SMS Platby - doručenky

Technická podpora pro naše hostované weby
Iwitrag
Věk: 32

SMS Platby - doručenky

#1 Příspěvekod Iwitrag » 27 kvě 2014, 19:19

93.91.250.203:25565

Ahoj,

může mi prosím někdo vysvětlit, jak fungují nové mobilní platby?
Udělal sem si skript, ale problém je v tom, že to ten skript spouští, ikdyž ta platba nedorazí.

Pak jsem googlil a prý se to dělá nějak přes doručenky, ale z té tech. dokumentace jsem zmatený.

A ještě jedna otázka:
Je povolené si u Fakahedy dát službu web-hosting jako dárek k extreme serveru, a na něj si ukládat přes FTP právě tenhle SMS-Skript? Bylo by to fajn, protože mít to na Endoře, která pořád vypadává, není moc dobrý nápad.

A ještě jedna otázka: dělá to jen mně, že když se přihlásíte na mobilní platby, tak to přihlašuje 3 minuty a někdy to hodí error 504 gateway timeout?

Díky :)

za pomoc karma +
Naposledy upravil(a) Iwitrag dne 27 kvě 2014, 22:01, celkem upraveno 2 x.
Vývojář, streetař a hráč pokeru

Welton123
Kontaktovat uživatele:

Re: SMS Platby - doručenky

#2 Příspěvekod Welton123 » 27 kvě 2014, 21:31

Tohle je problém s webem a ne se serverem, takže přesouvám do vhodnější sekce.

WebHosting si můžeš zdarma založit jako doplňkovou službu k serveru a na něj si klidně uložit ten script.
CZ/SK TOP Databáze MineCraft Serverů ►KLIK◄
Chceš i Ty mít měnící se podpis? ►KLIK◄

Iwitrag

#3 Příspěvekod Iwitrag » 27 kvě 2014, 22:01

ok jedna z otázek zodpovězena, díky :)
A za tu sekci se omlouvám, ten skript je pro MC server tak jsem to automaticky hodil tam :oops:

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod Mysteria » 27 kvě 2014, 22:22

U plateb nad 100Kč, se musí posílat ještě souhlas nebo tak něco, takže při první SMSce si musíš uložit její ID, a až pošle souhlas a bude v tom to ID, tak teprve mu dát VIP. Pokud to dáš rovnou, tak se ti může stát, že bude mít VIP, ale nic nezaplatí, protože neodeslal tu potvrzovací SMS.

Iwitrag

#5 Příspěvekod Iwitrag » 27 kvě 2014, 22:45

Ach tak, takže chápu to takto:
1. Hráč si pošle SMS, že si chce objednat službu
2. Mobilní platby uloží ID a k ní i text SMS a cenovou hladinu (resp. shortcode) a chtějí po mně vygenerovat zprávu, která se uživateli při úspěšněm nákupu zobrazí
3. V případě ceny pod 100 Kč se zobrazí info o úspěšném nákupu rovnou
4. V případě ceny nad 100 Kč se pošle to s tím souhlasem a čeká se, než to uživatel pošle
5. Až uživatel pošle souhlas, mobilní platby pošlou doručenku, kterou já zpracuju skriptem podle toho původního ID a textu atd...
takže si musím někam mimo nebo do databáze uložit ID, text té sms a shortcode, abych věděl, jaký skript pak zavolám (RCON)

Chápu to správně?

EDIT: Škoda že to nemůžu vyzkoušet, nemůžu se do mobilních plateb přihlásit (error 504)

-- 28 kvě 2014, 09:28 --

Edit, tak už jsem si to naprogramoval. Výsledný skript má sice 499 řádků, zato ale dokáže zpracovat i doručenku i odpověď naráz, všechny cenové hladiny které mám nastavené, umí vracet chybová hlášení do SMS podle vzniklé chyby (např. že nemá kredit) a je funkční pro všech mých 13 brán.

Téma ještě prosím nezamykejte, kdyžtak sem ještě napíšu, kdyby se něco přihodilo.

PS: Teď jsem zaskočil i samotné borce z mobilních plateb, v dokumentaci mají, že u doručenky je možno poslat hlavičku 200, když stav původní zprávy je UNDELIVERED - jenže emulátor mi hlásí že to nejde a teď si to na supportu házejí z jednoho na druhého (předám kolegům) :lol:

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvekod Mysteria » 28 kvě 2014, 11:38

@Iwitrag: Jo, na to 204 u doručenky jsem taky narazil, protože u 204 není žádný obsah, takže nemáš jak vrátit zprávu třeba že nemá kredit a podobně. Jinak ten postup je správný.

Btw není 500 řádků nějak moc? Já to mám 50 samotný kód (taky všechno v jedno, jak do 99Kč, tak do 100Kč první SMS i doručenky) a dalších 50 je na definici platebních levelů a tak podobně. :)

Iwitrag

#7 Příspěvekod Iwitrag » 28 kvě 2014, 12:42

Tak mně jen samotné příkazy a zprávy zabírají u těch 13 bran kolem 100 řádků :D
Teď když nad tím přemýšlím, tak pokud u UNDELIVERED nepůjde nastavit 200, tak jsem dělal všechny ty chybové zprávy pro všechny stavy které mohou nastat zbytečně.

Nicméně už se to řeší u techniků a ještě mě prý budou kontaktovat, v té příručce není více věcí v pořádku.

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvekod Mysteria » 28 kvě 2014, 17:54

Právě, taky jsem začal psát všechny ty chybový stavy, ale pak jsem zjistil, že to nejde, tak jsem to vynechal. Jinak bych nebyl moc nadšenej, že jsem si s tím dal tu práci a ono je to k ničemu. Ale je fakt, že by alespoň tu specifikaci mohli mít popsanou správně, kdo se v tom má pak vyznat.

Iwitrag

#9 Příspěvekod Iwitrag » 28 kvě 2014, 22:34

Nevadí, udělal jsem to tak, že pokud nastane chyba, kontaktuje to toho hráče přímo ve hře přes msg (např. že nemá kredit).

-- 30 kvě 2014, 08:45 --

Po konverzaci s jejich techniky se problém s gateway timeout vyřešil. Chyba byla na jejich straně, ikdyž mi to zpočátku nevěřili :)

Zpět na „Web hosting“