Veřejná ip adresa minecraft server

Pokec o čemkoliv ostatním
TheLastChaos

Re: Veřejná ip adresa minecraft server

#21 Příspěvekod TheLastChaos » 02 srp 2015, 18:33

Pozor na to, že může být úplně fuk, co koupíš za internet. Jak jsem upozorňoval, důležitá je odezva. Provider jako O2 ti nacpe klidně všechny 3 linky na už postavenou telefonní síť a klidně ti to může lagovat. Dít by se to sice nemělo, ale dle mé zkušenosti to možné je.
S pozdravem,
TheLastChaos

Katalog serverů - http://minecraft-server-list.cz

Arcas
Věk: 26

#22 Příspěvekod Arcas » 02 srp 2015, 18:40

Na takovémto internetu chceš něco hostovat? Potřebuješ alespoň kabel, nejlépe optiku (kvůli odezvě). Mimochodem - co to má společného s hostingem FH?
Čeština a jiné jazyky jsou Freeware, ale ne Opensource!!! To znamená, že s nimi můžete nakládat jak chcete, ale nesmíte je upravovat...

// no comment

Uranus-Portal.com
Obrázek

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvekod Hanakocz » 02 srp 2015, 18:47

Taky se mi nelíbí vidina internetu bezdrátově, na tom si hru nedokážu představit.

Jinak k těm platbám....nešlo mi o to, jak je vybíráš, ale ZA CO. S takto velkým serverem si nemůžeš dovolit jít proti EULE, sice tu lidi tvrdí, že malý servery to nemusí řešit, ale velkej server = hodně hráčů = můžou s tím být problémy.
Jinak vybírat peníze přes SMS je docela ztrátové, bych řekl.

A k těm jazykům. Do toho bych neinvestoval. Srozumitelnost špičkového překládacího softwaru jako je např. Google Translate atp, není stoprocentní a to to oni vyvíjejí opravdu dlouhodobě a rvou do toho velký peníze. Pokud chceš, aby si všichni rozumněli, tak od toho je angličtina, která se stejně všude na serverech používá.
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Arcas

#24 Příspěvekod Arcas » 02 srp 2015, 18:56

Uranus SkyTech běží na kamarádově serveru (on je přímo správce a majitel) a i když mám 100/100 internet s pingem 3 ms, tak občas při stahování přes torrent apod. to server pocítí. Proto mám z té optiky obavu. Navíc - otázkou je, jak peeruje tvůj poskytovatel z dalšími členy sítě. V případě, že je paličatý jako O2, tak by mohlo dojít i k problému, který Austin a Minime řešili v Hlučíně - O2 nechtělo s UPC peerovat a tak trasa komunikace vedla přes Německo apod. Mimo to - abys mohl mít vlastní server, potřebuješ celkem slušné znalosti linuxu a síťařiny, nebo dobrého kamaráda, který ti s tím píchne, protože to není jen tak. Člověk si musí zařídit spoustu věcí, od vzdálené správy, přes automatický start a restart, až po automatické zálohy.

Co se EULA týče - znám jeden či dva případy velkých serverů, které složil na lopatky jeden zhrzený VIP hráč, který dostal BAN za porušování pravidel - prostě je nahlásil Mojangu a byly v dupě.
Čeština a jiné jazyky jsou Freeware, ale ne Opensource!!! To znamená, že s nimi můžete nakládat jak chcete, ale nesmíte je upravovat...

// no comment

Uranus-Portal.com
Obrázek

Dr.Wolf

#25 Příspěvekod Dr.Wolf » 02 srp 2015, 19:07

No toho jsem si vědom, protože jste mi napsali, že je ten net nanic tak najdu jiný co tyhle, který je nejlepší ?
DSL/ADSL xDSL mini 2 Mbits 0,25 Mbits 399,- Kč
DSL/ADSL xDSL aktiv 20 Mbits 2 Mbits 449,- Kč
DSL/ADSL xDSL extra 40 Mbits 2 Mbits 549,- Kč
Obrázek

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvekod Mysteria » 02 srp 2015, 20:26

Ani jedno, nevím co chceš hostovat za server s takovýmhle tragickým uploadem. Neřekl bychc kdyby jsi měl třeba symetrických 50Mbit/s, ale na ADLS s 2Mbit/s uploadem budou mít všichni hráči ping tisíc, kdykoliv bude někdo odesílat i blbej email.

Dr.Wolf

#27 Příspěvekod Dr.Wolf » 02 srp 2015, 21:05

Tak tu mám ještě pár a to by mělo být trošičku lepší.
Pevné připojení - kabel/optika DataOpticPremium 100 Mbits 50 Mbits 490,- Kč
Pevné připojení - kabel/optika optika 64 Mbits 64 Mbits 200,- Kč
Pevné připojení - kabel/optika DataOpticPlus 75 Mbits 38 Mbits 390,- Kč
Pevné připojení - kabel/optika Fiber50 51 Mbits 20 Mbits 399,- Kč
Bezdrátové připojení JON AirMax 32 32 Mbits 32 Mbits 499,- Kč
Obrázek

Arcas

#28 Příspěvekod Arcas » 02 srp 2015, 21:07

Samozřejmě, že optika a čím lepší UP a DOWN, tím lépe. Ale dost záleží i od pingu. Chce to optat se přímo poskytovatele, jaká je zhruba odezva v sousedních domech / bytech.

PS.: Zkus se i optat, zda by šlo třeba k tomu tarifu 100 Mb down nastavit synchronní linku (100 Mb up). Můj poskytovatel mi například navýšil UP po krátkém telefonátu a teď mám 50/50.

// no comment

Uranus-Portal.com
Obrázek

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvekod Mysteria » 02 srp 2015, 23:17

Lepší to už je, ale jenom za přepokladu, že nenaštveš konkurenci a nebduou ti to DDoSovat.

Dr.Wolf

#30 Příspěvekod Dr.Wolf » 03 srp 2015, 11:04

No, ale s tím, že naštvu konkurenci se musí počítat, protože tam budu mít luxusní mapy a minihry + připravuji luxusní systém.
Obrázek

Zpět na „Off topic“