Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru (ZASTARALÝ)

Message
Autor
Pchalo
Příspěvky: 99
Registrován: 14 čer 2011, 12:32
Reputation: 3

Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru (ZASTARALÝ)

#1 Příspěvekod Pchalo » 18 led 2013, 18:01

EDIT 9.6.2017 : Návod je zastaralý. Využijte nový zde


Zdravím,
pro začátek je nutné se umět připojit přes FTP k souborům Vašeho serveru, popřípadě znát Správce Souborů v Control Panelu Vašeho herního serveru.
Návod na FTP: http://forum.fakaheda.eu/viewtopic.php?f=14&t=4398

Pokud máte na serveru Reálnou Zemi, tak ta má svůj vlastní adminscript zabudovaný uvnitř módu, tudíž Exis nepotřebujete.

V základu je přístupný script(plugin) Exis, který Adminy a jejich příkazy spravuje. Je dohledatelný ve složce Filterscript na Vašem serveru a jeho nastavení ve složce Scriptfiles taktéž na Vašem serveru.

Postup:

1) Připojím se do hry a napíšu příkaz(Zmáčknutím klávesy T) "/eregister [heslo]" bez uvozovek a za [heslo] doplníme námi vymyšlené heslo, přes které se budeme přihlašovat.

2) Jakmile toto provedete ve složce Scriptfiles/exis/ se vytvoří config s Vaším Jménem. Pokud jste tedy při spouštění SAMP měli nastaven nick například Lopata a po připojení napsali příkaz "/eregister lopata1" bez uvozovek, tak po vypnutí hry a podíváním se do složky scriptfiles/exis uvidíte konfigurační soubor Lopata.cfg Ten budeme upravovat.

3) Otevřete si tento konfigurační soubor v editaci, ať do něj můžete zapisovat. Na řádku level=0 změňte level na 5 pokud chcete, aby dotyčný měl plnou moc na serveru jako nejvyšší administrátor. Administrátoři se dělí podle levelu. 0 je hráč s minimem možných příkazů a 5 je nejvyšší možný level administrátora s nejvíce možnostmi a příkazy.
Pokud ve hře po přihlášení přes
"/elogin [heslo]" napíšete příkaz "/ehelp" a zjistíte jaký level Admina jste a jaké možnosti příkazů máte. Vždy ten s vyšším levelem má všechny příkazy toho pod ním(Admin lvl 2 má svoje příkazy a dále příkazy Admina lvl 1 a 0)


Popis jednotlivých příkazů je uveden zde http://www.server.websnadno.cz/admin-prikazy-pre-eXis.html

Návod čerpán z http://www.reallife.7x.cz/adminscript-exis


Poznámka na závěr:
Heslo, které vidíte v konfiguračním souboru daného loginu(napříkald Lopata.cfg), je zamaskováno. Tudíž není možné heslo zpětně zjistit. Pokud se někdo nebude moct přihlásit, tak si Váš konfigurační soubor smažte a znovu se zaregistrujte a nastavte.
http://www.FakaHeda.eu
- Nezapomeň ohodnotit karmou ty, kteří ti pomohli!

Uživatelský avatar
Osicja
Příspěvky: 419
Věk: 23
Registrován: 09 úno 2012, 18:01
Reputation: 0
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru

#2 Příspěvekod Osicja » 07 dub 2013, 17:18

Když tu již píšete návod (no budem tomu říkat návod) tak doufám že aspoň uživatelům nabízíte nejnovější verzi exisu která byla vydána nedávno (na začátku roku 2013), kvůli problematickým příkazům díky kterým se dá hacknout server nebo jej shodit (nebylo záměrem pawnera), popřípadě jeho .pwn verzi aby si ho mohli uživatelé opravit sami.
Jen na poslední část návodu, není nutné hned mazat soubor :) stačí aby administrátor zahashoval heslo typu 123456789 a překopíroval to staré, následně na server umístil FS který bude číst ze souboru a bude přepisovat to heslo tudíž se hráč připojí s heslem 123456789 použije příkaz například: /zmenahesla staréheslo novéheslo a je po problému.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pchalo
Příspěvky: 99
Registrován: 14 čer 2011, 12:32
Reputation: 3

Re: Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru

#3 Příspěvekod Pchalo » 17 kvě 2013, 15:57

Zdravím,
Exis je na verzi 4.0.3 tuším, novější verzi vydanou v roce 2013 jsem nenašel. Můžete mi kdyžtak poslat odkaz, kde bych si o tom mohl něco počíst?
http://www.FakaHeda.eu
- Nezapomeň ohodnotit karmou ty, kteří ti pomohli!

Uživatelský avatar
Osicja
Příspěvky: 419
Věk: 23
Registrován: 09 úno 2012, 18:01
Reputation: 0
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru

#4 Příspěvekod Osicja » 18 kvě 2013, 07:44

Nejnovější jsem viděl ve verzi 4.06 ale tu jsem bohužel nenašel tudíž verze 4.05: http://www.solidfiles.com/d/2a2b7/ tato verze již neobsahuje bezpečnostní chyby, avšak jsou tam chyby které verze 4.06 opravila.
Jinak jelikož oficiální web správce eXisu nefunguje tak se dá chyba najít pouze v samotném kódu.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
MrMaTiX
Příspěvky: 15
Registrován: 14 čer 2013, 23:41
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru

#5 Příspěvekod MrMaTiX » 14 čer 2013, 23:52

Pokuď vím tak eXis skoro nikdo už nepoužívá podle mě je už lepší UWAC nebo vytvořit si vlastní Admin System
Nudíš se? tak pojď na ---> http://www.Extreme-Parba.EU <--- SA-MP 0.3e

Uživatelský avatar
Osicja
Příspěvky: 419
Věk: 23
Registrován: 09 úno 2012, 18:01
Reputation: 0
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru

#6 Příspěvekod Osicja » 15 čer 2013, 08:52

Ten kdo používá UWAC je uživatel který o SAMP serverech nic neví, zátěžovost tohoto skriptu je legendární, tolik zbytečností které do Admin systému vůbec nepatří a to nezmiňuji nespočet buggů.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
MrMaTiX
Příspěvky: 15
Registrován: 14 čer 2013, 23:41
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru

#7 Příspěvekod MrMaTiX » 15 čer 2013, 10:56

Ano ale kam koliv jdu tak ho mají pač obsahuje Admin System, a spoustu portu sf lv ls atp..
Nudíš se? tak pojď na ---> http://www.Extreme-Parba.EU <--- SA-MP 0.3e

Uživatelský avatar
Osicja
Příspěvky: 419
Věk: 23
Registrován: 09 úno 2012, 18:01
Reputation: 0
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru

#8 Příspěvekod Osicja » 15 čer 2013, 12:13

Ano má ho každý 3 server s módem RZE a tak jako ostatní tam nemají hráče, je jedno jaký si na server dáš FS pokud nemáš originální vlastní mód :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
MrMaTiX
Příspěvky: 15
Registrován: 14 čer 2013, 23:41
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru

#9 Příspěvekod MrMaTiX » 15 čer 2013, 19:09

Sice nejsem bůh RZE mám a dělám napodobeninu RZE abych od toho měl PWN a postupně to vylepšovat
Nudíš se? tak pojď na ---> http://www.Extreme-Parba.EU <--- SA-MP 0.3e

Uživatelský avatar
Osicja
Příspěvky: 419
Věk: 23
Registrován: 09 úno 2012, 18:01
Reputation: 0
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Admina na svém GTA:SAMP serveru

#10 Příspěvekod Osicja » 15 čer 2013, 20:03

http://uloz.to/xRPQmA3/rze8-originalni-pwn-pwn

Názvy funkcí si přepiš a máš rze8.pwn skoro bez práce :)
Je to lepší než začínat od 0.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


Zpět na „Návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host