FAST DL problém s mapami

Technická podpora k herním serverům Counter-Strike: Source
Mysteria
Kontaktovat uživatele:

FAST DL problém s mapami

#1 Příspěvekod Mysteria » 02 úno 2010, 22:34

Ahoj, protože jsem chtěl na DUST2ONLY hrát i jiné mapy de_dust2_unlimited, oasis, winter, night, a každá z nich se stahovala cca 15 minut, což se hráčů nelíbilo, tak jsem udělal FAST DL, podle návodu tady na fóru.

Otestoval jsem to na sobě, hodil jsem na server de_dust2_unlimited, ve Steamu si ji smazal a stahovalo mi ji to asi 2 minuty (nemám moc rychlý net), ale lepší jak 15 minut. Takto jsem zkusil všechny mapy, všechny šli.

Poté jsem to otestoval na druhém (plném) serveru a ejhle - mě se mapa nestahovala, už jsem ji měl, ale vyskytli se následující problémy:

1. Hráč, který mapu měl staženou již odjinud se připojil bez problémů: To je OK.
2. Hráč, který měl mapu odjinud se nepřipojil a skončil u hlášky: Your map [maps/de_dust2_unlimited.bsp] differs from the server´s. To je jasné, má jinou verzi, to chápu.
3. Hráč, který neměl mapu ji stáhl pomocí FAST DL a připojil se bez problémů. To je taky OK.
4. Hráč, který neměl mapu a stáhl ji pomocí FAST DL také skončil na hlášce: Your map [maps/de_dust2_unlimited.bsp] differs from the server´s.
- a tady je problém, jak je možné, že když hráč mapu stahoval z FAST DL protože ji neměl, tak mu to napíše, že má jinou verzi, než ta co je na serveru? Samozřejmě ty mapy co jsou na FAST DL jsou zkopírovány za serveru, takže je to stejná verze. Děkuji za rady a pomoc :)

Sampy

Re: FAST DL problém s mapami

#2 Příspěvekod Sampy » 03 úno 2010, 11:18

Mysteria píše:(nemám moc rychlý net)

Samozřejmě ty mapy co jsou na FAST DL jsou zkopírovány za serveru, takže je to stejná verze. Děkuji za rady a pomoc :)

Zdravím,
je celkem možné, že se při uploadu bz2 mapa na tvůj webhosting uložila chybně (stává se, v kombinaci s pomalým připojením, že se zkrátka neuploadne celý soubor). Zkusil bych jí smáznout a opakovat upload.

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvekod Mysteria » 03 úno 2010, 11:44

Ok, zkusím to, jestli to pak půjde.
PS: Až zas tak pomalý net nemám (2mbps/2mbps) :)

SPiRIT
Věk: 35
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvekod SPiRIT » 03 úno 2010, 11:59

Sampy píše:
Mysteria píše:(nemám moc rychlý net)

Samozřejmě ty mapy co jsou na FAST DL jsou zkopírovány za serveru, takže je to stejná verze. Děkuji za rady a pomoc :)

Zdravím,
je celkem možné, že se při uploadu bz2 mapa na tvůj webhosting uložila chybně (stává se, v kombinaci s pomalým připojením, že se zkrátka neuploadne celý soubor). Zkusil bych jí smáznout a opakovat upload.

Kdyby to bylo spatne uploadnute tak by nemohl napsat toto:

Kód: Vybrat vše

3. Hráč, který neměl mapu ji stáhl pomocí FAST DL a připojil se bez problémů. To je taky OK.

Mozna bude spise nez v tvem uploadu problem pri stahovani nekterych lidi kdy se jim zasekne pripojeni a mapa se neulozi kompletni, nebo nejaka kratkodoba nedostupnost tech stranek ze kterych stahuji(treba vyprsi timeout), nevim jaky hosting pouzivas pro fastdl tak tezko rict, kazdopadne zkus zmenit hosting, me treba funguje spolehlive ic.cz

Sampy

#5 Příspěvekod Sampy » 03 úno 2010, 12:03

SPiRIT píše:Kdyby to bylo spatne uploadnute tak by nemohl napsat toto:

Kód: Vybrat vše

Vysvětlíš mi rozdíl mezi 3. a 4. bodem?
SPiRIT píše:Mozna bude spise nez v tvem uploadu problem pri stahovani nekterych lidi kdy se jim zasekne pripojeni a mapa se neulozi kompletni

Nicméně jasně, toto může být taky jedna z možností.

MiniMe
Site Admin
Věk: 38
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvekod MiniMe » 03 úno 2010, 12:14

Popis problemu je zavadejici, nechapu rozdil mezi body 1,2 a 3,4. Je to uplne ta sama situace a pises ze jednou to jde a podruhe ne.
FakaHeda admin
Nezapomeňte ohodnotit karmou ty, kteří Vám pomohli.

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvekod Mysteria » 03 úno 2010, 12:46

O to jde. Rozdíl mezi 3 a 4.
2 hráči stahují mapu z FAST DL, ale jednomu to jde a připojí se, druhému to napíše chybu, že má jinou verzi mapy.

MiniMe
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvekod MiniMe » 03 úno 2010, 12:55

No a tobe ta mapa stazena z tveho FD jede na vsech serverech, kde ji maji?
FakaHeda admin

Mysteria
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvekod Mysteria » 03 úno 2010, 13:13

Ano, stáhl jsem ty mapy z netu. Vymazal ze Steamu a stáhl si je z FTP, všechny mapy jsem vyzkoušel na svém serveru a fungovali/stáhly se bez problémů.
Zkoušel jsem si i najít jiné servery s tou mapu a na většinu mě to pustilo, pouze někde mi to taky hlásilo, že mám jinou verzi mapy, než ta, co je na serveru, ale to je vzhledem k tomu, že to nejsou originální mapy dost logické.

Ale nechápu, jak je možné, že si tu mapu stáhnou z FAST DL (stejný soubor na FTP serveru!) a napíše jim to chybu, že mají jinou verzi :)

MiniMe
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvekod MiniMe » 03 úno 2010, 13:17

No a urcite jim to stahlo celou mapu? Ne treba jen res soubory. Zkus udelat maly test :) Prejmenuj mapu treba de_xxxxx_v2, pust na serveru a at si ji zkusi stahnout.
FakaHeda admin

Zpět na „Counter-Strike: Source“