Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

Technická podpora ke hře BattleField 3
Message
Autor
Uživatelský avatar
MiniMe
Site Admin
Příspěvky: 2186
Věk: 30
Registrován: 08 pro 2009, 19:31
Reputation: 5
Kontaktovat uživatele:

Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#1 Příspěvekod MiniMe » 23 říj 2011, 13:21

Předpokládané spuštění zaplacených předobjednaných serverů je zítra ve 14:00. Netýká se to 64 slotových serverů, které budou spuštěny na novém stroji pravděpodobně zítra k večeru. Případné problémy s konfigurací serverů a jiné prosím řešte v tomto topicu, ať je vše na jednom místě.

Administrační nástroje:
http://www.bf3cc.com/
http://phogue.net/procon-frostbite/

Nejnovější PB: http://www.evenbalance.com/index.php?page=dl-bf3.php

Přikládám manuály pro administrátory.


FAQ ohledně serverů

Q: Podporuje BF3 server banner?
A: Ano. Podpora server banneru je plánována v 1. updatu klienta, momentálně není pro banner vyhrazeno místo. Podporovány by měly být běžné formáty (png, jpg), bude ještě upřesněno.

Q: Proč mi při editaci map přes spadne server?
A: Pravděpodobně jste vyprázdnili maplist. Aktuální verze serveru obsahuje bug. V maplistu musí být vždy alespoň jedna mapa. Dbejte na to.

Q: Na serveu je méně slotů, než platím. Proč?
A: Je to bug serveru. Server skrze query protokol (procon, gametracker, bf3-hosting.cz) zasílá maximální počet slotů nejmenšího (s nejnižším maximem hráčů) modu, který máte v maplistus. Pokud se počet slotů zobrazuje špatně i v Battlelogu, nastavte si v Startup.txt cvar (64 zaměňte za vámi placený počet slotů):

Kód: Vybrat vše

vars.maxPlayers 64


Q: Proč se mi nejde připojit s Proconem k serveru?
A: Zkontrolujte, zda máte nejnovější verzi (odkaz ke stažení najdete výše). V nastavení nového připojení vyplňte následující:

Hostitele/IP: ip nebo doména stroje kde se Váš server nachází.
Port: RCON port, první dvě číslice jsou 28
Uživatel: !NEVYPLŇUJTE! Vyplňuje se pouze při připojování na Procon Layer server
Heslo: RCON heslo


Limit pro název serveru je maximálně 63 znaků, pro popis serveru (description) je to 140 znaků.

Prvotní nastavení serveru

Příklad obsahu souboru /Admin/MapList.txt

Kód: Vybrat vše

# Format zapiu:
# MAPA MOD POCET_KOL
#
#-------------------------------------------------------
# CONQUEST MAX 64 slots
#-------------------------------------------------------
MP_001 ConquestLarge0 4 #Grand Bazaar
MP_003 ConquestLarge0 4 #Teheran Highway
MP_007 ConquestLarge0 4 #Caspian Border
MP_011 ConquestLarge0 4 #Seine Crossing
MP_012 ConquestLarge0 4 #Operation Firestorm
MP_013 ConquestLarge0 4 #Damavand Peak
MP_017 ConquestLarge0 4 #Noshahar Canals
MP_018 ConquestLarge0 4 #Kharg Island
MP_Subway ConquestLarge0 4 #Subway

#-------------------------------------------------------
# CONQUEST MAX 32 slots
#-------------------------------------------------------
MP_001 ConquestSmall0 4 #Grand Bazaar
MP_003 ConquestSmall0 4 #Teheran Highway
MP_007 ConquestSmall0 4 #Caspian Border
MP_011 ConquestSmall0 4 #Seine Crossing
MP_012 ConquestSmall0 4 #Operation Firestorm
MP_013 ConquestSmall0 4 #Damavand Peak
MP_017 ConquestSmall0 4 #Noshahar Canals
MP_018 ConquestSmall0 4 #Kharg Island
MP_Subway ConquestSmall0 4 #Subway

#-------------------------------------------------------
# RUSH MAX 32 slots
#-------------------------------------------------------
MP_001 RushLarge0 2 #Grand Bazaar
MP_003 RushLarge0 2 #Teheran Highway
MP_007 RushLarge0 2 #Caspian Border
MP_011 RushLarge0 2 #Seine Crossing
MP_012 RushLarge0 2 #Operation Firestorm
MP_013 RushLarge0 2 #Damavand Peak
MP_017 RushLarge0 2 #Noshahar Canals
MP_018 RushLarge0 2 #Kharg Island
MP_Subway RushLarge0 2 #Subway

#-------------------------------------------------------
# SQUAD RUSH MAX 8 slots
#-------------------------------------------------------
MP_001 SquadRush0 2 #Grand Bazaar
MP_003 SquadRush0 2 #Teheran Highway
MP_007 SquadRush0 2 #Caspian Border
MP_011 SquadRush0 2 #Seine Crossing
MP_012 SquadRush0 2 #Operation Firestorm
MP_013 SquadRush0 2 #Damavand Peak
MP_017 SquadRush0 2 #Noshahar Canals
MP_018 SquadRush0 2 #Kharg Island
MP_Subway SquadRush0 2 #Subway

#-------------------------------------------------------
# SQUAD DEATHMATCH MAX 16 slots
#-------------------------------------------------------
MP_001 SquadDeathMatch0   2 #Grand Bazaar
MP_003 SquadDeathMatch0   2 #Teheran Highway
MP_007 SquadDeathMatch0   2 #Caspian Border
MP_011 SquadDeathMatch0   2 #Seine Crossing
MP_012 SquadDeathMatch0   2 #Operation Firestorm
MP_013 SquadDeathMatch0   2 #Damavand Peak
MP_017 SquadDeathMatch0   2 #Noshahar Canals
MP_018 SquadDeathMatch0   2 #Kharg Island
MP_Subway SquadDeathMatch0 2 #Subway

#-------------------------------------------------------
# TEAM DEATHMATCH MAX 32 slots
#-------------------------------------------------------
MP_001 TeamDeathMatch0 2 #Grand Bazaar
MP_003 TeamDeathMatch0 2 #Teheran Highway
MP_007 TeamDeathMatch0 2 #Caspian Border
MP_011 TeamDeathMatch0 2 #Seine Crossing
MP_012 TeamDeathMatch0 2 #Operation Firestorm
MP_013 TeamDeathMatch0 2 #Damavand Peak
MP_017 TeamDeathMatch0 2 #Noshahar Canals
MP_018 TeamDeathMatch0 2 #Kharg Island
MP_Subway TeamDeathMatch0 2 #Subway


Momentálně ještě není přístup ke konfiguračním souborům PB. Ty budou zpřístupněny později.

Požadavky na doplnění funkčnosti do Control Panelu pište prosím do tohoto topicu.

V případě nějakých změn a nových informací budu upravovat tento 1. post.
FakaHeda admin
Nezapomeňte ohodnotit karmou ty, kteří Vám pomohli.

Uživatelský avatar
dubas
Příspěvky: 72
Registrován: 02 črc 2010, 07:23
Reputation: 0

Re: Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#2 Příspěvekod dubas » 23 říj 2011, 14:08

Velice dobre zpravy.
Jen ze zajimavosti kolik uz hostujete BF3 serveru na tej Vasi microsite je videt vypis jen 5 serveru.

Uživatelský avatar
MiniMe
Site Admin
Příspěvky: 2186
Věk: 30
Registrován: 08 pro 2009, 19:31
Reputation: 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#3 Příspěvekod MiniMe » 23 říj 2011, 14:57

Momentálně 1 testovací :)
Je tam výpis 5ti serverů (predobjednávek), aby to nebylo prázdné. Předobjednaných zákaznických serverů máme momentálně kolem 10ti (ne všechny jsou zaplacené). A spouštět budeme taky svoje servery.
FakaHeda admin
Nezapomeňte ohodnotit karmou ty, kteří Vám pomohli.

Uživatelský avatar
dubas
Příspěvky: 72
Registrován: 02 črc 2010, 07:23
Reputation: 0

Re: Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#4 Příspěvekod dubas » 24 říj 2011, 07:11

Byla vydana testovaci verze ProConu 1.1.0.0
po odzkouseni a pripadnych opravach to bude oficialni release

ale phogue trochu zmenil licencni podminky vypada to ze ProCon v budoucnu bude asi spoplatneny
viz licence: myrcon.pdf

Uživatelský avatar
Austin
Site Admin
Příspěvky: 1241
Věk: 31
Registrován: 07 pro 2009, 23:58
Reputation: 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#5 Příspěvekod Austin » 24 říj 2011, 08:53

No to je teda poteseni. Podle te licence je tam uvedena cena 1 $ za kazdy layer server no. Uvidime co s tim, pokud to bude treba, licenci mit urcite budeme. Jak to bude s cenou se ale jeste uvidi podle toho jak to bude zrat atd.
FakaHeda.eu - Administrátor, http://www.minecraft-hosting.cz, http://www.bf3-hosting.cz Pište nám tickety, ne PM.
Nezapomeňte dát karmu těm, kteří Vám pomohli s problémem

Uživatelský avatar
Austin
Site Admin
Příspěvky: 1241
Věk: 31
Registrován: 07 pro 2009, 23:58
Reputation: 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#6 Příspěvekod Austin » 24 říj 2011, 13:26

Zakladame a spoustime predobjednane servery !!!
FakaHeda.eu - Administrátor, http://www.minecraft-hosting.cz, http://www.bf3-hosting.cz Pište nám tickety, ne PM.
Nezapomeňte dát karmu těm, kteří Vám pomohli s problémem

Uživatelský avatar
dubas
Příspěvky: 72
Registrován: 02 črc 2010, 07:23
Reputation: 0

Re: Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#7 Příspěvekod dubas » 24 říj 2011, 17:19

vysla nova verze ProConu 1.1.0.1

Uživatelský avatar
Qefik
Příspěvky: 5714
Registrován: 26 pro 2009, 11:26
Reputation: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#8 Příspěvekod Qefik » 24 říj 2011, 18:17

ProCon se tuším nebude dávat na servery, někde se to tu řešilo, jsou s tím akorát problémy
Rozdávat rady je zbytečné. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne.
Mark Twain

Uživatelský avatar
MiniMe
Site Admin
Příspěvky: 2186
Věk: 30
Registrován: 08 pro 2009, 19:31
Reputation: 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#9 Příspěvekod MiniMe » 24 říj 2011, 18:56

Asi budeme, teď když je placený, tak to snad nebude taková hrůza :)
FakaHeda admin
Nezapomeňte ohodnotit karmou ty, kteří Vám pomohli.

Spiker
Příspěvky: 126
Registrován: 28 říj 2010, 12:34
Reputation: 0

Re: Start BF3 serverů, problémy, nastavení, manuály

#10 Příspěvekod Spiker » 24 říj 2011, 19:20

to Qefik: nemůžu si nerýpnout,ale jestliže to dopadne tak jak u BC2 tak si nedovedu představit jinou variantu než opětovně procon...

bude placenej? hodtě cenu, vyřešíme!


Zpět na „BattleField 3“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti