DNS - minecraft, bez přípony

Technická podpora pro naše hostované weby
Message
Autor
mominil2
Příspěvky: 502
Věk: 20
Registrován: 28 lis 2012, 22:07
Reputation: 0
Bydliště: /home
Kontaktovat uživatele:

DNS - minecraft, bez přípony

#1 Příspěvekod mominil2 » 05 lis 2020, 14:24

Zdravím lidičky, už nějakou dobu bádám nad tím, jak napojit minecraft ip adresu na DNS záznam aby fungovala adresa pro připojení na server: domena.cz a ne třeba mc.domena.cz ale jen to domena.cz prostě. ví někdo jak na to ? Díky.. Domenu mam u wedosu a mc server u fakahedy..

Uživatelský avatar
izyy
Příspěvky: 618
Věk: 5
Registrován: 09 led 2015, 21:12
Reputation: 22
Kontaktovat uživatele:

Re: DNS - minecraft, bez přípony

#2 Příspěvekod izyy » 05 lis 2020, 14:44

Ahoj,
domény slúžia na zakrytie IP adries pripadne môžu odkazovať aj na konkrétny port služby. V DNS nastaveniach si vytvor záznam typu SRV pre minecraft server.

Adresa tuším _minecraft._tcp.tvojadomena.cz alebo to minecraft a tcp prechod. To nevadí ak budeš mat obe záznamy. Následne sa môžu hráci napojiť na tvoja doména.cz a pripojí ich to :)

Uživatelský avatar
izyy
Příspěvky: 618
Věk: 5
Registrován: 09 led 2015, 21:12
Reputation: 22
Kontaktovat uživatele:

Re: DNS - minecraft, bez přípony

#3 Příspěvekod izyy » 05 lis 2020, 14:44

Samozrejme si tam nastav IP servera a do portu zadaj port servera.

mominil2
Příspěvky: 502
Věk: 20
Registrován: 28 lis 2012, 22:07
Reputation: 0
Bydliště: /home
Kontaktovat uživatele:

Re: DNS - minecraft, bez přípony

#4 Příspěvekod mominil2 » 05 lis 2020, 14:50

Takhle ? To nejde.. Píše v server listu že "K serveru se nelze připojit".. Jo dodám, je to na ip od bungee..
https://ctrlv.cz/ZNQX

Uživatelský avatar
izyy
Příspěvky: 618
Věk: 5
Registrován: 09 led 2015, 21:12
Reputation: 22
Kontaktovat uživatele:

Re: DNS - minecraft, bez přípony

#5 Příspěvekod izyy » 05 lis 2020, 14:59

Nie tak celkom, v zázname musíš mať IP mc servera nie hlavnú doménu. Tá smeruje na webový server fakahedy ale tvoj bungee je na úplne inom serveri. Zas pripomínam že je potrebné si uvedomiť, že DNS zakrýva IP adresy/porty/iné.. Teda pri takomto zázname sa launcher pripája na webový server free webov fakahedy a ten má daný port zatvorený. Dalej je potrebné si uvedomiť, že wedos je hosting zameraný na nízke ceny, teda niektoré zmeny dlhšie trvajú. DNS sa im tuším aktualizuje raz za hodinu. Máš teda 60 sekúnd aby si to zmenil :D

Uživatelský avatar
izyy
Příspěvky: 618
Věk: 5
Registrován: 09 led 2015, 21:12
Reputation: 22
Kontaktovat uživatele:

Re: DNS - minecraft, bez přípony

#6 Příspěvekod izyy » 05 lis 2020, 14:59

ak chceš aby "ip" bola mc.tvojadomena.cz tak si za tie tcp a minecraft daj ešte .mc.tvojadomena.cz

mominil2
Příspěvky: 502
Věk: 20
Registrován: 28 lis 2012, 22:07
Reputation: 0
Bydliště: /home
Kontaktovat uživatele:

Re: DNS - minecraft, bez přípony

#7 Příspěvekod mominil2 » 05 lis 2020, 15:16

Nechci právě mc.tvojedomena, ale jen tvojedomena.cz bez toho mc

mominil2
Příspěvky: 502
Věk: 20
Registrován: 28 lis 2012, 22:07
Reputation: 0
Bydliště: /home
Kontaktovat uživatele:

Re: DNS - minecraft, bez přípony

#8 Příspěvekod mominil2 » 05 lis 2020, 15:17

No super, jde to, ta prodleva 60ti minut, opruz, díky chlape!

Uživatelský avatar
variodriver
Příspěvky: 1159
Věk: 10
Registrován: 08 lis 2015, 00:04
Reputation: 48
Bydliště: localhost
Kontaktovat uživatele:

Re: DNS - minecraft, bez přípony

#9 Příspěvekod variodriver » 06 lis 2020, 09:37

izyy píše:Nie tak celkom, v zázname musíš mať IP mc servera nie hlavnú doménu. Tá smeruje na webový server fakahedy ale tvoj bungee je na úplne inom serveri. Zas pripomínam že je potrebné si uvedomiť, že DNS zakrýva IP adresy/porty/iné.. Teda pri takomto zázname sa launcher pripája na webový server free webov fakahedy a ten má daný port zatvorený. Dalej je potrebné si uvedomiť, že wedos je hosting zameraný na nízke ceny, teda niektoré zmeny dlhšie trvajú. DNS sa im tuším aktualizuje raz za hodinu. Máš teda 60 sekúnd aby si to zmenil :D


DNS nezakrývá IP adresy, jen jim vytvoří alias přes který se dá připojit.
Obrázek
ObrázekObrázek

Uživatelský avatar
izyy
Příspěvky: 618
Věk: 5
Registrován: 09 led 2015, 21:12
Reputation: 22
Kontaktovat uživatele:

Re: DNS - minecraft, bez přípony

#10 Příspěvekod izyy » 06 lis 2020, 11:24

Zakrýva/obsahuje/zastupuje.. To je jedno jak to povieš. Chcel som mu to laicky vysvetliť a výrok, že doména zakrýva ip adresu je za mňa správny. Nemá ju kryť, ale je tam namiesto nej. Takisto ako vypínač od svetla zakrýva 2 drôty ktoré sa spoja po stlačení aby sa zaplo svetlo, užívateľ drôty nevidí ani ich nemusí spojiť sám, napriek tomu sa pod kryt vypínača môže pozrieť a povedzme že môže zistiť podla kabeláže kde konkrétne je to svetlo do ktorého pošle prúd (aj keď v tomto príklade by musel otvoriť steny :D :D)


Zpět na „Web hosting“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host