Minecraft spôsobuje pc bolesť ?

Pokec o čemkoliv ostatním
Enderman
Kontaktovat uživatele:

Minecraft spôsobuje pc bolesť ?

#1 Příspěvekod Enderman » 18 zář 2014, 17:27

Čaute,
mam problém že keď zapínam Minecraft tak mi začne hučať pc.
Pc je nový nezavírovaný keby bol tak by som nemal antivírus. A to mi robilo i na starom pc. Kamošom to nerobí len mne.
Prosím poradte
Hľadam miesto na minecraft servery v A-Teame je mi jedno čo :)

nejento
Kontaktovat uživatele:

Re: Minecraft spôsobuje pc bolesť ?

#2 Příspěvekod nejento » 18 zář 2014, 17:29

Tak ono záleží taky jaký výkon ten počítač má, kolik je využíváno, jestli je správně nainstalovaný třeba grafický ovladač, jestli nemáš jenom integrovanou grafiku, apod.

Spoiler: zobrazit
Tohle doma nezkoušejte!
Ještě mě napadlo, že jestli ti to hučí, tak si vem párátko a strč to do lopatek větráku, co dělá největší rambajz. Ono se to potom zastaví a hučet to nebude. Neručím za to, že bude fungovat i po téhle radě.
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: https://discord.fakaheda.eu/

Qefik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvekod Qefik » 18 zář 2014, 17:57

Já bych to hádal spíš na normální stav, záleží jak máš v BIOSu nebo ovladači grafiky nastavený počet otáček. Otevři si PC, zapni MC a postupně zastavuj na chvíli větráky (dej prst na střed a jemně zatlač). Když bude hučet ten od grafiky, tak je to v pohodě, prostě na tvém modelu větrák víc hučí. Jestli ti počítač nepadá nebo nedělá nějaké věci, co by neměl, tak bych to vůbec neřešil.
Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.
Mark Twain

Enderman
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod Enderman » 18 zář 2014, 19:30

Qefik :D to radšej nebodudem skúšať niesom nato skusený.
Ale nikdy mi nepadá minecraft ani pc ale niekedy to strašne hučí.
Ale keď nemam papnuti mc tak ani pc nepočujem
Hľadam miesto na minecraft servery v A-Teame je mi jedno čo :)

zdenda204
Věk: 36

#5 Příspěvekod zdenda204 » 18 zář 2014, 19:36

Tak jestli se nechceš hrabat v BIOSu nebo strčit hlavu do case a poslouchat tak stáhni SpeedFan a zkus regulovat.
Přijímám zakázky na skripty/pluginy v PHP/Javě za malý poplatky! A kup mi sušenku :) Obrázek Obrázek
⇨Projekt Market⇦

Frank_ACE

#6 Příspěvekod Frank_ACE » 18 zář 2014, 19:45

Nejento.
Presne tohle sem skousel asi pred 15 lety ale se sroubovakem...Krasne zajiskrilo a odesli jenom 3 soucastky se zdroje :D

Spoiler: zobrazit
Tohle doma nezkoušejte!
Ještě mě napadlo, že jestli ti to hučí, tak si vem párátko a strč to do lopatek větráku, co dělá největší rambajz. Ono se to potom zastaví a hučet to nebude. Neručím za to, že bude fungovat i po téhle radě.

Qefik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvekod Qefik » 18 zář 2014, 21:40

Je logické, že ti počítač bude v zátěži hučet více, to není nic nenormálního. Pokud ti to nepůsobí potíže, neřešil bych to.
Mark Twain

vasikxl

#8 Příspěvekod vasikxl » 19 zář 2014, 19:42

Nebo si kup ledničku s tvořičem na led. Lednička ti bude sice na nic, ale ten led můžeš vést hadičkou a vesele chladit. Nebo si počkej na zimu, třeba napadne sníh.

Tak, seriozně, je rozdíl, jaký jsi si koupil PC a komponenty. Jak jsem tu už někde četl, počítač jsi si sestavoval, co? Když si ho sestavíš, tak že jo, nevíš, jak to bude rychlý, hezký a jestli to bude hučet dobře. To to už rovnou hotových počítačů nebývá. A netaktoval jsi si třeba PC? To taky způsobuje nechvalně známé funění :D

_fantomas
Věk: 27

#9 Příspěvekod _fantomas » 20 zář 2014, 08:16

Tím že asi je "Minecraft" náročnejšia hra pre tvoju grafiku/pc tak je to tak nastavené (neviem kde) že sa zvýšia otáčky ventilátoru aby sa to lepšie ochladzovalo grafika/zdroj/procesor ...
Mne osobne to robilo tiež pri hraní BF4 po 15 minút hrania som si myslel že sedím v lietadle ale vyriešil som to kúpou novej a lepšej grafiky

Qefik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvekod Qefik » 20 zář 2014, 11:12

Pánové právě jste vyzvraceli tolik polopravd a nepravd, co jsem dlouho neviděl.

vasikxl píše:Jak jsem tu už někde četl, počítač jsi si sestavoval, co? Když si ho sestavíš, tak že jo, nevíš, jak to bude rychlý, hezký a jestli to bude hučet dobře. To to už rovnou hotových počítačů nebývá. A netaktoval jsi si třeba PC? To taky způsobuje nechvalně známé funění :D

Když si počítač sestavuješ, tak rozhodně víš, co si do něj dáváš a víš, jaký bude mít výkon. Ohledně hučení, tak to se dá také lehce ovlivnit, koupíš si třeba odhlučněnou case, kvalitní větráky a tiché chladiče. Po tom všem, vlezeš do BIOSu (případně speedfanu), nastavíš si kolik se mají větráky točit při určitém zatížení. POkud to všechno uděláš, tak počítač za normálního běhu neslyšíš a při zátěži tvé uši zaznamenají mírný šum.

Hotové počítače většinou bývají vysavače, které hučí přes celý dům, jen když pouští Windowsy a při zátěži bys hádal, že vedle tebe řádí malé tornádo.

_fantomas píše:Tím že asi je "Minecraft" náročnejšia hra pre tvoju grafiku/pc tak je to tak nastavené (neviem kde) že sa zvýšia otáčky ventilátoru aby sa to lepšie ochladzovalo grafika/zdroj/procesor ...
Mne osobne to robilo tiež pri hraní BF4 po 15 minút hrania som si myslel že sedím v lietadle ale vyriešil som to kúpou novej a lepšej grafiky

To, že ti grafika hučí je pouze na větráku, jaký tam je. Pokud se ti nepřehřívá a nepadá ti hra/pc, tak to vůbec ničemu nevadí, když nepočítám ten zvuk větráků.
Mark Twain

Zpět na „Off topic“