Jak na MC server

Message
Autor
Uživatelský avatar
PetrCZE01
Příspěvky: 82
Věk: 18
Registrován: 24 kvě 2016, 18:13
Reputation: 8
Bydliště: Pod Mostem 1

Jak na MC server

#1 Příspěvekod PetrCZE01 » 10 čer 2017, 22:00

Ahoj, dnes by jsem vám chtěl ukázat jak vytvořit MC server na VPS.
Upozornění: FakaHeda zmiňuje že VPS se nehodí pro hostování MC serverů. Sám to mám trochu odzkoušeno a je to částečně i pravda. !
A moc se ani pro začátečníky s Linuxem nehodí :(
Takže pokud nechceš riskovat kup si MC server zde: http://www.fakaheda.eu/herni-servery/minecraft-craftbukkit


Co je potřeba?: VPS (Zvažte i o výkonu) server logicky moc nepojede na server s 1GB ram a 1CPU :D, mozek a čas ;)

Postup:
1)Připojíme se k vps serveru
2) Na VPS se dostaneme do adresáře /home/mc
Pokud jste root
Jinak pokud nejste musíte poupravit trochu skript :D
Jak na to? Dole to máš napsaný
3)Do složky si nahrajeme spigot nebo bukkit záleží na vás stejně tak i verze
Bukkit: https://getbukkit.org
Spigot: https://getbukkit.org/spigot
4)Náš spigot nebo bukkit přejmenujeme na: craftbukkit.jar
5)Stáhneme si tento spouštěcí skript: https://hastebin.com/itafixufic
6)Nahrajeme si ho do složky serveru (kde máme bukkit/spigot)
7)Naistalujeme program screen a javu

Kód: Vybrat vše

apt-get install screen
apt-get install openjdk-7-jre

8)Po nainstalování spustíme server příkazem

Kód: Vybrat vše

./start_mc.sh

Pokud nám to vypoví Permissions...
Tak napíšeme příkaz

Kód: Vybrat vše

chmod x+ start_mc.sh

9)Poté nám se nám vypne server kvůli eule tu povolíme
10)Poté opět spustíme server příkazem

Kód: Vybrat vše

./start_mc.sh nebo chmod x+ start_mc.sh

Poté vše máme hotové! :)
Do konzole se podíváme příkazem

Kód: Vybrat vše

screen -r minecraft


Úprava skriptu
1)Otevřeme si skript
2)Je tam napsáno /home/mc tak si ho zeditujem
3)Napíšeme příkaz pwd ten nám vypíše aktuální adresář
Zkopírujem a vložíme místo /home/mc
4)Uložíme a to je vše


Úprava RAMek
1)Otevřeme startovací skript (start_mc.sh)
2)xms = minimum RAMky (Ve skriptu je 512mb)
xmx = maximum RAMky (Ve skriptu je 2048mb)
3)Upravíme si na naší požadovanou hodnotu
4)Uložíme a zavřeme
5)HOTOVO!
Počet RAM ve skriptu je v MB
U RAM je 1024MB = 1GB

Pokud nechcete aby se vám po spuštění serveru zapnula konzole tak vymažte ze skriptu screen -r minecraft

Návod je dělaný pro jeden server.
Pokud máte více serverů zde je na to úprava:
Ve skriptu máme napsané že se má screen jmenovat minecraft

Kód: Vybrat vše

cd /home/mc
screen -A -m -d -S minecraft -S java -Xms512M -Xmx2000M -jar craftbukkit.jar nogui.
screen -r minecraft

Pokud chcete mít více serverů tak dvě části kde je napsané minecraft upravte podle vašeho názvu (např. lobby, auth_server apod.)
Pro jeden server je nutný mít jeden název screenu jinak vám server nepojede
A jeden adresář také přepisem ve skriptu
Napíšeme ls a to co nám.vyjede přepisem místo /home/mc

Už nevím co k návodu dodat

Návod postupně zlepšuji a skript taky

Děkuji moc pilton@seznam.cz za pomoc při úpravě start skriptu!! A Port2 taky za menší výpomoc



Doufám že se vám návod líbil! Užívejte života!
Když mi dáš karmu moc mě to potěší!
Naposledy upravil(a) PetrCZE01 dne 06 dub 2019, 14:22, celkem upraveno 10 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Obrázek

Port2
Příspěvky: 502
Registrován: 08 pro 2015, 22:52
Reputation: 19
Bydliště: Pod mostem :/

Re: Jak na MC server

#2 Příspěvekod Port2 » 10 čer 2017, 22:03

Existuje i jednodušší způsob ;)

Uživatelský avatar
PetrCZE01
Příspěvky: 82
Věk: 18
Registrován: 24 kvě 2016, 18:13
Reputation: 8
Bydliště: Pod Mostem 1

Re: Jak na MC server

#3 Příspěvekod PetrCZE01 » 10 čer 2017, 22:16

Port2 píše:Existuje i jednodušší způsob ;)

Ano existuje :D Koupit si ten server přímo ne přes VPSka. Ne ale teď vážně. Bohužel tohle je jediný způsob co znám. :(
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Obrázek

Port2
Příspěvky: 502
Registrován: 08 pro 2015, 22:52
Reputation: 19
Bydliště: Pod mostem :/

Re: Jak na MC server

#4 Příspěvekod Port2 » 10 čer 2017, 22:20

+ ten script by bylo nejlepší dát třeba na pastebin a ještě ho upravit...

Uživatelský avatar
PetrCZE01
Příspěvky: 82
Věk: 18
Registrován: 24 kvě 2016, 18:13
Reputation: 8
Bydliště: Pod Mostem 1

Re: Jak na MC server

#5 Příspěvekod PetrCZE01 » 10 čer 2017, 22:26

Port2 píše:+ ten script by bylo nejlepší dát třeba na pastebin a ještě ho upravit...

Ok, skusím si s tím dát tu práci :D
Ale už bohužel nejsem na PC dostanu se tam až zejtra. :D
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Obrázek

Uživatelský avatar
pitilon@seznam.cz
Příspěvky: 3869
Registrován: 16 lis 2014, 06:32
Reputation: 53
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na MC server

#6 Příspěvekod pitilon@seznam.cz » 11 čer 2017, 09:45

2) Na VPS se dostaneme do složky ve které chceme
ve které chceme co? (logicky server, ale přijde mi to takové useknuté..)
a do které chceme? Ale ty v tom scriptu máš umístění /home/mc a asi bys měl i upravit tu ramku v tom.. Nebo alespoň tu dopsat jak by si měl někdo tu ramku upravit, protože jestli je někdo s vps nezkušený a spustí rovnou ten script bez úprav tak mu server pomalu nepojede...
Souhlasím s Port2
Obrázek
Ať už si lidé myslí cokoli cokoli dělají nebo říkají neberte osobně. Názory druhých odpovídají tomu čemu tito lidé věří a proto ať si o vás myslí cokoli ve skutečnosti se vás to netýká. Vždy to vypovídá jen a jen o nich.
Není hanba být zabit cheaterem, ale cheatovat a být zabit.
Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy.

Obrázek

Uživatelský avatar
PetrCZE01
Příspěvky: 82
Věk: 18
Registrován: 24 kvě 2016, 18:13
Reputation: 8
Bydliště: Pod Mostem 1

Re: Jak na MC server

#7 Příspěvekod PetrCZE01 » 11 čer 2017, 13:29

pitilon@seznam.cz píše:2) Na VPS se dostaneme do složky ve které chceme
ve které chceme co? (logicky server, ale přijde mi to takové useknuté..)
a do které chceme? Ale ty v tom scriptu máš umístění /home/mc a asi bys měl i upravit tu ramku v tom.. Nebo alespoň tu dopsat jak by si měl někdo tu ramku upravit, protože jestli je někdo s vps nezkušený a spustí rovnou ten script bez úprav tak mu server pomalu nepojede...
Souhlasím s Port2

Jaj, omlouvám se nedošlo mi to :D
Psal jsem již nahoře skript budu ještě upravovat

Ramku přepisu a napíšu jak s ní zacházet apod. Ale až budu na PC
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Obrázek

Uživatelský avatar
pitilon@seznam.cz
Příspěvky: 3869
Registrován: 16 lis 2014, 06:32
Reputation: 53
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na MC server

#8 Příspěvekod pitilon@seznam.cz » 11 čer 2017, 15:17

A možná bys do toho start scriptu mohl dát další řádek ať to otevře automaticky konzole se startem.. A návod vypadá již lépe jen ten script jak budeš na pc...
Obrázek
Ať už si lidé myslí cokoli cokoli dělají nebo říkají neberte osobně. Názory druhých odpovídají tomu čemu tito lidé věří a proto ať si o vás myslí cokoli ve skutečnosti se vás to netýká. Vždy to vypovídá jen a jen o nich.
Není hanba být zabit cheaterem, ale cheatovat a být zabit.
Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy.

Obrázek

Uživatelský avatar
PetrCZE01
Příspěvky: 82
Věk: 18
Registrován: 24 kvě 2016, 18:13
Reputation: 8
Bydliště: Pod Mostem 1

Re: Jak na MC server

#9 Příspěvekod PetrCZE01 » 11 čer 2017, 21:18

pitilon@seznam.cz píše:A možná bys do toho start scriptu mohl dát další řádek ať to otevře automaticky konzole se startem.. A návod vypadá již lépe jen ten script jak budeš na pc...

Ok, díky za rady! Zítra po škole se na to vrhnu dnes. Byl jsem dnes celý ven totiž venku
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Obrázek

Uživatelský avatar
PetrCZE01
Příspěvky: 82
Věk: 18
Registrován: 24 kvě 2016, 18:13
Reputation: 8
Bydliště: Pod Mostem 1

Re: Jak na MC server

#10 Příspěvekod PetrCZE01 » 13 čer 2017, 17:35

Edit skriptu + rozšíření návodu!!
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek


Obrázek


Zpět na „Návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host