RPG Modpack / Nemodpack

Pokec o čemkoliv ostatním
kamikatze

RPG Modpack / Nemodpack

#1 Příspěvekod kamikatze » 29 led 2015, 21:33

Ahoj,
Strhl jsem debatu o tom, jestli je lepší udělat RPG Modpack a nebo RPG Server bez modu jen s pluginama?
Na čem by jste raději hráli ?

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

Re: RPG Modpack / Nemodpack

#2 Příspěvekod Hanakocz » 30 led 2015, 03:55

Pokud mody, tak ti k tomu řeknu pár věcí...
-> mody jsou mnohem smysluplnější pro rpg atd, než nemody. Máš víceméně neomezeně itemů a bloků, není problém si za 10 minut v MCreatoru udělat novej blok nebo item ve vlastním modu (a 9 z nich ti zabere dělání grafiky), Minetweakerem můžeš změnit prakticky jakejkoliv recept ve hře, nneí problém totálně všechny recepty zrušit a napsat si svoje....poměrně jednoduše, intuitivně, bez zátěže na server...ingame NBTeditorem můžeš vytvářet shopy vesničanům levou zadní (grafické rozhraní ve hře), můžeš stejně tak vytvářet custom moby nebo spawnery, bloky, na který jde kliknout jen nějakým přesně daným itemem (např truhly na klíč) atd atd...
-> spousta modů po RPG již je, namátkou jsem nedávno viděl něco ze středozemě, nebo třeba celej Pixelmon je taky takový RPG....stačí si poskládat modpack podle toho, o co ti jde.
-> nejspíš stejně budeš potřebovat i pluginy, protože takový ty věci jako virtuální měny, věci přes MySQL obecně atd, to mody moc nepodporujou.
-> mody znamenají , že všichni hráči je musí mít nainstalovaný v klientech. Tzv. musíš mít nějaký Technic Launcher modpack(tam je nejjednodušší si udělat vlastní) nebo FTB nebo vlastní instalátor....spousta malých dětí hrající MC to nezvládne
-> minulý bod je super výhoda, protože na server se ti nedostanou malý děti a tak máš smysluplné hráče.....prostě přirozený filtr. Zcela super. Doporučuji. Žádný griefeři, žádnej bordel, lidi se s tebou a mezi sebou normálně baví. Ale zase jich nebude 100, ale třeba 20.
-> Mody znamená 1.7.10, protože pro 1.8 zatím není rozšířená podpora, na to je ještě brzy. (Nestabilní a vyvíjející se nové Forge prostředí a nikomu se nechce do updatů, klasika)....kdež 1.8 by byla výhodou , tam jde s NBT kouzlit zcela mnohem víc, jak v 1.7

Za mne bych dělal modovaný Server. Respektive 1.7.10 Cauldron, aby člověk mohl mít i nějaký pluginy. Ale já razím filosofii co nejméně pluginů, takže ti nebudu radit jen pluginy :) Spousta věcí jde udělat modem, a teď v poslední době se rozšiřuje i móda server-only modů, který nemusí klient mít....(ale to jde jen u toho, co ovlivňuje serve, nikoliv např u bloků atd, bloky a věci musí mít klient vždy všechny)
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Arcas
Věk: 26

#3 Příspěvekod Arcas » 30 led 2015, 13:13

Jenže módovaný server má jednu zásadní nevýhodu - dost hráčů se ti na něj vyprdne jen proto, že se jim nechce stahovat modpack, a další část proto, že na to nemají prostě počítač ;)
Čeština a jiné jazyky jsou Freeware, ale ne Opensource!!! To znamená, že s nimi můžete nakládat jak chcete, ale nesmíte je upravovat...

// no comment

Uranus-Portal.com
Obrázek

Hanakocz
Věk: 34
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod Hanakocz » 30 led 2015, 13:29

Jojo o tom jsem mluvil...spousta lidí to nezvládne a spousta lidí je líná...

Ale ti, co se připojí, tak často už Vanillu nikdy nechtějí hrát...

A k té náročnosti, to jsem opravdu opomněl, pro středně velký až velký modpacky platí už nutnost mít 64bit Javu a alespoň 2GB RAM pro Launcher , což není zcela samozřejmé. (s 32bit a 1GB to často jde, ale nic moc)
Industry 2.0 -> 1.7.10 GregTech6 server. Pro připojení stačí napsat.
Člen ligy pro aktualizaci serverů na novější verze a rozšíření modovaného MC.
Discord FH : http://discord.fakaheda.eu/ (sem psát pokud chcete poradit s MC mody akutně)

Zpět na „Off topic“