Otázečka :D

Pokec o čemkoliv ostatním
nejento
Kontaktovat uživatele:

Re: Otázečka :D

#11 Příspěvekod nejento » 10 dub 2015, 18:39

On se ptal na lidi na serveru, ne o hráče. Free věci mu tedy rozhodně pomohou. To, že hra bude postrácet smysl je věc druhá.
Obrázek

Obrázek Přidejte se ke komunitě zákazníků na FakaHeda.eu Discord! Poznejte nové lidi nebo vyřešte svůj technický problém živě: https://discord.fakaheda.eu/

TheLastChaos

#12 Příspěvekod TheLastChaos » 10 dub 2015, 21:08

Zdravím gamexcraft,

když se podíváš do Přehledu tvého serveru, zjistíš, že za posledních 7 dní rozkliklo tvou prezentaci 93 lidí - kolik z nich reálně server navštívilo, se můžeš dozvědět tak, že si stáhneš jejich IP adresy v té samé sekci a porovnáš je se svými záznamy.
Samotný graf návštěvnosti ovšem ukazuje, že příliš hráčů asi na server nakonec nezavítalo.
Problémy:
1) CTR tvého serveru je pouhých +/- 12%. To je strašně málo. Znamená to, že tvou prezentaci rozklikne jen každý 10 návštěvník, který ji vidí a radši rozklikne jinou. Od přidání šlo o 879 lidí, kteří ji viděli, ale nechali většinou ležet.
Řešení: Kompletně předělat a zatraktivnit prezentaci. Uvádět důležitá klíčová slova, aby návštěvník tvou prezentaci našel skrze interní vyhledávání stránek co nejsnáze.
2) 93 lidí, které v seznamu prezentace zaujala, jsi něčím posléze odradil.
Řešení: Neplést a neotravovat hráče. Zpřehlednit prezentaci i webové stránky. Natočit video s instalací modpacku. Odstranit white-list. (mimochodem v prezentaci jsi tvrdil, že je server „Open“ - upravil jsem)
3) Pokud někdo na server přišel, neudržel jsi ho.
4) Nevyužíváš plný potenciál server-listu.
Řešení: Každý server má po zařazení do seznamu možnost vyzkoušet si prezentaci posunout na Sponzorovanou pozici. Ani nejde tak o to, že by ti to snad okamžitě zvedlo návštěvnost na úroveň velkých serverů, ale zjistíš, že děláš něco špatně a nemusíš čekat déle na jiné statistiky. Pokud umístíš server na sp. pozici, za 2 dny ji rozklikne pár stovek lidí, hned víš, že jim něčím kazíš dojem z tvého serveru.

To je vše, ovšem vzhledem k faktu, že jsi neuvedl IP ani jméno serveru, jsem klidně mohl blábolit o úplně jiné prezentaci.
Já mluvil o http://www.minecraft-server-list.cz/detail/775

Mysteria, pleteš se. Hodně lidí se rozptýlí mimo větší servery. I když třeba výše řazené prezentace získají pozorností víc, rozhodně to nemusí být vždy výhoda a zvláště rozumní hráči na menší servery nezapomínají. Už mám dost vlastních údajů na to, abych mohl s klidem říct, že registrace minimálně ke mě, se vyplácí (samo-sebou se předpokládá nadání majitele serveru).
S pozdravem,
TheLastChaos

Katalog serverů - http://minecraft-server-list.cz

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvekod Mysteria » 10 dub 2015, 21:30

To, že se k tobě registrace vyplácí má (alespoň pro mě) stejnou vypovídací hodnotu jako když ti řeknu, že se vyplatí mít Linux na serveru. Na většinu lidí to zabírá, ale bez konkrétních čísel to pravda být může nebo nemusí. To ale řešit ani nechci, protože je to totiž jedno - pokud někdo zaregistruje server na 50 serverlistů, tak na tom může být maximálně lépe než předtím, hůř nikdy.

Každopádně když už jsi začal se statistikama, tak za sebe můžu říct, že na servery na první stránce se podívá 3x víc lidí a na druhé stránce 2x víc lidí než na těch dalších. Na dalších stránkách je to už zhruba stejné, protože to není tak moc už o listování, ale přímých odkazech na detaily. Myšleno samozřejmě jenom čistě na webu, kolik z nich pak opravdu navštíví daný server netuším.

TheLastChaos

#14 Příspěvekod TheLastChaos » 10 dub 2015, 21:31

On je totiž zásadní rozdíl v tom, že návštěvníci tvého webu listují. Moji hledají.
S pozdravem,
TheLastChaos

Katalog serverů - http://minecraft-server-list.cz

Zpět na „Off topic“