponenty. Jak jsem tu už někde četl, počítač jsi si sestavoval, co? Když si ho sestavíš, tak že jo, nevíš, jak to bude rychlý, hezký a jestli to bude hučet dobře. To to už rovnou hotových počítačů nebývá. A netaktoval jsi si třeba PC? To taky způsobuje nechvalně známé funění

- _fantomas
- Věk: 27
Tím že asi je "Minecraft" náročnejšia hra pre tvoju grafiku/pc tak je to tak nastavené (neviem kde) že sa zvýšia otáčky ventilátoru aby sa to lepšie ochladzovalo grafika/zdroj/procesor ...
Mne osobne to robilo tiež pri hraní BF4 po 15 minút hrania som si myslel že sedím v lietadle ale vyriešil som to kúpou novej a lepšej grafiky
Mne osobne to robilo tiež pri hraní BF4 po 15 minút hrania som si myslel že sedím v lietadle ale vyriešil som to kúpou novej a lepšej grafiky
- Qefik
- Kontaktovat uživatele:
Pánové právě jste vyzvraceli tolik polopravd a nepravd, co jsem dlouho neviděl.
Když si počítač sestavuješ, tak rozhodně víš, co si do něj dáváš a víš, jaký bude mít výkon. Ohledně hučení, tak to se dá také lehce ovlivnit, koupíš si třeba odhlučněnou case, kvalitní větráky a tiché chladiče. Po tom všem, vlezeš do BIOSu (případně speedfanu), nastavíš si kolik se mají větráky točit při určitém zatížení. POkud to všechno uděláš, tak počítač za normálního běhu neslyšíš a při zátěži tvé uši zaznamenají mírný šum.
Hotové počítače většinou bývají vysavače, které hučí přes celý dům, jen když pouští Windowsy a při zátěži bys hádal, že vedle tebe řádí malé tornádo.
To, že ti grafika hučí je pouze na větráku, jaký tam je. Pokud se ti nepřehřívá a nepadá ti hra/pc, tak to vůbec ničemu nevadí, když nepočítám ten zvuk větráků.
vasikxl píše:Jak jsem tu už někde četl, počítač jsi si sestavoval, co? Když si ho sestavíš, tak že jo, nevíš, jak to bude rychlý, hezký a jestli to bude hučet dobře. To to už rovnou hotových počítačů nebývá. A netaktoval jsi si třeba PC? To taky způsobuje nechvalně známé funění
Když si počítač sestavuješ, tak rozhodně víš, co si do něj dáváš a víš, jaký bude mít výkon. Ohledně hučení, tak to se dá také lehce ovlivnit, koupíš si třeba odhlučněnou case, kvalitní větráky a tiché chladiče. Po tom všem, vlezeš do BIOSu (případně speedfanu), nastavíš si kolik se mají větráky točit při určitém zatížení. POkud to všechno uděláš, tak počítač za normálního běhu neslyšíš a při zátěži tvé uši zaznamenají mírný šum.
Hotové počítače většinou bývají vysavače, které hučí přes celý dům, jen když pouští Windowsy a při zátěži bys hádal, že vedle tebe řádí malé tornádo.
_fantomas píše:Tím že asi je "Minecraft" náročnejšia hra pre tvoju grafiku/pc tak je to tak nastavené (neviem kde) že sa zvýšia otáčky ventilátoru aby sa to lepšie ochladzovalo grafika/zdroj/procesor ...
To, že ti grafika hučí je pouze na větráku, jaký tam je. Pokud se ti nepřehřívá a nepadá ti hra/pc, tak to vůbec ničemu nevadí, když nepočítám ten zvuk větráků.
Mark Twain
Mark Twain