Spoiler: zobrazit
Vaše sestava :)
- Shaggy84675
- Věk: 28
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vaše sestava :)
Hehe to máš procesor, co si na něj dneska dával odkaz?
No teda, já mám i5 a hodnocení 7.5 a ty osmijádrové AMD a hodnocení 7.8.
Tady je vidět, že Intelové 4jadráky jsou na úrovni ne-li výkonější jak AMDové 8jadráky a navíc mají menší spotřebu.
No teda, já mám i5 a hodnocení 7.5 a ty osmijádrové AMD a hodnocení 7.8.
Tady je vidět, že Intelové 4jadráky jsou na úrovni ne-li výkonější jak AMDové 8jadráky a navíc mají menší spotřebu.
Omluvte prosím moji nefunkčnost podpisu. Momentálně přesouvám podpis na svůj webserver.
- Mysteria
- Kontaktovat uživatele:
Podle Windowd benchmarku bych to moc neporovnával, to by se musel udělat nějakej renomovanej test.
Výběr z vlastních projektů: MinecraftServerList.cz ✔ Minecraft Extended Punishment List ✔ Killing Floor2 servery ✔

- SPiRIT
- Věk: 35
- Kontaktovat uživatele:
Spise nez to win porovnani HW bych preferoval pomerovani skutecnym vykonem jako napr vypoctem PI na nekolik Mega cislic apod (samozrejme myslim tu verzi super PI pro multicore).
Nebo proste klasicky benchmarky.. tahle to sice nahnat nekde body muze, ale kdo vi jak to presne HW testuje
Takze pokud si je chcete porovnat tak jedine benchmarkama co vyplivnou nejaky meritelny hodnoty, tohle sice vyplivne cislo, ale ze by se timto dal porovnat vykon 4 jadra od intelu a 8 jadra od AMD se rict neda.
EDIT:// mysty byl o par vterin rychlejsi
Nebo proste klasicky benchmarky.. tahle to sice nahnat nekde body muze, ale kdo vi jak to presne HW testuje

EDIT:// mysty byl o par vterin rychlejsi

- cucorietka
To AMD jsem vzal kvuli finančnímu rozpočtu.Ten procesor mi naprosto vyhovuje.Například hra crysis 3 si poradí hravě se všemi jádry v procesoru narozdíl od Intelu.Jenom to chtělo koupit vodní chlazení protože fakt nechápu logiku AMD jak ten jejich chladič to může uchladit...Je to výkonný procesor který by mohl klidně v lese kácet stromy.Ale hádat se jaká značka nebo procesor je lepší je jako kdyby se hádal skalní fanoušek Doty 2 že to je mnohem lepší než League of Legends.Takže tak
//EDIT - Dokonce jsem viděl jak jeden nejmenovaný hosting používá toto AMD na MC server

//EDIT - Dokonce jsem viděl jak jeden nejmenovaný hosting používá toto AMD na MC server

- SPiRIT
- Kontaktovat uživatele:
V aplikacich, ktery umi efektivne vyuzivat vsechny jadra bude mit urcite amd navrch protoze 8 vs 4jadra (u i7 +4 thready) je nejakym zpusobem znat.
Hlavne se jedna tedy o benchmarky ,ktery dokazou toho vykonu vyuzit naplno, pri soubehu vsech jader.
Kde ma AMD mezery je vykon na jedno jadro a spotreba.
Takze to co Intel vyzdima z procaku pri nizsim odberu stavy a vyssi efektivnosti zpracovavani instrukci, AMD dohani vykon jadrama a taktovanim jader , takze technicky vzato si kazdej AMD uzivatel hreje srdicko na tom, ze ma sice vyssi takt a mnoho jader, ktery je ovsem vykoupen vyssi spotrebou a nizsi efektivitou vyuzivani taktu, takze to co nevrazis do procaku tedko vrazis do procaku pri placeni uctu za elektrinu, pokud PC na narocny operace pouzivas denne a jeste to treba taktujes.
btw nevychazim z TDP, ale z testu na netu a z mereni u me(ja intel) a u kamarada(on AMD), kdy jsme sledovali odber sestavy.
Klasicke TDP se porovnat ani neda protoze oba vyrobci maji svou definici co ta hodnota vyjadruje
BTW: k tomu hostingu, tezko rict proc se rozhodli pro AMD, ale snad jim vetsi vrasky na cele dela cena procaku nez jeho spotreba, zivotnost a efektivita
Hlavne se jedna tedy o benchmarky ,ktery dokazou toho vykonu vyuzit naplno, pri soubehu vsech jader.
Kde ma AMD mezery je vykon na jedno jadro a spotreba.
Takze to co Intel vyzdima z procaku pri nizsim odberu stavy a vyssi efektivnosti zpracovavani instrukci, AMD dohani vykon jadrama a taktovanim jader , takze technicky vzato si kazdej AMD uzivatel hreje srdicko na tom, ze ma sice vyssi takt a mnoho jader, ktery je ovsem vykoupen vyssi spotrebou a nizsi efektivitou vyuzivani taktu, takze to co nevrazis do procaku tedko vrazis do procaku pri placeni uctu za elektrinu, pokud PC na narocny operace pouzivas denne a jeste to treba taktujes.
btw nevychazim z TDP, ale z testu na netu a z mereni u me(ja intel) a u kamarada(on AMD), kdy jsme sledovali odber sestavy.
Klasicke TDP se porovnat ani neda protoze oba vyrobci maji svou definici co ta hodnota vyjadruje
BTW: k tomu hostingu, tezko rict proc se rozhodli pro AMD, ale snad jim vetsi vrasky na cele dela cena procaku nez jeho spotreba, zivotnost a efektivita

- Mysteria
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak. Ono u AMD to nikdy asi nebude jinak, protože prostě za Intelem je dost pozadu, tím pádem nižší zisky, tím pádem mnohem nižší investice do pokročilejší výroby a podobně. Ono zvyšovat hrubej výkon jádra a počet jader bez ohledu na spotřebu je určitě jednodušší.
Výběr z vlastních projektů: MinecraftServerList.cz ✔ Minecraft Extended Punishment List ✔ Killing Floor2 servery ✔

- Qefik
- Kontaktovat uživatele:
cucorietka píše:Jenom to chtělo koupit vodní chlazení protože fakt nechápu logiku AMD jak ten jejich chladič to může uchladit...
Boxový chladič ti to uchladí, ale zkrátí se ti životnost procesoru, takže ho na 80% za dva roky od koupení postupně uvaříš. Vodník je fajn, ale možná zbytečnej, stačil by ti normální chladič CPU, například http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000011P1. Není moc hlučný a v pohodě uchladí i5 při 4GHz v zátěži do 50°C. Samozřejmostí je také dobře vyřešený airflow ve skříni.
„Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.“
Mark Twain
Mark Twain
- SPiRIT
- Kontaktovat uživatele:
Jinak taky si tu pridam svou sestavicku... 
Po nataktovani procaku by to bylo jeste lepsi no, ale momentalne neni potreba a tech zakladnich 3.3 s turbem na 3.7 to staci.. ale jednu dobu jsem to stabilne provozoval na 4.4GHz... max co jsem z toho dostal bylo 4.9, ale limit jsem nezkousel.. mozna i na 5 by to slo.. musim nekdy otestovat
Chlazeno Noctuou

Po nataktovani procaku by to bylo jeste lepsi no, ale momentalne neni potreba a tech zakladnich 3.3 s turbem na 3.7 to staci.. ale jednu dobu jsem to stabilne provozoval na 4.4GHz... max co jsem z toho dostal bylo 4.9, ale limit jsem nezkousel.. mozna i na 5 by to slo.. musim nekdy otestovat

Chlazeno Noctuou
- Shaggy84675
- Věk: 28
- Kontaktovat uživatele:
Spirite, to máš Ivy nebo Sandy Bridge?
Omluvte prosím moji nefunkčnost podpisu. Momentálně přesouvám podpis na svůj webserver.