Obrázkový status

Technická podpora pro naše hostované weby
Message
Autor
Uživatelský avatar
izyy
Příspěvky: 606
Věk: 4
Registrován: 09 led 2015, 21:12
Reputation: 22
Kontaktovat uživatele:

Re: Obrázkový status

#11 Příspěvekod izyy » 08 bře 2017, 23:04

Tak ak to chceš mať z krku, napíš mi pm a dohodneme :D Kľudne aj cez iný kominikačný kanál ;)

Mike8748
Příspěvky: 814
Registrován: 30 bře 2014, 10:05
Reputation: 24

Re: Obrázkový status

#12 Příspěvekod Mike8748 » 10 bře 2017, 17:04

Nějaký příklad na ukázku tedy

Kód: Vybrat vše

<?php

   $host = '...';   // adresa mysql serveru
   $user = '...';   // uziv. jmeno pro pristup k db
   $password = '...'; // heslo uzivatele db
   $db = '...';         // nazev databaze s kterou se bude pracovat


      $link = mysqli_connect($host, $user, $password);                                 // pripojeni k mysql serveru
      mysqli_select_db($link, $db);                                             // vybrani konkretni databaze s kterou se bude pracovat
      
      $query = mysqli_query($link, 'SELECT COUNT(id) as pocet FROM authme');                     // dotaz do databaze na zjisteni dat, v tomto pripade pocet registrovanych uzivatelu v tabulce pluginu AuthMe
      
      $out = mysqli_fetch_assoc($query);                                          // nacteni vysledku
      
      $image = imagecreatefrompng('1.png');                                       // vytvori v pameti obrázek, načte to soubor 1.png (pozadí výsledného obrázku)

      $white = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255);                                 // do obrázku budeme psát text bílou barvou, tak ji potřebujeme mít k dispozici
      
      imagettftext($image, 10, 0, 20, 20, $white, './Roboto-Regular.ttf', "Registrovanych hracu: ".$out['pocet']);   // pomoci TTF fontu Roboto-Regular do obrázku vypíšeme text, velikostí 10, pod úhlem 0 (tedy nijak neotočený), na souřadnice 20,20 v obrázku. text bude bílou barvou ($white)
      
      Header("Content-type: image/png");                                          // nastaví se hlavička, říkající že PHP skript generuje PNG obrázek
      imagepng($image);                                                   // odešle vygenerovaný obrázek na výstup (do prohlížeče)
      



pak už jen stačí obrázek vložit do HTML stránky, něco ve stylu

Kód: Vybrat vše

<img src="banner.php">


TTF font si stáhneš z internetu, např. na https://www.fontsquirrel.com, stačí si vybrat font který se bude hodit a stáhnout do složky s PHP skriptem

PHP manuál k GD knihovně pro generování obrázku -> http://php.net/manual/en/book.image.php

Uživatelský avatar
Dawe5
Příspěvky: 358
Registrován: 23 srp 2012, 10:55
Reputation: 1
Kontaktovat uživatele:

Re: Obrázkový status

#13 Příspěvekod Dawe5 » 10 bře 2017, 18:28

Mike, děkuju ti mnohokrát. Až se dostanu k počítači, pohraju si s tím a případně dám vědět, jak to dopadlo. Ještě jednou díky!
Obrázek

Uživatelský avatar
Dawe5
Příspěvky: 358
Registrován: 23 srp 2012, 10:55
Reputation: 1
Kontaktovat uživatele:

Re: Obrázkový status

#14 Příspěvekod Dawe5 » 13 bře 2017, 15:22

Funguje, jak má. +rep
Obrázek
Obrázek


Zpět na „Web hosting“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti