Věděl bych, jak to vyzkoušet v praxi a i to vidět, ale bude to fungovat jen na modovaném serveru (protože custom GUI). Nicméně odpověď je docela zřejmá i bez toho, jen stále nejsem rozhodnut, zda takovou technickou pomoc jsem oprávněn poskytnout bez identifikace serveru dle pravidel fóra

(stačí mi soukromě do PM)
Předpokládám, že ti jde o to, zda jsou dané chunky načtené v paměti a probíhá na nich činnost.
//Edit:
už jsem si vás vyčmuchal
Načtené chunky by měly být vázany opravdu na spawnpoint, nicméně ten skutečný a reálný, nikoliv takové ty přidané různými pluginy. Jen ten přidaný původním serverem. Takže po přesunu by to mělo být taky. Jde o to, že když se připojí poprvé hráč, aby odezva serveru byla nějak reálná, takže tyto chunky jsou v paměti načteny. (tvoří se player datové soubory atd..)
Hlavně jde o to, aby při zcela prvním přihlášení do světa byly ty chunky nagenerované.
Jinak pokud bys chtěl mít experimentální jistotu, lze použít mod OPIS, který dokáže vypsat všechny aktivní chunky, entity v nich, jejich zátěž na server i je zobrazit na mapě. Nevýhoda je, že musí být nainstalován jak v klientu, tak na serveru, nicméně pro jednorázový experiment by to nemusel být takový problém...