Choke

Technická podpora k herním serverům Counter-Strike 1.6
Message
Autor
Uživatelský avatar
DDUDU
Příspěvky: 1
Věk: 33
Registrován: 28 pro 2009, 20:31
Reputation: 0
Bydliště: Karlovy Vary
Kontaktovat uživatele:

Choke

#1 Příspěvekod DDUDU » 28 pro 2009, 20:34

Myslím, že hodně lidí řeší správné nastavení FPS a následně loss a choke.
Kdo našel správné řešení se snížením choke na 0 na valné většině serverů, nechť napíše sem.
s díky DDUDU
Administrátor
Obrázek

Uživatelský avatar
Qefik
Příspěvky: 5714
Registrován: 26 pro 2009, 11:26
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Choke

#2 Příspěvekod Qefik » 28 pro 2009, 22:15

DDUDU píše:Myslím, že hodně lidí řeší správné nastavení FPS a následně loss a choke.
Kdo našel správné řešení se snížením choke na 0 na valné většině serverů, nechť napíše sem.
s díky DDUDU

já jsem nic nedělal, mám to věude na nule :D loos 0 cache 0 a FPS 100 ;) nevim, ja jsem toto nastavovani nikdy neresil xD
Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.
Mark Twain

Uživatelský avatar
Kaktus
Příspěvky: 158
Registrován: 26 pro 2009, 01:12
Reputation: 4

Re: Choke

#3 Příspěvekod Kaktus » 28 pro 2009, 22:26

Tak FPS je určitě ideální mít, co nejvyšší. Takže nejlépe 100, pokud to monitor a HW dovoluje. Myslím, že v této době už není třeba řešit jak zvýšit FPS, ne?
Hlavně je důležité nastavit si fps_max "100", protože je zbytečné to softwarově omezovat, když na to hardaware má..

Se snížením choke a loss je to prý o nastavení ratu, ale za dobu co jsem hrál já, bylo to možná nějakých 7 let, se osvědčilo mít:
cl_cmdrate "99"
cl_updaterate "99"
cl_rate "20000"
a samožřejmě kvalitní připojení k internetu :)

S tímhle nastavením mám na všech FH serverech loss a choke 0(možná to někdy skočí na 1) a to žiju dá se říct na vesnici asi 18km od Ostravy..

Je to pouze můj názor, který je založen na praxi, takže zkusím ještě pohledat ty nastavení podle typu internetu, pamatuju si, že jsme to na 1.5 řešili. Sice to snížilo ping, ale hra se podivně sekala.

Update: Tady je toho spousty, je to sice na snížení pingu, ale ovlivňuje to myslím i loss a choke nemám to odzkoušené(pouze na 1.5 jak už jsem psal), ale můžete zkoušet a napsat reakce. :)
http://www.google.cz/search?q=counter+s ... =firefox-a

eXazi
Příspěvky: 3
Registrován: 28 pro 2009, 20:13
Reputation: 0
Bydliště: Letohrad
Kontaktovat uživatele:

Re: Choke

#4 Příspěvekod eXazi » 28 pro 2009, 23:47

Pokud máte 100 choke stálých tak stačí ve steamu změnit připojení na co největší - zaručeně funguje.
Steam > Settings > Downloads > Cable/Fiber 10MB + Europe - Central

Uživatelský avatar
Austin
Site Admin
Příspěvky: 1244
Věk: 33
Registrován: 07 pro 2009, 23:58
Reputation: 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Choke

#5 Příspěvekod Austin » 29 pro 2009, 00:37

choke casto zpusobuje spatne (nizko) nastaveny parametr "rate". doporucuju spis vyssi nez nizzsi, klidne kolem 30000 i vic. jedna se jen o omezeni poctu bajtu ktere klient muze prijmout za vterinu. pokud mate malo a ve hre je hodne lidi a strili se tak pak muze nastat choke pokud mate rate nizky. schvalne si zkuste nastavit treba neco mezi 5-10 tisic. a uvidite choke.
FakaHeda.eu - Administrátor, http://www.minecraft-hosting.cz, http://www.bf3-hosting.cz Pište nám tickety, ne PM.
Nezapomeňte dát karmu těm, kteří Vám pomohli s problémem

Uživatelský avatar
Mysteria
Příspěvky: 9122
Registrován: 26 pro 2009, 15:40
Reputation: 6
Bydliště: Česká republika
Kontaktovat uživatele:

Re: Choke

#6 Příspěvekod Mysteria » 29 pro 2009, 10:06

Co to vlastně to choke znamená? Vím, že anglicky to je něco jako přiškrcený, ale jaký to má vliv na hru vlastně? Laguje to?

Třeba u loss je jasné, že to jsou ztracené pakety, takže cokoliv větší jak 0 je špatně, loss mám vždy na 0, ale například ty choke mám 0 - 5, ale lagy při tom nepozoruji :) Díky za vysvětlení.

Uživatelský avatar
MiniMe
Site Admin
Příspěvky: 2188
Věk: 32
Registrován: 08 pro 2009, 19:31
Reputation: 11
Kontaktovat uživatele:

Re: Choke

#7 Příspěvekod MiniMe » 29 pro 2009, 11:34

Teoreticky zvyseny choke znamena, ze server nestiha zasilat klientovi data.

Prvne si zkuste zvysit rate, jak psal Austin.

Pokud je pricina na serveru, meli by mit vyssi choke vsichni hraci, s timto jsem se setkal pouze par krat a bylo to zapricineno vadnym, ci spatne nastavenym amx pluginem popripade zaplacanim serveru miliardou pluginu.

V pripade teto moznosti by melo pomoci snizovani cl_updaterate az na hodnotu kdy se choke ztrati. Toto nastaveni ale nedoporucujeme, je lepsi to sdelit majiteli serveru a poprosit ho, at se s im pokusi neco udelat.

V ostatnich pripadech kdy ma vyssi choke jeden ci par hracu pricinu ani reseni neznam, bude to nekde v trase od serveru ke klientovi.
FakaHeda admin
Nezapomeňte ohodnotit karmou ty, kteří Vám pomohli.

Uživatelský avatar
Mysteria
Příspěvky: 9122
Registrován: 26 pro 2009, 15:40
Reputation: 6
Bydliště: Česká republika
Kontaktovat uživatele:

Re: Choke

#8 Příspěvekod Mysteria » 29 pro 2009, 13:38

OK, díky za vysvětlení, ale pokud to tedy nějak moc nevadí, tak to ani nějak řešit nebudu :)
Stejnak by mě asi provider poslal někam, když bych mu řekl, ať zlepší net, protože chci mít v CSS choke 0 a ne 1 :D

Uživatelský avatar
Austin
Site Admin
Příspěvky: 1244
Věk: 33
Registrován: 07 pro 2009, 23:58
Reputation: 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Choke

#9 Příspěvekod Austin » 29 pro 2009, 13:51

to vubec neres.. pokud ti tam nelitaji nejake zavratne cisla jako permanentne kolem 20, tak to nema smysl resit.
jestli ti choke sem tam vyskoci na 5, v tech nejvetsich rezbach tak si myslim ze to vubec nevadi.
Imho je to stejne jako by sis nastavil updaterate o 5 nizzsi.. coz taky nijak na hre nepoznas. Dulezity vzdycky byl predevsim loss, ten dela hru trhanou. choke ne.
FakaHeda.eu - Administrátor, http://www.minecraft-hosting.cz, http://www.bf3-hosting.cz Pište nám tickety, ne PM.
Nezapomeňte dát karmu těm, kteří Vám pomohli s problémem

Birkof
Příspěvky: 55
Registrován: 26 pro 2009, 13:44
Reputation: 0

Re: Choke

#10 Příspěvekod Birkof » 29 pro 2009, 16:42

Ja mám choke vždy keď mam reinstal pc, a cska, výdy použijem program HLTOOLZ kde si nastavim aku mám rýchlosť pripojenia a následne mi vybehnú doporučene nastavenia RATE, skús to aj ty myslim že pomôže.
DOWNLOAD:

Kód: Vybrat vše

http://www.cstrike-planet.com/files/30
fakaheda.eu, 4game.cz - administrátor

Keď sa niečo rieši tu vo fóre prosím nepíšte mi ohľadom toho ešte aj na icq, otázku stačí napísať do fóra, odpovede sa určite dočkáte :)


Zpět na „Counter-Strike 1.6“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů